Anasayfa
2 Eylül 2022, 14:58
sizden7
Abone

Oruç tutarken kusmak

Oruç tutarken kusmak

ygtbhc3
Ramazan ayında oruca niyetlenmiştim ve tutuyordum fakat sabah hastalandım ve kustum fakat kusmadan önce kusacağımı anlayarak ani bir hareketle su içtim bu durumda kefaret orucu tutmam gerek mi


Yorum: Oruç tutarken kusmak

Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm ben misafir öncelikle

Okudunuz mu?  Kız arkadaş edinmek ve buluşmak günah mı

Kim kendiliğinden kusacak olursa, üzerine kaza gerekmez. Kim de isteyerek kusarsa orucunu kaza etsin.
(Ebu Dâvud, Savm: 32; Tirmizî, Savm: 25; İbni Mâce, Savm: 16)

Kusuntu kendiliğinden geldiği halde sen üstüne bilerek mi su içtin yoksa farkında değil miydin ? Eğer farkında değilsen onun tekrar kazasına gerek yoktur lakin sen kendi isteğinle suyu içtiysen kusmuyayım diye işte o zaman orucu kaza etmen gerekir -KEFARETİ DEĞİL- yani kusmakla oruç bozulmaz .

Okudunuz mu?  Üç kereden fazla anal ilişki

Yorum: Oruç tutarken kusmak

Hoca
Su içmek orucu bozdu ve hanefi mezhebine gire hem kaza hem kefaret gerekti


Yorum: Oruç tutarken kusmak

Kayıtsız Üye
mumsema bugün için gece niyetlendim oruç tutmaya sabah unutarak çikolata yedim aklıma gelince hemen tükürüp ağzımı çalkaladım ve ardından istem dışı öğürüp ağız dolusu kadar mide sıvısı kustum ve hala arada boğazıma geliyor çok az ve yine istemsizce yutuyorum bu durum da orucum bozuldu mu? yoksa devam etmeli miyim tutmaya? umarım hemen cevap verirsiniz cevabınızı bekliyor olacağım.

Okudunuz mu?  Vakit geçtikten yarım saat sonraki namaz kaza'mıdır?

mum
Oruç olur çünkü unutarak yemek ve içmek orucu boozmaz. İstenmeden kusmak da bozmaz

Bu kategoride yer alan Cennette çift cinsiyetlerin durumu ne olacak? Kadın mı olacaklar erkek mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruç tutarken kusmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.