Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:10
missa07
Abone

Ben Allah’a inanıyor muyum

Ben Allah’a inanıyor muyum

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm. .şu son aylarda kalbimde bir baskı var ibadetlerimi aksatmadan yerine getiriyorum,tefekkür ediyorum…Allaha hep dua ediyorum kalbimi kaydirmasin diye…Şüphe yok ki inanıyorum ama bir türlü çözemediğim bir konu var ,insanlara Rabbimiz anlatırken bir korku basıyor kalbimi "ben gerçekten inaniyor muyum"diye …Aklım almıyor çünki inanıyorum akıl almaz bunca şeyi inkar etmeye,çok şükür ilmim Rabbimin VARLIĞINA ve birliğine şüphesiz kavrıyor, ama nedense kalbimde sanki ben inanmıyor musum gibi ne zaman birilerine anlatsam Rabbimin güzelliklerini birden kabz oluyo,daralıyor bir şüphe misali kalbime bir huzursuzluk çöküyor. ..Şeytanın vesvesesi midir?Yoksa Kalbim manevi bir hastalığa mı büründü bilmem, yada bir imtihan mıdır bu?
Haşa dinimden dönmedim,dönmem de fakat korkuyorum ve ağlıyorum yarın öbür gün huzuru ilahiye vardığımda Allah c.c bana derse "hayır sen bana gerçekten iman etmedin ,kalbin beni anarken bir hale bürünüyordu"yada kalb ,el dil,vs. 7 uzvun konuşacağı mahserde ya "Hayır Ya Rabbi bu kulun sana tam "inanmadi"derse diye diye kendimi yedim bitirdim,
Her zaman olmuyor,mesela namaz kılarken olmuyo,kuran okurken olmuyo,dua ederken olmuyo..
Sadece meal okurken,insanlara Allahu tealayi anlatırken oluyo…Bi de başka tanrılar görünce, mesela ateşe tapanlari, puta tapanlari görünce içimden diyorum ki bunların tanrıları ne konuşuyor, elimi atsam kırarım,hiçbir yararları yok,ama kalbimde birden bir huzursuzluk haşa sanki ya bunlar gerçek ilah ise diye tövbe haşa bunlar gerçek olamaz çünki bunları insanlar yaptı diye baya böyle kalbimdeki sesler ile cebelleşiyorum..
Bunlar LÜMME-İ ŞEYTANİYE (Kalpteki Şeytani Lümme Şeytana âid karakol.
Kalb sarayının eşkiyasının gizlenme mahalli) nin veseveseleri midir,yoksa kalbim gerçekten Allah’a karşı bir inanma terakkiyati içersinde midir?
Şimdiden Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Sabah namazında müezzinlik nasıl yapılır?

Yorum: Ben Allah’a inanıyor muyum

bbgbbg
Araf 201 ;
Şüphe yok ki Allah’a karşı gelmekten sakınanlar, kendilerine şeytandan bir vesvese dokunduğu zaman iyice düşünürler (derhal Allah’ı hatırlarlar da) sonra hemen gözlerini açarlar.

Kardeşim şeytandan ve nefsinden Allah’a sığın.Sana vesveseler geldiğinde Allah’ı hatırlayıp gözlerini açıyorsan Allah’ın izniyle bir sıkıntı olmaz.Kalplerin özünü Allahu Teala bilir.O yüzden bu tarz vesveseler geldikçe Allah’a sığınmaya devam et.İnsanlara Allah’ı anlatmak gibi güzel bir amel esnasında şeytanın ve nefsinin seni rahat bırakmaması normal.Bu amelinden vazgeçme inşaAllah.Bizlere de dua et inşaAllah.

Okudunuz mu?  Allah için konuşmamak ve bir kızdan hoşlanmak

Allahın zatını düşünmek

Bu kategoride yer alan Bu Sıkıntı Nasıl Giderilir?? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ben Allah’a inanıyor muyum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.