Anasayfa
4 Kasım 2021, 20:38
missa08
Abone

Sevdiklerimizi ve kendimizi korumak icin dua

Sevdiklerimizi ve kendimizi korumak için dua

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm,

Bugün internette bir dua aradim (mesela birinin basina gelen birseyden korunma duası) ve bu karsima cikti:
"Elhamdülillâhillezî âfânî mimmebtelâke bihî ve feddalenî alâ kesîrim mimmen halega tefdîylâ"

Okudum bu duayi ama galiba yanlis dua okudum ve ardindan pisman oldum. Nasil geri cevirebilirim? Rabbime birakmak daha iyi. Ama nasıl korunmak için, sevdiklerimizin de korunmasi için dua edebiliriz? Yoksa etmemek mi daha dogrusu? En güzeli tabiki Rabbimize emanet etmektir.

Okudunuz mu?  Abinin kız kardeşini öpmesi haram mıdır?

Simdiden Allah razı olsun.


Yorum: Sevdiklerimizi ve kendimizi korumak için dua

vel Fecr
sünnet dualar tabiki vardır ama kişi kendi samimiyetine görede dua edebilir elbet. bazı kalıplara bağlanmayın. sonuçta sana şah damarından daha yakın Allah teala, senin içe ve dışa vurduklarını en iyi bilen o. kalbini bilen o. tabi amel olarak dile dökmen en güzeli. bu yüzden. kaza bela korumalarında. aç elini; "Allahım başıma gelen musibetleri hayırlısıyla başımdan sav, şüphesiz en doğrusunu sen bilirsin" amin , fatiha salavat getir. olay bu yani.

Okudunuz mu?  Sperm bulaşan elbise ile namaz kılınır mı

sünnet üzere dua bilmiyorsakta dua edebilmeliyiz. kasdım odur.


Yorum: Sevdiklerimizi ve kendimizi korumak için dua

Kayıtsız Üye
Evet anladim, çok tesekkür ederim. Allah razı olsun.

Bu arada, mesela kazalardan, belalardan korunmamiz için dua edebilirmiyiz? Yoksa sadece hayirlisini mi dilemeliyiz? Cünki bazen düsünüyorum, mesela bir kaza oluyor ve ölenler oluyor (Allah korusun) Ama onlarin eceli gelmis diyorum, yani Allahtan degilmi onlarda? Allahtan gelen bir seyin olmamasi için dua etmek sanki yanlis gibi geliyor. Haşa, yanlis bir şey demek istemiyorum burda cidden, Rabbim en doğrusunu bilir tabiki.

Okudunuz mu?  9 Yaşındaki Oglumun Altına Kaka Yapması

sevdiklerimizi korumak için dua, babanin korunmasi için fua, sevdiklerimizin korunması için dua

Bu kategoride yer alan Hz.Eyüp (a.s) ün kıssası ve bu kıssadan çıkarılacak sonuçları yazar mısınız ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sevdiklerimizi ve kendimizi korumak icin dua Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.