Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:58
missa3
Abone

Bedduayı geri çevirmek ve büyük konuşma

Bedduayı geri çevirmek ve büyük konuşma

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm,

Bugün sabah annem ile babam bir kisi hakkinda konustular. Ama daha çok yaptiklarini yadirgar gibi veya daha da dogrusu onun hayatinda yasanilan olumsuz olaylari konusup imansizliga baglamaya calistilar nedenlerini.

Ben hemen alindim, cünki bana büyük konusmak gibi geldi. Hemen uyardim onlari, ancak annem benim alinganligima tepki gösterip, konustuklarinin aslinda ders verici sey olmasi gerektigini anlatmaya calisti.
Yani dedi ki: "Kizim, Ben diyorum ki, hersey yine iman ile olur. Bu adam bilmemne bilmemne sey gibi olaylar yasadi, hepsi de dinsizliginden".

Okudunuz mu?  Kaynımı seviyorum ne yapmalıyım

Iyice o an hararetlendim ve annemle babama bagirdim ve anneme "Seni Allah’a birakiyorum" dedim.
Cok pismanim. Annem aslinda çok hakli, ama ben bazen annemi dedikodu yaparken yakaladigim için, sanirim biraz etkilendim ve öfke gibi bir şey duydum. Cünki bir büyük konustugu seyi sanki gercekten şuan yasiyoruz gibi bir şey oluyor (baska bir durum bu – seneler öncesinde bir sey hakkinda konusmustu ve şuan öyle bir durumdayiz – belki bu tesadüfdür belki de o büyük konusmadandir onu bilemem).

Okudunuz mu?  Kabenin yüksekliği kaç metredir

Herneyse, Benim anneme dedigim beddua midir? Anneme Asla beddua etmek istemem, eğer kötü niyet gecirdiysem o an icimden, bedduami nasıl geri cevirebilirim?
Benim amacim cidden hayirli insan olabilmek, bu dünya için cabalarken ahiretimizi unutmamak ve unutturmamak.
Ne kendi anneme babama, ne baska masum din kardeslerim ile kardeslerimin ebeveynlerine beddua etmek istemiyorum.

Okudunuz mu?  Nişanlılar arasındaki mesafe nasıl olmalı? (görüşme konuşma anlamında)

Bana beddua ise eger, nasıl bedduami geri cevirebilecegim hakkinda bilgi verirmisiniz?
Beddua olmasa bile, bana öyle gibi geliyor. Belki de vesvesedir bu, bilemem. Icimi nasıl islah edip, temizleyip, ferah tutabilirim?
Kendimi nasıl frenleyebilirim?

Simdiden Allah razı olsun.


Yorum: Bedduayı geri çevirmek ve büyük konuşma

Kayıtsız Üye
Kim olursa olsun bir insanı kınarsan , kınadığın başına gelmeden Ölmezsin.Beddua aslında bir büyü biçimidir ne kadar farkında olmasanız da , beddua etmemekte fayda vardır.Anlık hırslarınız ve öfkenize yenik düşmemek güzel olanıdır.

Okudunuz mu?  Çevrenin önemi ile ilgili yazı resim karikatür

bedduayi nasıl geri çevirebilirim

Bu kategoride yer alan Müzik dinlemek günah mıdır? içinde isyan geçiyorsa günah, geçmiyorsa günah değil başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bedduayı geri çevirmek ve büyük konuşma Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.