Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:36
sizden7
Abone

Okul, ders, haram ?

Okul, ders, haram ?

Gulsuyu
Sorunuz": Selamun Aleyküm,
Ben 18 yaşında, tesettürlü bir kızım ve okula gidiyorum. Gitdiyim okul karışık yani bayan erkek öğretmen ve öğrenci. aklima okulu bırakmam gerek ve ben okula gitmem haram olduğunu dari düşünceler geliyor sebebi de erkek öğretmenlere bakinca şehvet gelmesi. Ben bu duruma çok üzülüyorum, öyle olmazını asla istemiyorum. Kadin öğretmenler ya da bazi kız ögrenciler de bile şehvet hizi geliyor. Ne yapigim? Saatler boyunca hiç ögetmene bakmayıp nasıl ders olacak? Gerekli zamanlarda erkek öğretmenlere bakmam caiz mi? Bazen reflex de oluyor yani öğretmenin tepkisini anlamak için mesela. Gerçekten okulu bırakmak istemiyorum. Okuyup mimar (Allah nasip ederse) olmak istiyorum ki çok faziletli bit meslek. En büyük hayalim den biri camii yaptırmak. Okula bırakmak istemiyorum hem annem babamı üzmek istemiyorum.
Lütfen yardim edin.

Okudunuz mu?  Namaz oturuşu

Yorum: Okul, ders, haram ?

Omer Faruk
< Ben 18 yaşında, tesettürlü bir kızım ve okula gidiyorum. Gitdiyim okul karışık yani bayan erkek öğretmen ve öğrenci. aklima okulu bırakmam gerek ve ben okula gitmem haram olduğunu dari düşünceler geliyor sebebi de erkek öğretmenlere bakinca şehvet gelmesi. >
Aleykümselam genç kardeşim,
Allah tesettürü yabancı erkeklerle muamele yapabilmeniz, günlük hayata katılmanız için emretmiştir. Bununla beraber şu konularda da uyarı yapmıştır;

Okudunuz mu?  Abdestte maliki mezhebini taklit

" Mü’min kadınlara da söyle, bakışlarını (yasak) olandan çevirsinler, iffetlerini korusunlar, cazibe ve güzelliklerini, bunlardan görünen kısımlar dışında, (kamuya) açmasınlar; bunun için de, başörtülerini yakalarının üzerine sıkıca tuttursunlar; cazibe ve güzelliklerini yalnızca kocalarına, babalarına, kayınbabalarına, oğullarına, üvey oğullarına, kardeşlerine, erkek kardeşlerinin oğullarına, kız kardeşlerinin oğullarına, kendi (evlerindeki) kadınlara, meşru şekilde malik oldukları kimselere, ya da emirleri altındaki cinsel arzudan yoksun erkek hizmetlilere, veya kadınların mahrem yerlerinin henüz farkında olmayan çocuklara açabilirler; bir de yürürken, gizli olan ziynetlerini teşhir etmek için ayaklarını yere vurmasınlar. Siz ey iman edenler! Topyekün günahları terk edip Allah’a yönelin ki, mutluluk ve kurtuluşa erebilesiniz."(Nur/31

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimizin yemin ettigi hadisler ?

Ey Peygamber hanımları! Siz herhangi bir kadın gibi değilsiniz. Eğer halinize layık bir takva ile korunacaksanız, yabancılarla câzibeli bir şekilde konuşmayın ki, kalbinde fesat bulunan kimse bir ümide kapılmasın. Konuşurken ciddiyet ve ağırbaşlılıkla söz söyleyin. (Ahzab/32)

Bazı insanların (erkek/kadın) cinsel dürtüleri ve cinsel istekleri daha fazladır. Bu da o insanların imtihanıdır. Bu cinsel dürtüyü yalnız okulda değil alışveriş yaptığınızda, sokakta yürürken, ya da resmi bir kurumda işlem yaptırdığınız memura karşı da duyabilirsiniz. Bu durumda bütün toplumu terkederseniz bundan kurtulacak mısınız? Tabii hayır, bu sefer de hayalinizde bunu yaşatacaksınız. Dolayısıyla çözüm topluman, okuldan uzaklaşmak değil gözü, dili, duyguları terbiye etmektir.

Okudunuz mu?  Eşim alkollüyken birlikte olduk ve bu birliklitelik sonucu bir çocuğumuz oldu. çocuğun durumu nedir?

Kesinlikle müslüman kadınların hayatın her yerinde olmalılar. Ama iffetleriyle, ciddiyetleriyle ve uygun işlerde. Çocuklarımızı kadınlarımız yetiştiriyor, kadınlarımız ne kadar üstün ahlaklı, ilimli ise çocuklarımız da o kadar ahlaklı ilimli olacaktır.

