Anasayfa
30 Temmuz 2021, 11:09
kadin
Yönetici

Adet kanı ile namaz

Adet kanı ile namaz

Kayıtsız Üye
Ben bilmeden bişekilde adet kanım başkasının üstüne bulaşsa ve o kişi o kıyafrt ile namaz kılsa ne olur?


Yorum: Adet kanı ile namaz

Omer Faruk
Kardeşim, söz konusu mesele necasetten taharet meselesidir. Bununla ilgili pek çok ayrıntı vardır. Ancak bütün ayrıntıların dayandığı temel; "Allah’ın huzurunda ve normal hayatta" temiz olmanın önemine işarettir. Dolayısıyla, hanefi mezhebine göre kan necistir. Eğer söz konusu kan el ayasını aşacak kadar büyük ise ve elbiseyi yıkama ve değiştirme imkanı varsa bilerek bu elbise ile namaz kılınmaz. Ancak namaz kıldınız sonra farkına vardınız. O namazı tekrar kaza etmenize ya da tekrarlamanıza gerek yoktur, vesselam.

Bu kategoride yer alan Adet bittikten sonra kahverengi akıntı varsa oruç tutabilir miyim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adet kanı ile namaz Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.