Anasayfa
2 Eylül 2022, 9:52
sizden7
Abone

Mezi Hangi Dini İşlere Mani Olur?

Mezi Hangi Dini İşlere Mani Olur?

Teamezer98
Mezi Geldiği Sırada Misafirlikteydim. Yedek İç Çamaşırım Yoktu ve Yıkayabilecek Durumda Değildim. Bir Avuç Dolusu Gelmişti. Guslüm Var İdi. Sonra Balkona Çıktım ve Sodamdan Bir Yudum Alacakken Her Zaman Olduğu Gibi Bir Şeyi Yerken İçerken Besmele Çekmem Gerektiğini Hatırladım. Lakin Mezi Yüzünden İç Çamaşırım ve Pantolonum Kirliydi. Besmele Çekmem veya Sodamı İçmem Haram mıdır, Mekruh mudur, Caiz midir Diye Düşünmeye Başladım. Sodamı Yarıda Bırakıp Uyumaya Gittim ve Tam O Sırada Yatsıyı da Kılamayacağım Aklıma Geldi. Şuan Çok Huzursuz Hissediyorum, Bu Konuda Yardımcı Olur musunuz? Mezi İle Kirlenmişken Dini veya Fiziki(Yeme, İçme vs.) Neleri Yapmam Caizdir veya Değildir? Son Olarak da Mezi İle Kirlenmişken Seyahat Etmekte (Mecburken) Bir Sakınca Var mıdır?

Okudunuz mu?  Tanrı nedir? Tanrı Kim? Allaha tanrı demek günah mıdır?

Yorum: Mezi Hangi Dini İşlere Mani Olur?

ACİLSERVİS
Mezi besmele veya dua okumana engel değil. Bir çok bahaneler uydurmuşsun. Gerçekten çamaşırı yıkatamıyorsan çamaşırını çıkartır abdestini alır namazını kılarsın sonra kirli çamaşırını tekrar giyersin. Bu sıradan olay namaz kılmanı engelleyemez.


Yorum: Mezi Hangi Dini İşlere Mani Olur?

Teamezer98
Yanımda Hiçbir Kıyafetim Yoktu. Misafirlikte Olduğum Kişilere İlk Defa Gittiğim İçin Çamaşırım Kirlendi Veya Bana Uygun Kıyafetiniz Var mı Bile Diyebilme Cesaretini Bulamadım, Saat de Epey Geç İdi. Bahaneyle Kendimi Kandırma Amacı Gütseydim Zaten Bu Konu Hakkında Yardım İstemezdim. Çünkü Bilirim ki Allah Hepimizin İçini, Niyetini Okur. Hiçbir Namazı Kasten veya Saçma Bahaneler İle Kazaya Bırakmak İstemem. Asıl Merak Ettiğim Konu Besmele ve Yemek Yeme Kısmıydı. Aydınlatman İçin Teşekkür Ederim Hocam.

Okudunuz mu?  Yazı tura ve santranç caizmidir?

Yorum: Mezi Hangi Dini İşlere Mani Olur?

ACİLSERVİS
Dediğim şey bu bir sıkıntı olamaz. Çamaşırsız namaz kılınabilir. Lavaboda çıkarılıp gidip namaz kılınabilir. Niyetin iyi olması yeterli değil gayret göstermek gerek. Örneğin öğleye yakın bir ameliyata girdik ve çıktığımızda o namazı kılmayacak mıyız. Namaz asla terk edilemez. Ameliyattan çıkar çıkmaz o yatakta gözlerimizle namazı kılmak zorundayız.

Okudunuz mu?  Tevekkül nedir ? Kısaca

Teamezer98
Nasıl Yani? İç Çamaşırım/Altım Olmadan Çıplak Halde Kıldığım Namaz Kabul Oluyor mu?
Bildiğim Kadarıyla Dizleri Kapatacak Uzunlukta Bir Eşofman Giymem Gerekiyor.


ACİLSERVİS
Kardeşim çamaşırsız kıl dediysem pantolonsuz eteksiz de kıl demedim ya. Çıplak namaz mı olurmuş.

Bu kategoride yer alan Allah Subhanahu wa-ta'ala (swt) (سبحانه وتعالى) ne demek? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mezi Hangi Dini İşlere Mani Olur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.