Anasayfa
28 Haziran 2023, 20:00
Sohbet
Yönetici

Beni neden kimse beğenmiyor

Beni neden kimse beğenmiyor

Kayıtsız Üye
Meraba bdn 23 yâsinda bir kizim boyum 148 ve minyon tipliyim bu yüzden kimse beni begenmiyor evlenecek yaştayim ama herkes beni çocuk görüyor yaşim küçük duruyor boyum kisa güzelligimde yok ama akrabalarimin kizkari uzun güzel ve hepsinin sevgilisi var ben bunu görünce isyan ediyorum neden rabbin beni kisa yaratmiş diyorum ailem baskici evde cogu sorumlulugu almisim şimdi bunlara bakarak rabbim acaba adaletsizmi davrandi diyirum benim yaşimdakiler hep gezip tozuyor bende bircok sorumlulukla ugraşiyorum isyan ediyorum yoruldum ben ölmek istiyorum hiç kimse beni begenmiyor neden rabbim beni yaratti


Yorum: Beni neden kimse beğenmiyor

Kayıtsız Üye
ABLA sakın YAPMA TÖVBE ET İSYAN EDİYORUM DEME NEDEN BENİ BÖYLE YARATTIN DEME ÖNCELİKLE TÖVBE ET Diğer meselelere gelince onu hocalarımız cevaplar İnşAllah.

Okudunuz mu?  Kur'an-ı Kerim'in indirilişi kaç yıl sürdü ?

Yorum: Beni neden kimse beğenmiyor

Omer Faruk
Kıymetli kardeşim, hiçbir ceylan şanslı olmadığı gibi hiçbir akrep de şanssız değildir. Mutluluk ise biraz haber izlersen ne güzellikte ne de yakışıklılıktadır.
Senin nasihate değil kendine inanmaya ihtiyacın var. Ümide ihtiyacın var. Muhtemelen okulunu, eğitimini çok önemsemedin. Ve şimdi evlilikten başka beklediğin bir ümidin yok.
Öncelikle pek çok genç kız kardeşimiz gibi aynı hataya düşmüşsün. Evlilik hayatın çok önemli dönemlerinden birisi ama hayatın tek anlamı değildir. Ümidini içinde taşır, kendini geliştirmek için (çok geç değil) hemen harekete geçersen kısa sürede bu ümitsizlik çukurundan çıkacaksın. Ve şunu unutma Allah adildir, adil olmayan ise Allah’ın verdiği nimeti hakkıyla kullanmayıp şikayet eden kullarıdır.

Okudunuz mu?  Akrep Bombası nedir, Kime aittir?

Allah sana göz, akıl, kalp vermiş bunların hakkını verirsen, kimse senin güzel mi çirkin mi olduğuna bakmaz. Şöyle bir çevrene daha duyarlı bak, başarılı insanların hepsi güzel ya da yakışıklı mı? Bunlar şeytanın uydurduğu ve seni hapsettiği bahaneler.

Kendine bir bak ve sorgula; her gün aynı şeyi mi yapıyorsun? Eğer her gün aynı şeyi yapıyorsan nasıl farklı sonuçlar beklersin?

Bugün karar versen 1 yıl içinde yeni bir yeteneğini geliştirirsin, 2 yıl içinde yenilerini eklersin. Bir süre sonra da insanlar arasında çalışkanlılğınla itibar kazanırsın. Bu da itibar ve mutluluk demektir.

Okudunuz mu?  Cemalnur sargut hakkında

1- Hedefin olacak
2- Hedefin, gerçekçi, belirli, ulaşılabilir, zaman sınırlı, mantıklı olacak
3- Her gün bu hedefine ulaşmak için ertelemeden çalışacaksın
4- Hedefini engelleyecek kimselerle arkadaşlık etmeyeceksin

Ve son olarak en önemlisi, hayatı uzun görmeyip yaratıcınla karşılaştığında pişman olmayacak bir hayat yaşayacaksın. Allah’a emanet ol, Allah’tan emin ol, Çünkü O kendinden emin olan kimseyi yolda bırakmaz…


Yorum: Beni neden kimse beğenmiyor

vel Fecr
Tevbe Suresi, 51. ayet: De ki: "Allah’ın bizim için yazdıkları dışında, bize kesinlikle hiçbir şey isabet etmez. O bizim Mevlamızdır. Ve mü’minler yalnızca Allah’a tevekkül etmelidirler."

Okudunuz mu?  Cinler irade sahibi midir?

Tegabün Suresi, 11. ayet: Allah’ın izni olmaksızın hiçbir musibet (hiç kimseye) isabet etmez. Kim Allah’a iman ederse, onun kalbini hidayete yöneltir. Allah, herşeyi bilendir.

Talak Suresi, 3. ayet: Ve onu hesaba katmadığı bir yönden rızıklandırır. Kim de Allah’a tevekkül ederse, O, ona yeter. Elbette Allah, Kendi emrini yerine getirip-gerçekleştirendir. Allah, herşey için bir ölçü kılmıştır.

Nuh Suresi, 4. ayet: "Ki günahlarınızı bağışlasın ve sizi adı konulmuş bir ecele kadar ertelesin. Elbette Allah’ın eceli geldiği zaman, o ertelenmez. Bir bilmiş olsaydınız."

Kadere iman et bacım. Gönlünü ferah tut.


Omer Faruk
Kıymetli kardeşim
Bu kız kardeşimize verilecek nasihat bu ayetler değil. Çünkü, kardeşimiz yaşamındaki bütün kötü gidişatın kötü yaratılışından(!) kaynaklandığını düşünüyor. Bu kardeşimize sunulacak nasihat kadere iman değil kendini değiştirmeye teşviktir. Zaten bir müslümanın yaratıcının doğuştan kendine takdir (kader) ettiği, boy, pos, güzellik, ırk vs.’ye iman etmesi gerekir.

