Anasayfa
17 Temmuz 2022, 20:40
missa06
Abone

Günlük akıntı abdesti bozar mı

Günlük akıntı abdesti bozar mı

Kayıtsız Üye
Günlük akıntı abdeste/namaza engel midir ?
Selamün aleyküm. Bir bayanın günlük akıntıları (beyaz, sarı renginde) çok yoğunsa ve namaz kılıyorsa böyle bir durumda ne yapmalıdır ? Her namaz vakti geldiğinde iç çamaşırını değiştirip temiz bir iç çamaşırıyla mı kılmalıdır ? Bir de sürekli gelen akıntı abdeste veya namaza engel midir ? Abdest aldığı zaman veya namazdan sonra (yani namaz sırasında) gelirse ne olur ? Dediğim gibi sürekli akıntısı olan bir bayan için.

Okudunuz mu?  Emri bil maruf nehyi anil münker ile ilgili hadisler

Yorum: Günlük akıntı abdesti bozar mı

mum
< günlük akıntıları (beyaz, sarı renginde) çok yoğunsa ve namaz kılıyorsa böyle bir durumda ne yapmalıdır ? >
Kadınların günlük akıntısı rahimden geliyor ya da mesaneden geliyorsa bu abdesti bozar Bu akıntı için her namaz vaktinde bez değiştirilmeli ve yeniden abdest alınmalıdır. (sadece ter hükmünde olanl)
İki namaz vakti arası hiç temizlenmiyor ise yani akıntı kesilmiyorsa özür sahibi sayılır, Her namaz vakti geldiğinde bezini değiştirmeli ve yeni bir abdest almalıdır sonra namaz kılmalıdır
not: özürlü olan, namaz vakti girmeden yani ezan okunmadan abdest almamalıdır

Okudunuz mu?  Eş ile kavga ve tavsiyeler

Yorum: Günlük akıntı abdesti bozar mı

Kayıtsız Üye
Anladım iç çamaşırına bulaştığında bozulduğunu fakat ben her abdest öncesi akıntı olan pedi değiştirip temiz bir ped takıp abdest alsam ve sonrasında namaz kılsam bir sorun olur mu o esnada akıntı gelse bile ?

Okudunuz mu?  Dünyada ilk insan nerede nezaman ortaya çıkmıştır?

Yorum: Günlük akıntı abdesti bozar mı

mum
< namaz kılsam bir sorun olur mu o esnada akıntı gelse bile ? >
Yok sorun olmaz. Allah kabul etsin


Kayıtsız Üye
Bazen namaz bitiminde abdestimin ıslaklık sebebiyle bozuldugunu görüyorum biraz bekleyip tekrar kildigimda yine ayni sekilde oluyor bu durumda kazaya kalmamasi için ben de pamuk kullaniyorum bu durumda bazen pamuk hafif islak bazense kuru oluyo bu durumdan bu sekilde kurtuluyorum bir sakincasi var mi saglik açısından pamuk onerilmiyor ama her zaman olmamak şartıyla bunu yapmak zorunda kalıyorum

Okudunuz mu?  Anne, baba, bayrak, silah, kuran üzerine yemin etmek haram mıdır?

mum
Taharet pamuk veya bez koyun sonra namaz kılın ve ıslaklık olsa dahi aldırmayın


Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum, benim soyle bir sorunum var; genelde vajinada ıslaklık hissim oluyor, namaz vakti belki düşündüğüm için bu his daha cogaliyor, kilota bakiyorum temiz, bir peceteyle siliyorum ıslaklık goruyorum ama beyaz akinti degil. Bu durumda abdest bozuluyor mu? Bazen de boyle akinti hissi oluyor, bakiyorum pecete kuru. Bu durumda nasıl davranmaliyim? Kilota ıslaklık gelmedikce, ancak sildigimde o islakligi gördüğüm surece abdestim gecerlimidir?

Okudunuz mu?  Hz Ebu bekirin ölümü

mum
Kloda baktığınız da temiz ise sorun yok peçete falan kullanmayın


Gizlii
Selamun aleykum. Bugun ikindi namazın sünnetinde ıslaklık hissettim ama aktigini hiç hissetmedim sadece islak oldugunu hissettim aldırış etmedim farzina niyetlendim fakat sonradan kontrol ettim akintim olmus. Bu durumda dinden cikmis olur muyum?

Okudunuz mu?  Kaza namazlarım var sünneti terk etmek günah mı

Merhabalar, bugün sünnet namazını kilarken ıslaklık hissettim, akar gibi bir his degildi sadece birden ıslaklık hissetmeye basladim. Onemsemeyip farzina niyetlendim. Sonradan baktim akintim olmus bu durumda abdestsiz namaz kilmis oldum, dinden cikmis olur muyum?


alice
Çok çok abdestin bozulur ve namazın bozulmuş olur. Bu kadar büyütüp dinden çıkmaya bağlamak neden. Dinden çıkmak bu kadar basit bir iş değil.

Okudunuz mu?  Hacamat ile İlgili Hadisi Şerifler

Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm hocam. Kadınlar günlük akıntıları yüzünden her namaz öncesi taharetlenmek zorunda mıdır ? Böyle bir mecburiyet var mıdır ?
Aynı şoru abdest için de geçerli sırf günlük akıntı yüzünden her namaz öncesi abdest tazelemek zorunda mıdır ? Sadece ped değiştirilse her namaz öncesi yeterli midir ? Yoksa bu akıntı necaset bile sayılmayıp değiştirme mecburiyeti yok mudur ?

Okudunuz mu?  Sayısızca gıybet etmek

arifselim
Aleykum selam. Yukarıdaki cevaplarda ayrıntılı cevaplarımız mevcuttur. Eğer bu gelen akıntı rahimden yada mesaneden değilse abdesti bozmaz ve her seferinde taharetlenmeye gerek yoktur.


akinti abdesti bozar mı, iç çamaşırındaki akıntı abdesti bozar mı, diyanet beyz akinti namaza engelmi

Bu kategoride yer alan La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim kaç kere okunmalı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günlük akıntı abdesti bozar mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.