Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:44
kadin
Yönetici

Abdestim hep bozuluyor

Abdestim hep bozuluyor

Turkkiz
Cok utanuyorum bu soruyu sormaktan ama caresiz kaldim artik. Gusül abdesti aliyorum ve 5 dak gecmiyor galiba mezi veya vedi geliyor. Pad kulaniyorum ama bütün gün geliyor! Dogum kontrol hapi kulaniyorum saclarim döküldügü için ve arasdirdim, bendeki akinti hep sari geliyor. Hapdan dolayiymis. Sonra bide üstüne af edersiniz gaz problemim var. Koloskopya ve gastrokopya yapildi ama bir şey bulamadi doktorlar. Yani bütün gün gazim geliyor ve sari akinti. Kendimi hep kirli hisediyorum.
Namaz kilmak istiyorum ama dedigim gibi abdest hemen bozuluyor. 🙁

Okudunuz mu?  Adetliyken ayetel kürsi okunur mu?

Yorum: Abdestim hep bozuluyor

vel Fecr
Saç dökülmesiyle doğum kontrol hapının ne alakası var anlamadım ?

biz kadere iman eden müslümanlarız. Rabbim bana evlat vericekse verir. vermeyecekse vermez. çocuğumun olup olmaması benim irademde olan bir şey değil. peki siz bunu neden kontrol altına almaya çalışıyorsunuz ? velevki aslında sizin hiç çocuğunuzda olmayabilir. belki şuan rahatsızsınız ve çocuk istediğiniz zaman yaşınız ilerlediği zaman tedavinizde zora girecek ? ben 3 çocuğumu kaybettim. 3üde düşük oldu , 2 yıllık evliyim. rabbim bana nasip etmedi demekki isteyincede olmuyormuş ? her kişi rızkı ile beraber gelir. sen diyebilirmisin çocuğumun rızkını ben sağlıyorum diye ?

Okudunuz mu?  Adet dönemi ezberden Yasin okunur mu?

Rızkı veren Allah tealadır. gerçi yaratan rabbim babasızda yaratır. ( isa a.s.) hatta ana babasızda yaratır ( adem a.s.) lütfen bu konuda Allah’a teslim olun. kaderinize müdahele etmeyin. diğer konuları bacılarım size açıklayacaktır inş.


Yorum: Abdestim hep bozuluyor

Turkkiz
Anlamadiniz. Dogum kontrol hapi aliyorum evet. Ama korunmak için degil. Dogum kontrol hapinin hormon oldugunu unutuyorsunuz. Benim hormon bozuklugum var günde 200 sacim döküylor nerdeyse. Ve bekarim cocuk zaten olmaz 🙂 senin basin sag olsun. Allah umarim gönlünce verir

Okudunuz mu?  Adet bitiminde gusül aldıktan sonra turuncu renginde kan geliyor, bu oruca ve namaza engelmidir?

Yorum: Abdestim hep bozuluyor

vel Fecr
Allah Razı olsun.

Olsun bilgi bilgidir. bu meseleyide öğrendin inş. :). Hakkını helal et.

Ayrıca bana sorarsanız. o hapı saç için kullanmamanız başka bitkisel şampuan, zeytin yağlı sabun vs deneyebilirsiniz. çünkü bir tarafı düzelteyim derken diğer hormonlarda bozukluklar olabiliyor.

Okudunuz mu?  Hamile kadın ihtilam ve gördüğü ıslaklık

Vücudunuza güvenin. en ufak şeyde ilaca başvurmayın.


Kayıtsız Üye
İki vakit arasında sürekli geliyor ve 4 rekat dahi namaz kılacak kadar vaktin olmuyorsa rahatsızlığından dolayı sen özür sahibi sayılırsın.Yani bir kere abdest aldıktan sonra düşünmene gerek yok bozuldu mu felan diye sen rahatlıkla namazını kıl Allah elbet kabul eder kıldığın namazı.

Okudunuz mu?  İğne Oyası Yatak Odası Takımı

Realite
Özürlü sayılacağın için önemli değil.Elinden geldiğince temizliğine dikkat et yeter.Özür grubuna giriyorsun.yani sürekli böyleyse özürlü olursun sorun olmaz Allah katında


Realite
Rızkı veren Allah tealadır. gerçi yaratan rabbim babasızda yaratır. ( isa a.s.) hatta ana babasızda yaratır ( adem a.s.) lütfen bu konuda Allah’a teslim olun. kaderinize müdahele etmeyin. diğer konuları bacılarım size açıklayacaktır inş.

Okudunuz mu?  Adetli Bir Kadının Mescid-i harama veya Mescidi Nebeviye Girmesinin Hükmü Nedir?

Rızkı veren Allah da o manada değil bu.Allah’ın rızkı tabiatta var etmesi demektir.Rızka böyle kefil.Yoksa yattığın yerden rızık gelir demek değildir.Rızık Allah’tan demek doğada yemişleri yaratan,var eden O dur babındadır.


vel Fecr
@realite hangi lafımdan rızkı oturduğun yerde bekle manasını çıkardınız sorabilir miyim ?

Okudunuz mu?  Adetli iken abdestsiz tesbih çekilir mi

Realite
Ondan değil kardesim yazdıkların yanlış anlaşılmasın diye düzeltme yapayım demiştim.Yani o manada anlayabilir diye insanlar düzelteyim dedim.Sen öyle bişey dedin diye değil yani yanlış anlaşılmasın tesekkürler.


Turkkiz
Peki özürlü olarak sayilirsam normal abdest alip namaz kilabilirim. 🙂


Kayıtsız Üye
Mumsema adminleri acaba yazdığım cevapta nasıl bir terslik buldunuz da cevabımı yazmadınız tuhaf olan şu cevabım doğruydu biliyorum bunu buraya yazmamam gerek ancak siz okuyacağınız için bir problem yok neyse umarım bir çare bulursunuz ~

Okudunuz mu?  İslam'da hamile iken ilişkiye girmek caiz midir ?

ACİLSERVİS
Mesajınız yukarıda duruyor. Okuyup onaylamak zaman alıyor sabırlı olun.

Bu kategoride yer alan Adet döneminde kılınmayan kazası kılınmalı mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Abdestim hep bozuluyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.