Okudunuz mu?  Hz Muhammed ile ilgili şiir

Ama aynı zamanda müslümanın imtihan dünyasında olduğunu ve "kişinin kendi elleriyle yaptığının!" ahiretini belirleyeceğini bilmesi gerekir. Kişinin kendi elleriyle yaptığı Allah tarafından bilinmesine rağmen Allah’ın seçimi değil, kulun seçimidir.

Örneğin, Arakan’da doğdunuz müslümansınız ve bundan dolayı rejim size bir çadırı bile çok görüyor. Bu duruma müslümanlar kader deyip rıza gösteremezler. Arakanda doğmak kaderdir ama zulme rıza göstermek, onu yenmek için hiçbir çaba göstermemek, Arakan’da doğduğu için Allah’ı suçlamak imana aykırıdır. Zulme ise Kader der rıza gösterirlerse Allah’ın cennet, cehennem, imtihan hakkında söylediği ayetleri yalanlamış olurlar.

Okudunuz mu?  1. ve 2. akabe biatlarının sonuçları

Kader müslümanların en çok çelişkiye düştükleri bir konudur oysa Kur’an gayet serahatle açıklıyor. Fatiha bunun en büyük delili, amel iman, cennet cehennem ilişkisi irademizin ne kadar önemli olduğunu vurguluyor. Allah’ın takdir ettiği; fakir bir coğrafyada doğmak, bir eli sakat veya engelli doğmak, zulmün olduğu bir mekanda doğmak Allah’ın kaderidir ve bundan dolayı insanlar sorumlu değildir. Ama müslümanların bunlara karşı geliştirdiği iradeleri onları sorumlu kılar.

Farklı düşünmüyoruz eminim ama bu kardeşimizin ihtiyacı olan "ilaç" farklı, vesselam. Allah’a emanet olunuz.

Okudunuz mu?  Ailem Dergisi 250. Sayı ile ELVEDA diyor

vel Fecr
Benim kastım zulme boyun eğmek asla olamaz. böyle bir şey kastetmekten Allah’a sığınırım.

Kız kardeşimiz dediğimiz şahıs 23 yaşındai belliki evlenmeyide düşünüyor ve herşeyden sorumlu, bu ayetler çok sert ayetler değil. meseleyi Allah teala tarafından geldiğini bildiği zaman olay çözülecektir ve iman edip feraha erecektir inş.

Tabi burda rızık konusuda önemli. Allah dilediğine zenginlik, dilediğine fakirlik verir. bunun gibi düşünebiliriz. Bacımın kendi şahsına ait rızkıda bu şekilde. rızık demek illa ekmek demek değil. bizim Allah’a kulluk edebilmemizde Allahın bize verdiği bir rızıktır.

Bacıma tavsiyem ona rızık ömür verene isyan etmemesidir. Allah’a isyan etmenin boyutlarını düşünemiyorum. Allah muhafaza.

Okudunuz mu?  Kabenin içinde kim yaşar, kimler var?

Bakara Suresi, 172. ayet: Ey iman edenler size rızık olarak verdiklerimizin temiz olanlarından yiyin ve yalnızca O’na kulluk ediyorsanız, (yine yalnızca) Allah’a şükredin.

Bakara Suresi, 212. ayet: İnkar edenlere dünya hayatı çekici kılındı (süslendi). Onlar, iman edenlerden kimileriyle alay ederler. Oysa korkup sakınanlar, kıyamet günü onların üstündedir. Allah, dilediğine hesapsız rızık verir.


Kayıtsız Üye
imtihan. tek kelime ile imtihan. sabır edersen ve güzel ameller işlersen mükafatını alacaksın.


nurçiçek
Beni de kimse beğenmiyor ne olmuş yani. Üzülmeyin, her şey evlilik değil bu hayatta. Daha büyük dertlerimiz var. (Şahsim adına) Çok takılmayın isyan da etmeyin, herkesin beğendiği bir tip vardır. Sizi de beğenen çıkacaktır, doğru insana daha rastlamadınız.

Okudunuz mu?  Rızkından razı olandan Allah razı olur

Filankes
Eee beğenmesinler ne olmuş yani.
Bu dünyada insan sayısı kadar güzellik anlayışı var.Kime göre neye göre.O şişirip şişirip güzelsin diyenleri belki ilk onlar terkedecek nerden biliyorsun.Bir de sevgili diyorsun haram haram.Bir aşk Allah’a varmıyorsa yerle bir olmalı.O kuzenlerinede bakma geçici olan şeylere fani olan dünyada böyle şeyleri dert etme.Baki olan Yar-i baki olan Allah’a koş.Sen sen olduğun için özel güzel ve değerlisin.Bunu da unutma.Salma kendini.Özgüven problemi yaşıyorsun.Kısa olman sorun değil.Sen de deki kendine ohh ne güzel kısayım bodur tavuk her dem piliçtir de Rahatlat kendini sev kendini barışık ol.😊
İnsanlara bakma.O güzel kuzenlerin 3 doğumdan sonra çirkinleşecekler.😂:)
Bilesin ve inanasın buna.Sıkma canını. Allah’a emanet ol

Okudunuz mu?  Hangi mallardan ve ne akadar zekat verilir?

kimse beni begenmiyor, kimse begenmiyor beni, beni neden kimse begenmiyor

Bu kategoride yer alan Hangi işe elimi atsam olmuyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Beni neden kimse beğenmiyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.