Anasayfa
23 Nisan 2023, 11:04
sizden7-2
Abone

Fasığım ne yapmam lazım?

Fasığım ne yapmam lazım?

ygtbhc3
14 yaşındayım bundan 2 yıl önce şükürler olsun ki Allah’ı buldum ve iman ettim fakat hep nefsim beni yeniyordu ve bende hiç nefsimi yenicem diye çabalamıyordum. En son bir dizi izlemeye başladım ve orada ki karakterlere özendim en sonunda Allah’a dizide ki karakterler gibi olabilmek için dua ettim sayısını tam bilmiyorum fakat 3 diye aklıma geliyor. Allah’ta duayı kabul etti. Başıma istidraç geldi. Bense sonradan tam Allah’ı haşa unutuyorken tekrardan ona kavuşmak istedim. Şimdi ise şeytan içimden dürtüp duruyor işte müslüman gibi yaşarsan şunlardan mahrum kalacaksın gibisinden. Artık tevbe ederken pişman olamıyorum. Tüm günahlarım için Allah’a tevbe ediyorum. Hergün zoraki ağlayarak tevbe etmeye çalışıyorum. Ailem halimi görüyor fakat ne olduğunu sorduklarında anlatamıyorum. Hâla içimden o istidraç günleri en güzel günlerimdi diye geçiyor. Ne olursa olsun Allah affeder diyorum. Bir ara bu eleştri kanallarından pek tanınmayan birinde dini eleştriyordu bense hep kalbimle dini eleştirmesini reddediyordum. Bunları izleye izleye benimde kalbim taşlaştı, eskiden içimi,ruhumu rahatlatan ayetleri şimdi dinlerken sadece ağlıyorum ama bana hissetirdikleri bir şey şuan da yok. O duayı ederken ki güne şimdi lanet okuyorum. Şimdi isteklerimin en başında gelen gerçekten mümin olmak. Lütfen yardım edin.

Okudunuz mu?  Taha suresinin fazileti hakkında

Yorum: Fasığım ne yapmam lazım?

Hifanur35
Kuran’ı Kerim oku kardeşim anlamını oku namaz kıl teheccüde kalk kuşluk kıl iman gönlüne yerleşsin her namazını Azrail başındaymış gibi kıl. Rabbim yardımcımız olsun


Yorum: Fasığım ne yapmam lazım?

Kayıtsız Üye
Kardeşim sen bosver şeytanı o lanetli bir cehenemliktir. seni caydırıp Allah seni affetmez diye ruhunu sömürüyor. bol bol ibadet et dua et sıkılınca bırakma dinlen şeytana uyma yerden göklere kadar günahınızda olsa Allah c.c affeder İnşAllah ama samimi ibadet etmek gerekir sen sadece bir uçak boşluğa düşünce paniğe kapılan yolcu gibisin kendini topla ve o boşluktan çık tavsiyemdir sana namaza başlaman lazım kesinlikle hiç kılmıyosan ikindi ve yatsılara gitmeye başla sonra alışınca hepsine git İnşAllah tabi ilkten zor olucak nedenmi şeytan cehenneme arkadaş arıyor sen ondan olma İnşAllah Allah’ı an ve ibadet et .

Okudunuz mu?  Vesvese hastalığından nasıl kurtulabilirim

Yorum: Fasığım ne yapmam lazım?

Göz_yaslari
Selamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatühü…
Kardeşim inan bende benzer durumdayım ama Rabbimizin Rahman, Rahim, Raûf, Gaffâr, Gafûr, Afûvv ve Tevvab olduğunu sakın ha unutma. O çok şefkatlidir, Rahman ve Rahim’dir. Hatta sana O’nun rahmetinin ne kadar bol olduğunu göstereyim mi? Sen dua ettin ve O’da kabul etti. Ama bil ki O, senin bütün bunları yapacağını bildiği halde duanı kabul etti. Şu halde O’nun rahmetinden sakın ümidini kesme. O çok büyüktür, yücedir. Farzları yerine getirmekle beraber sünnetlere de bağlan ve nafile ibadetlerde de bulun. Nafile namaz kıl, nafile oruç tut, zikir çek, dua et, tövbe-istiğfar et ama boş durma. Yüce RABBİMİZİN İnayeti üzerimizden hiç eksik olmasın İNŞALLAH.

