Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:25
dualar
Yönetici

Esmalar ile Güzel bir dua…

Esmalar ile Güzel bir dua…

Göz_yaslari
Güzeller Güzeli Biricik Rabbime Kendi Kalbimden akan kelimelerle duamı paylaşmak istiyorum… İNŞALLAH herkesin okumasına vesile olurum…

Euzübillahimineşşeytanirracim
Bismillahirrahmanirrahim

Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla…

Ya Allah!
Ya Rahman! Ya Rahim!
Ya Gaffar! Ya Tevvab! Ya Gafur! Ya Afüvv!
Ya Müstean! Ya Samed! Ya Melik! Ya Kuddüs!
Ya Aziz! Ya Mucib! Ya Aliyy! Ya Müteali!
Ya Hannan! Ya Mennan! Ya Deyyan!
Ya Azim! Ya Cebbar! Ya Settar! Ya Musavvir!
Ya Mü’min! Ya Selam! Ya Şafi! Ya Kâfî!
Ya Hâmid! Ya Şekûr! Ya Lâtif! Ya Nur!
Ya Vedud! Ya Şehid! Ya Rauf! Ya Rafi!
Ya Vahid! Ya Hadi! Ya Ahad! Ya Mukaddim!
Ya Zül Celali vel İkram!

Okudunuz mu?  Çok yüce bir salavat

Sen, Allah’sın ki, Sen’den başka hiçbir ilah yoktur!
Güç ve kuvvet yalnızca Sen’in yardımınla elde edilir…

Sen, bağışlayansın, Gaffar olansın. Gafur olansın.
Sen, affetmeyi sevensin. Afuvv olansın.
Sen, tövbeleri çok kabul edensin. Tevvab olansın.

Sen, yarattıkların için hep merhameti tercih edensin. Rahman’sın.
Sen, dualarımıza cevap verensin. Mucib’sin.


Sen, bizlere iki cihan güneşini, Muhammed’ini hediye ettin.
Sana, Sonsuz şükürler ve hamdler olsun Ey Rabbimiz.

Ya Allah! Ya Rahman! Ya Rahim!
Senin sonsuz Rahmetine ve Affına, Kudretine ve Azametine sığındım. Sen bana kafisin. Sen güzel vekilsin. Dualarımızı makbul eyle, günahtan, hatadan, haramdan bizleri sakındır ve koru. Bizlerin kalbine iman ve hidayet nuru doldur…

Okudunuz mu?  Dua İbadetin Özüdür

Ya Gaffar! Ya Tevvab! Ya Gafur! Ya Afüvv!
Günahlarımızdan ve hatalarımızdan Sana sığınıyorum. Günahlarımızı yalnızca Sen bağışlayabilirsin. Sen’den başka günahları affedecek kimse yoktur!

Ya Müstean! Ya Samed! Ya Melik! Ya Kuddüs!
Herkes Sana muhtaçtır, Ancak Sen ise hiçbir şeye muhtaç değilsin. Yardımı senden isteriz. Bizleri sıkıntılarımızdan, dertlerimizden arındır, göğsümüzü genişler ve ferahlat… Sen her türlü noksanlıktan münezzehsin, temizsin, paksın. Varlığın yegane efendisi Sen’sin.

Okudunuz mu?  Korunma Duası

Ya Aziz! Ya Mucib! Ya Aliyy! Ya Müteali!
Sen Aziz’sin. Yücesin, ulusun! Kendine edilen dualara cevap verensin… Son derece Yüce Olansın, Üstünsün, Galipsin… Dualarımızı makbul eyle, kabul eyle, hakkımızda hayırlısını ver… Ömrümüzü hayırlısıyla uzat, can boğaza gelince dininden dönenlerden eyleme bizi ya Rahman!


Ya Hannan! Ya Mennan! Ya Deyyan!
Çok acıyansın, çokça bahşedensin, herkese hak ettiğini verensin! O güzel esmalarının hakkı için, Resul-ü Ekrem efendimizin hürmetine, Kabe’de dökülen göz yaşları hürmetine, Senin için ağlayan çocukların hürmetine dualarımızı kabul et, günahlarımızı bağışla, bizleri temizle!


Ya Azim! Ya Cebbar! Ya Settar! Ya Musavvir!
Bütün noksanlıklardan münezzeh olan, Eksiklikleri ve kırıkları onaran, Ayıpları örten ve Yarattıklarına en uygun şekli veren Rabbimiz! Bizlerin ayıplarını ört, hatadan ve günahtan uzaklaştır… Eksikliklerimizi gider, bizlerin ahlakımızı da görünüşümüzü de güzelleştir!

Okudunuz mu?  Kuran da Dua:Yüksek Olmayan Bir Sesle, Yanlız Başına, İçin İçin Dua

Ya Mü’min! Ya Selam! Ya Şafi! Ya Kâfî!
Ey Vaadinde Sadık Olan! Her türlü korkudan emniyette kılan! Ey Selamete Erdiren! Ey Hastalıklarımıza, Sıkıntılarımıza Şifa Veren! Ey Bizlere Yeten Rabbimiz! Bizleri Cennetinden mahrum bırakma! Bizleri her türlü şerden, sıkıntıdan, müsibetten, hastalıktan, afetten ve daha nice beladan güvende, emniyette eyle, emin eyle! Hastalıklarımıza, sıkıntılarımıza Şifa Ver! Zira Şifa Verici Sensin! Senin vereceğin şifadan başka şifa yoktur! Sen, en zor anlarımızda, en dar anlarımızda bizlere yetiş ey Kâfî olan Rabbimiz! Bizlere ancak Sen Yetersin!


Ya Hâmid! Ya Şekûr! Ya Lâtif! Ya Nur!
Sana hamdederiz, şükrederiz. Sen Lâtif’sin. Bizleri Lütf-u Kerem’inden mahrum bırakma. Zira biz acizane kulların, Senin lütfuna muhtacız. Bizleri Cemal’inden ve Cennet’inden mahrum bırakma!


Ya Vedud! Ya Şehid! Ya Rauf! Ya Rafi!
Bizleri de Sevdiğin kullar arasına kat Ey Merhametlilerin En Merhametlisi! Günahlarımıza Sen Şahitsin! Hiçbir şey Senden gizli değildir! Sana karşı günahlarımızdan utanıyoruz, affet bizleri ey Rabbimiz! Sen çok acıyansın! Çok merhamet Edensin! Affı Sevensin! Günahları Bağışlamayı Sevensin! Bizleri Rauf isminle bağışla ey Rabbimiz! Ey dilediğini yücelten! Bizleri de dünyada ve ahirette makam mevkilerini ve derecelerini yücelt, yükselt!

Okudunuz mu?  Peygamber Duaları

Ya Vahid! Ya Hadi! Ya Ahad! Ya Mukaddim!
Ey Tek Olan! Bir Olan! Ey dilediğini hidayet yoluna erdiren! Ey Dilediğini Öne Alan, İleri Geçiren Rabbimiz! Senden başka ilah olmadığına iman ettim! Sen Varsın, Teksin, Birsin Allah’ım! Bizleri hidayet yoluna ilet! Bizleri yücelt, yükselt!

Okudunuz mu?  Ezan Duası (arapça-türkçe)

Ya Zül Celali vel İkram!
Ey Celal ve İkram Sahibi olan Rabbimiz! Sen Ulusun, Yücesin, İkram sahibisin! Bizleri Rahmetinden Uzak Eyleme!
Bizleri Affet!


Amin! Amin! Amin!

Bu kategoride yer alan Polis olmak istiyorum bana dua eder misiniz başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Esmalar ile Güzel bir dua… Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.