Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:39
sizden7-2
Abone

Evlenmek İstemiyorum

Evlenmek İstemiyorum

1stwarrior
Merhaba. Ben yirmili yaşlarda müslüman bir erkeğim, bugüne kadar zinayı geçtim bir kızla el ele tutuşmadım bile. Allah bir kadınla erkeğin ilişkisi olması için evlenmeleri gerektiğini söylüyor ancak ben bunu istemiyorum.

Neden hayatımı ölene kadar sevmediğim ya da sevgimin biteceği, bıkacağım, hatta belki de yıllar sonra nefret edeceğim, her gün kavga edeceğim bir kadınla sürdürmek zorunda kalayım? Neden bir sürü kısıtlamanın olacağı bu sözleşmeyi yapayım? Bazı şeyler yapılmak için evleniliyor ama bunlar evlenmeden de yapılabilir.

Okudunuz mu?  İslam dininde yasaklananlar

Şimdi tek bir kişiyle evlenmek zorunda değilsin, erkek islamda 4 eşe kadar evlenebiliyor yazacak birisi. Peki biz şeriatla yönetilen bir ülke miyiz? Hangi İslam hukuku ülkemizde adam akıllı uygulanıyor ya da şeriat olan ülkelerde bile adam akıllı uygulanıyor mu da evleneceğim? Ülkemiz gibi bir toplumda hangi kadın kendisiyle beraber 4 kişiyle evlenmeyi kabul eder? Ki zaten dört eşli bir evlilik te istemiyorum.

Okudunuz mu?  Tuvalette iken meni gelmesi

Ben evlenmeye uygun olan biri değilim. Evlenmeye uygun olmayan biriysem ölene kadar elimle istimna mı yapacağım zina yapmamak için? Normal bir insanım, normal olduğum için hormonlarım da normal. İnsanın hem hayatta kalma hem de çoğalma içgüdülerine sahibim doğal olarak. Evlenmek istemediğime de göre ileride gerçek bir bedene sahip robot falan yapılmazsa zinadan başka bir seçenek kalmıyor. Gönül isterdi ki aseksüel olsaydım ama dediğim gibi çoğalma içgüdüsüne sahibim.

Okudunuz mu?  Siyah Sarığı sadece Seyyidler peygamberimiz soyundan gelenler mi takabilir?

Evliliğin faydalarını ve zararlarını göz önünde bulundurunca evlenmemek daha mantıklı geliyor.


Yorum: Evlenmek İstemiyorum

fth123
Allah’ın emirleri fayda getirsin diye mi yapılır?

Doğruluk külliyen zarardır, doğruluktan sapalım o zaman?
Evde yatmak varken cihad etmek hiçte karlı görünmüyor, cihad vakti gelince keyfimize bakalım o zaman?

Okudunuz mu?  Tüp bebek olayı... tüp bebek yaptırmak zina mı?

Allah’ın emrine uyulur ve hayır getirilmesi dilenir. Evlilik Allah rızası için yapılır. Oradan gelecek fayda, zarar, sevinç ve hüzün Allah’tan gelendir. Nefsimizin hoşuna giden durumlarda azgınlıktan, zoruna giden durumlarda isyandam kaçınır Allah’ın razı olduğu kullar arasına gireriz.


Yorum: Evlenmek İstemiyorum

kızınteki
O bende de var.Evlenmekten korkuyorum çunku erkeklere güvenmiyorum.Ama birgun 60 70 yasina geldiginde ve kendini esin cocuklarin torunlarin olmadan yapayalniz bulunca pismanligini oyle bir hissedeceksin ki.Onemli olan doğru insani bulmak.Mesela sadece dis gorunusune gore secmemek.Ve zaten alin yazinda biri varsa o senin nasıl olsa karsina cikacak.Yoksa da zaten bekar ölürsün.Ama eğer alin yazinda biri varsa bundan kacamazsin.Bunu asla unutma.

Okudunuz mu?  Ömrü boyunca hiç namaz kılmayan insanlar cennete girebilir mi?Yani namaz hiç kılmadan ölenler

Yorum: Evlenmek İstemiyorum

combatant
Bende de aynı durum var. Evlilikten soğudum. Bu zamana kadar 1 kez birini sevdim. O da başkasıyla evlendi. Yani evlenirsem sevmediğim biriyle evlenmiş olacağım. Belki seviyor taklidi yaparım ama gerçekten sevme ihtimalim yok. Evleneceksem de dış güzelliğe önem veririm. Sonuçta hem sevmediğim hem de beğenmediğim bir kişiye hem maddi hem de manevi anlamda masraf yapmaya gerek var mı?

Okudunuz mu?  Ana Baba ile ilişkiyi kesmeyi düşünüyorum

milkyy
geçmişte yaşanılan tecrübeler yüzünden böyle düşünüyorsunuz.
Bana kalırsa evlenmek istemeyin ama istemediğiniz bir kişiyle evlenmek istemeyin yoksa hayatınız da herşeyinizi paylaşabileceğiniz birisi gayet güzel bir duygu.
Not : Kendimden biliyorum.


Kayıtsız Üye
Şöyle de düşünebilirsin ; neden ileride nefret edeceğin, sevginin biteceği, her gün kavga edeceğin bir kadın olarak tanımlıyorsun da kafanda neden tam tersini düşünmüyorsun ? Mesela her gün daha çok seveceğin, her gün kavga etseniz de pişman olacağın, sen onu o da seni tamamlayacak bir kadın olarak. Hayatını biri ile geçirip onunla yaşlanmaktan daha güzel bir şey yok bence. O insan senin çocuklarının annesi, senin yıllardır yanında olan kadın olarak kalıcak her hatana rağmen. Birlikte bazen arkadaş, bazen abi kardeş, bazen de çocuk gibi olacağın biri olarak düşün. Ama böyle iyi biri, ömürlük sevecek biri, senin de benim de karşıma çıkar mı onu bilemeyiz.
Şunu da söyleyeyim evlilikten korkması gereken bence erkekler değil de kızlar çünkü bu devirde gerçekten insan kime güveneceğini bilmiyor. Erkekler gömlek değiştirir gibi kız değiştiriyor olmuş, kızları da korumuyorum kesinlikle neler neler yapıp masumu oynayanlar çok. Rabbim inşAllah herkese kendi denginde, kendi kadar temiz birini verir amin…

Okudunuz mu?  Günah işlemeyeceğine söz vermek

Kayıtsız Üye
Bende evlenmek istiyorum ama kimse benimle evlenmiyor. Hatta görüşmek bile istemiyor. Bu işi anlamak zor

Bu kategoride yer alan İş Yerinde Namaz Kılmaya Müsaade Edilmiyor İse Ne Yapılmalı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evlenmek İstemiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.