Okudunuz mu?  Babam annemi aldatıyor

Vesselam.


Omer Faruk
KIymetle kardeşim, öncelikle yaşadığın bu duygular tamamen ergenlik ile ilgili şeyler, karşı cinse yoğun ilgi ve ona yaklaşma hissi dengeni kaybetmene sebep oluyor. Her yaşın kendine göre imtihanı var. Yaşlılar ölümle ve parayla, biraz yaşı büyükler rızıkla, evliler eşleriyle, çocuklar anneleri babalarıyla, kadınlar göstermekle, erkekler bakmakla imtihan olunurlar. Şunu unutma, Dünya hayatı "imtihan" içindir. Nasıl ki derslerine çalıştığında iyi notlar alıyorsan, irade gösterip günahlara yaklaşmadığında da cennetten bir kapının sana aralandığını bil. Mutlaka şu tavsiyelerime uy, eğer uyarsan oldukça rahatlayacaksın. Kendin gibi hak yolda olmak isteyen insanlarla beraber ol, asla odanda uzun süreli yalnız kalma, televizyondan ve internetten günahı tetikleyecek şeylere bakmamaya gayret et. Bir de en önemlisi yıllık (mesela 2018) hedefler edin. Bu hedeflerini belirgin, ölçülebilir, gerçekçi, zaman sınırlı yap ki sonuç alasın. Mesela günde 20 sayfa Kur’an meali ve açıklaması oku bunu 2018 boyunca sürdür ve her yaptıkça takvime her gün için bir işaret at. Hak ile meşgul olursan, batıl seni meşgul edemez, Allah’a emanet ol. Sana dua ediyorum sen de bana dua et.

Okudunuz mu?  Müslüman birine kafir dedim tevbe ettim kabul olur mu

ygtbhc3
Çok güzel demişsiniz teşekkürler son iki mesajı birkaç gün önce gördüm. Ama bir sorun var ki ben tevbe ederken pişman olamıyorum ve bir müddet sonra artık tabiri uygunsa beynim sulanırcasına yoruluyor.
Gözümü haramdan sakınmaya çalışıyorum fakat dışarı çıkmam gerekiyor ve yanlışlıkla sürekli diğer kadınlara bakıp duruyorum artık bakıp yüzümü diğer tarafa dönmekten yoruluyorum. Bazı günhalarımı terkedemedim ve onları ne yazık ki işleyip duruyorum ve bunlardan pişman olamıyorum. Sürekli yazıcı meleklerin yanımda olduğunu unutuyorum ama Allah’ın beni gözlediğini unutmuyorum yinede pişman olamıyorum. Acaba yazıcı meleklere haşa imanım mı eksik?

Okudunuz mu?  Hz Musa (as)'a gelen 10 emir arasında "cumartesi günü hiçbir iş yapılmayacak" diyor, bunun nedeni nedir?

Omer Faruk
Kıymetli kardeşim, dediğim gibi ergenlik döneminde bunlar gayet normal duygular bu konuda hatasız insan yoktur. Zaten imanın olmasa bunlardan rahatsızlık duymazsın. Şeytan sana: "nasıl olsa iyi değilsin, gel bana katıl..:" vesvesesi veriyor. Sakın ola ki bu çağrıya kulak verme… Çünkü bu senin hem dünyanı hem ahiretini kaybetmene vesile ol. İyi arkadaşlar edin, asla yalnız başına çok kalma, mutlaka birşeylerle meşgul ol… Allah’a emanet ol.

Bu kategoride yer alan Gusle niyet edip her yerimizi yıkasak normal abdest almadan gusül kabul olurmu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Fasığım ne yapmam lazım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.