Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:04
Sahabe
Yönetici

Hz Amine’nin Kabri

Hz Amine’nin Kabri

İnşirah
Peygamber Efendimiz’in annesi Hz. Amine’nin kabrinin yeni görüntülerine ulaştı.

Medine’de ki Neccaroğullarından olan Peygamberimizin dayılarını ziyaret ettikten sonra dönerken Ebva Köyü’nde miladi 577 tarihinde vefat eden Hz. Amine annemizin mezarının son durumu içler acısı halde…

Okudunuz mu?  İkinin İkincisi

Hz. Âmine’nin kabri eskiden köy iken şimdi vadi halini alan Ebva Vadisinde bulunan bir tepede. Osmanlı devrinde kabir, bir türbe içine alınmış, iki ucuna mezar taşları dikilmiş, burası daha sonra Suudi Hükümeti tarafından yıktırılmış, ziyaretler de yasaklanmıştı.

Malatya’nın Darende İlçesinden giden bir grup hacı Hz. Amine annemizin kabrinin bulunduğu yere çok zor şartlarda giderek kaybolan mezarını taşlarla belirgin hale getirerek, insanlık dersi verdi.

Okudunuz mu?  Zülbicadeyn Ve şehadet

hz.aminenin mezarı nerededir, hz.amine nin kabri nerede, hz aminenin mezarı nerde

Bu kategoride yer alan Ümmü Haram binti Milhan (r.a) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz Amine’nin Kabri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.