Anasayfa
20 Ocak 2023, 2:51

Dine inanmak istiyorum

Dine inanmak istiyorum

Birgaripkiz
Merhaba. Öncelikle yazmadan önce belirteyim Allah inancı sonsuz bir insanım. Evrendeki bu kadar mucizenin tesadüf eseri olduğuna inanmıyorum. Bir yaratıcının var olduğuna inanıyorum. Yani ateist kesinlikle değilim. Ama İslam’a inanamıyorum artık. Yıllarca sorgusuz sühalsiz inandım. Bir şey hakkında şüpheye düştüğümde Allah en iyisini bilir dedim. Ayrıca dindar bir aile de büyüdüm. Ama dindardan kastım öyle inanmazsan çarpılırsın tipindeki insanlar değil. Dinini güzelce ve layığıyla yaşamaya çalışan ve bir soru sorduğumda sabırla cevaplayan insanlardır annemle babam. Ama haliyle belli bir yerinde sorularımın onlarda tıkandılar. Bende başladım araştırmaya. Eğer Kur-an’ öğrenirsem imanımın kuvvetleneceğine inandım. Arapça öğrenme fırsatım hiç olmadı. Çünkü hrp yoğum asıldım derslerime. Onda da maddiyatı düşünüp değil , hep birilerine bir canlıya yardım etme isteğiyle çalıştım. Arapça bilmediğimden de farklı farklı görüşlerin farklı meallerininden öğrenmeye çalıştım ki direkten net bir karar vermiyim. Tabi bunu yaparken başka dinleri de araştırdım. Ama tek araştırdıklarım üç büyük din değildi. Bir sürü dini araştırdım. Ama aldığım sonuç beni İslam’dan soğutmaktan başka bir işe yaramadı. Ama gelin görün ki başka bir dine de inanmıyorum. Ama bır deist gibi Allah bizi yaratıp bırakmışta demiyorum. Her din birbiriyle benzerlik içinde. Özellikle çoğunun evrensel olduğunu iddia etse de yakın coğrafyadakilerin daha da çok benzerlik gösterdiğini fark ettim. Ve aralarında fark ettiğim en büyük özellik bana inanmazsan ceza alırsın oldu. Gerek ahirette gerek bu dünyada hemen hemen hepsinde var bu. En büyük sorgulama sebebimde bu zaten. Ben Müslüman bir ailede doğdum ve böyle yetiştim şu anda durumum bu bile olsa dinden çıkmak istemiyorum. E o zaman neden başka dine mensup bir ailede doğmuş birini suçluyoruz ? O neden yıllarca doğru bildiği dinden sapıp başka bir dine inanmak istesin ? Sonuçta başka bir din içinde biz cehennemliğiz. Bundan dolayı kulun aklı buna yetmez , Allah’a bırak gibi bir cevapta istemiyorum. Çünkü çoğu dinin isteği bu , eğer kurallarına uyup anlamadan yapacaksam ibadetlerimi herhangi bir dine yaptığım ibadetten ne farkı kalır ? Lütfen ibadetlerine odaklan da demeyin bana denedim çünkü. Ama bunları sorgulamadan önceki şevkimle yapamadım. İçimden gelmedi. Ondan lütfen yardımcı olun bana ki tekrar dönebileyim. Çünkü insanın sığınacak bir dininin olması kadar güzel bir şey yokmuş bunu anladım. Sizden tek istediğim önyargısız bir şekildr beni İslam’a tekrsr döndürebilecek bir şeyler yazmanız. Diğer dinlerden farkını anlatmanız ama Kur-an’da yazan Allah öyle emrettiği için değil , biraz mantık çerçevesinde. Okuduğunuz için bile çok teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Allah ile tanrı kelimesinin arasındaki fark

Yorum: Dine inanmak istiyorum

fth123
Esma-Ül Hüsna’ları okumanı ve anlamanı tavsiye ederim. Önce ibadet ettiğin Rabbi’ni tanımalısın ki ibadeti kafanda doğru yere koyabilesin. İbadet etmemize Allah’ın değil, bizim ihtiyacımız var.

Öncelikle benliğini kurban etmen gerekiyor. Bende bu evrelerden geçtim, hep "Allah’ım olur da saparsam benden vazgeçme, beni doğru yola ilet" diye dua ettim.

Okudunuz mu?  Kader ile Kaza arasındaki farklar nelerdir?

Yorum: Dine inanmak istiyorum

Kayıtsız Üye
Öncelikle ALLAH hidayet etsin bunlar veseseden kaynaklanan şeyler yaratıcı var bu kesin peki bu yaratıcı seni başı boş bırakmış olabilir mi herşeyi ni vermiş gözün kulağın hicbirseyin eksik değil .peki seni öldükten sonrada yanlız bırakır mı yaratıcı nın merhamet vasfına uymaz zaten bunu gözlerimizle ne kadar merhametli olduğunu görüyoruz .demek ki burda seni yaratıp daha sonra ölümle birakmiycak anlamına gelir çünki merhametli .İki Onun hosnutlugunu kazanmak için birşeyler yapmamız gerek çünki o kadar şey vermiş ki teşekkür etmemiz gerek .mantıken budur bunu nasıl yapıcaz yeryüzündeki dinlere bakmamız gerek. Çünki yaratıcı bizim iyi olmamızı istiyorsa bize gerekli bilgileri göndermesi gerekli mantıken .Şimdi dinlere baktığımızda dört din var diğer dinleri söz konusu etmiyorum gerek yok Çünki mucizeleri yok Vs.şimdi Burda diğer dinlerin kitapları. Tevrat İncil zebur Kuran’ı kerim bunlar tek bir ilah olan ALLAH ın kitapları zamanla insanlar kendi menfaati ne uyduğu için değiştirmiş Tevrat ı ve incili .zaten bu kitaplarda hz.Muhammed den bahsediyor kısa geçiyorum .Tek din olan islama göz atalım tevrattan incilden zeburdan bahsediyor bunun son kitap olduğunu söylüyor buna inanmamiz için ne gerekli dediklerinin doğru olması için bize. Mucize göstermesini istiyoruz .bakıyoruz ki mucizelerle dolu demek ki kısacası bu kitap doğru kitap öyle olmasaydı yaratıcı kulların kafası karışmasın diye bu kitabın ortaya çıkmasına izin vermezdi .inşaAllah dediğimi anlamışsındır .kuranı kerimde bir sürü mucize var hatta meydan okuyor buna izin verir miydi öyle olmasaydı yaratıcı