Buradan kastım, kadının elinin ekmek tutması, evin bütçesine ortak olması değildir. İslam’da evin geçimi erkeğe aittir. Ama okumuş kadın evinde çocuklarına daha iyi terbiye verir daha iyi hedefler çizmesine yardımcı olur. Gerektiğinde de senin gibi kardeşlerimiz, kadın bakışının estetiği ile çok güzel camiiler dizayn eder.

Okudunuz mu?  Cinsel gücü arttırıcı ilaç kullanmak caiz midir ?

Üstelik, hemşire olarak, doktor olarak, öğretmen olarak müslüman bayanlara kamuda da çok ihtiyaç vardır. Benim kızım başörtülü bir öğretmenden ders aldığında, ona "yavrum başını örtmen gerekiyor" demeden başını örtmeyi düşünecektir. Özellikle ilkokul öğretmenliğinde başörtülü hanım öğretmenlere çok ihtiyacımız var. Çünkü çocuklar en temel karakterlerini ilkokul öğretmeninden alıyorlar.

Okudunuz mu?  Akıntı bulaşmış iç çamaşırı ile namaz olur mu

Bazı kardeşlerimiz bunları düşünmeden, hemen en kötü örnekleri sunuyorlar. İşte iş yerinde aşk ilişkileri oluyormuş, kadın erkekle para çekişmesi yaşıyormuş, çocukara iyi bakım yapamıyormuş. Bir aile danışmanı olarak söylüyorum. çalışmayan kadınlarda internet üzerinden yıkılan onlarca evlilikle karşılaştım. Para meselesi ise erkeğin ve kadının ahlakı ile ilgili… çalışan kadın eşinin ve ailesinin zamanından alarak kazandığı parayı "yalnızca benim param" diyerek tutamaz. Bu realiteye aykırı. Mutlaka çalışıyorsa çocuklarının, evin ihtiyaçlarına eşi kadar olmasa da eşiyle anlaşarak katkıda bulunmalıdır. Ama bazı erkeklerin yaptığı gibi çalışan kadının bankamatiğine el koymak da ahlaksızlığın dik alasıdır.

Okudunuz mu?  Dinden çıkmanın sayısı varmıdır tövbe etsem yine bir şansım varmı?

Sonuç olarak Allah; kadının okuması, çalışması, alışveriş yapması, topluma çıkması için tesettürü emretmiştir. Ahlaksız insan evde de otursa ahlaksızlık yapar, dışarıda da olsa ahlaksızlık yapar.

Genç kardeşim, okuluna gideceksin ama gözünü koruyacak, duygularını kontrol etmeye çalışacaksın. Okulu terketmek bu duygulardan kurtulmanı sağlamaz. Her kız da senin gibi aynı cinsel dürtülere sahip değildir. Bu konu kesinlikle irade meselesidir. Allah yardımcın olsun.

Okudunuz mu?  İnternete resim koymak caiz midir ?

Yorum: Okul, ders, haram ?

Gulsuyu
Cevapiniz için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi gözümü korumam lazim. Ama bunu nasıl yapmam lazim? Tabii ki daha çok az bakıyorum. Ama 2 saat hiç öğretmene bakmiğim mi? Ya da erkek spor öğretmeni bir şey gösterirse, doğru yapalim diye? :/ ben ne zev aliyorum ya da böyle hisler oluşmasini istiyorum. Tek istediğim iyi not, karne. Çoğu öğretmenlerim erkek, bir şey anlatinca bakmam yani günah mi :/


Yorum: Okul, ders, haram ?

Gulsuyu
cevabiniz için tesekkür ederim.
Yani derslerde erkek ögretmenleri (Coguvögretmenlerim erkek) dinlerken onlara bakmak günah mi oluyor? 2 saat ögretmene bakmadan ders nasıl olcak :/. Amacim iyi notlar, iyi karne almak. Gercekden o duygular geldiği için çok üzülüyorum, istemiyorum. Hemen bakinca, günah isledim diye kafam karisiyor, derse odaklanamiyorum. Sehvet hissi gelmeni istemezsem, zev falan almazsam da mi günah olur?

Okudunuz mu?  Türkiyede doktorluk okuma kaç yıl?

Omer Faruk
Kıymetli kardeşim, şehvet alma hissi olmadan maruf olarak bakmanızda hiçbir sakınca yoktur. Sürekli bakış ve amaç çok önemlidir. Söz konusu öğretmen size bir şey gösteriyorsa tabii bakacaksınız. Bu kadar vesvese yapmayın. Hayırlısıyla kendinizi güzel yetiştirin. Allah kendisinden korkana her zaman çıkış kapısı gösterir. Allah’tan emin olun, Allah’a emanet olun…

Okudunuz mu?  Hacet namazı yada hacet duası

Kayıtsız Üye
aleykum selam,
Sehvet hissi almak derken? Bakdigim da sehevt hissi geliyor. Istemedigim halde 🙁

Ve bana yardim ettiginiz için, Allah sizden razı olsun !


Tyt yks

Bu kategoride yer alan Kabede neden çıplak ayakla tavaf yapılır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Okul, ders, haram ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.