Okudunuz mu?  İmandan sonra küfre düşmeye (mürted) izin verilmeyişinin (yaşama hakkı olmamasının) olası nedenleri nedir?

Yorum: Dine inanmak istiyorum

Kayıtsız Üye
Ben yazini okudum seninde bu yaziyi okumani isterim.
La ilahe illAllah!
Benim de karanliklarim var ama islam doğru onu biliyorum.İslamda da dogruluk onemli.
Sana tavsiyem bu karanliginda dusunerek yol yurumeye kalkmaman daha kotu olabilirsin,sen karanliktasin.Allah tan aydinlik iste mesela suphelerin için doğru ve kesin bilgiyle dogruluk iste.bu halinle dusunme buraya dikkat et bu halinle diyorum yoksa hayirli oldukca hayirla dusunmek gerekir.hakaret veya saygisizlik etmek için değil senin için diyorum bunu.dusunmek yerine dilemelisin belki de.aklina takilanlarin cevaplarini bulmayi iste,istiyorsan da bunda devamli ol ve umudunu yitirmemeye bak,dualarinin kabulu için bir sure belirleme yani kabul olmadi gibi hissettiginde kabul olmadi sayma.nacizane yaziyorum bunlari ille doğru olmayabilir ama yanlis diye bilsem yazmazdim belki hayirli olur.ve sakin dusunursen rahat dusunme yanlis yapmaktan korkarak dusun zira dusundugun çok onemli bir din.Allah in.yani karanligin sana yanlis yapma hakki vermez.hepimizin tanimasi gereken sinirlar var ki korunmak için.dogrusu oyle olmasi cunku.
sen eğer Allah var ve islam Allah in dini deyip de ondan sonra islama inanamiyorum diyorsan buyuk celiski içindesin.Allah kendisinde yanlis olmayan yuce ilahtir ve dininde de elbette yanlis olamaz oyle bir ilahin.

Okudunuz mu?  Ateist ve gay ile arkadaş olmak günah mı?

Baska dinlere gore de biz cehennemligiz diyorsun;
Baska dinlere gore de muslumanim diyenlerin bir kismi bir kismina gore de cehennemliktir,bu insanlardan kaynaklanan bir durum doğru bir tane kim cehennemlikse o cehennemlik(Allah korumasini dilemem hayirli olacaklari ondan korusun)
Insanlar farkli farkli yollar tutmuslar,birbirine gore yanlislar ama bu onlari dogruyu aramaya sevketmiyor,bircok insan doğru olmada kafasina gore takiliyor maalesef,ama doğru egip bukulemez iste, o zaman yanlis oluyor.

Okudunuz mu?  Bir şeyi yoktan var etmeye ne denir

Adam yillardir mesubu oldugu dini niye degistirsin;dogruluk için,iyilik için,Allah in uzerindeki hakkini gozetmek için,fayda zarar yonunden kendi için,kendi iyiligi için,can tasidigi için,atese dayanamayacagi için bunlar için degistirsin yillardir mensubu oldugu dini.

Simdi Allah kendini ovdugu gibi,noksanliklardan ve yanlis yapmaktan uzak yuce bir ilahken mantiktan vicdandan ve dogruluktan ayrilmadan dusunursek,onun dogruyu gostermesine layik olan birine dogruyu gostermemesi mumkun mu?elbette oyle bir şey olamaz.oyleyse imanli bir muslumani cehennemlik goren kisinin korlugu karanligi ancak kendi isledigi sebebiyledir,senin karanligin senin yaptiklarin yuzunden ve benim karanligim da benim yaptigim yanlislar sebebiyle.
Allah tan gormeyi dile salihler dogrular ve iyiler dunyayi nasıl gorurse oyle gormeyi,yakin sahipleri nasıl gorurse oyle gormeyi dile;bir yanlisa bir yanilgiya dusmeden islami yasamakla gercekten de dogrulardan ve gercek iyilerden olanlar gibi gormeyi dile;gormeler gercekten farkli farkli.Allah tan nur dile o sana bir nur verir de onunla tum suphelerin gider belki.
Sen vicdani gozet,dogrulugu ve iyiligi gozet,ve dua et ve bekle..!

Okudunuz mu?  Ey iman edenler iman ediniz ayetini nasıl anlamalıyız?

Allaha ibadet etmek istemiyorum

Bu kategoride yer alan Başkasının namaz kılmasını istiyorum nasıl dua etmeliyim? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dine inanmak istiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.