Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:11

Tıp Fakültelerinde Kullanılması İçin Kişinin Bedenini bağışlaması Caiz mi?

Tıp Fakültelerinde Kullanılması İçin Kişinin Bedenini bağışlaması Caiz mi?

Omer Faruk
İslam’ın güncellenmesi bahsinde öneml bir konu. Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum. Ayrıca kullanılabilir diye fetva veren hocalarımızdan hiç kendi bedenlerini bağışlayanlar olmuş mudur? Bilginiz varsa ve paylaşırsanız sevinirim.


Yorum: Tıp Fakültelerinde Kullanılması İçin Kişinin Bedenini bağışlaması Caiz mi?

kastamonu37
Ömer Faruk güzel konu ben fikrimi söylemek istiyorum şahsen uygun bulmuyorum bunu şöyle ki ben mesela babam vefat etti onun mezarını bilmek isterim tüm organları ile mezarına defnedildiğini görmek tabutunu omzumda taşımak isterim başına gidip dua etmek dertleşmek isterim manevi olarak böyle de oldu.

Okudunuz mu?  Sincap eti yemek haram mı?

Kadavra olarak bedeni tıp öğrencileri eğitimi için bağışlama işi hoş gelmiyor kulağa ve canlı insanlara bile düzgün davranmayan günümüz hekimleri ölmüş bir bedene saygı gösterir mi muamma.

Ama şu mantıklı bence mesela ölen birinin bir organını alıp atıyorum böbrek ciğer vs hasta ve organ nakli bekleyen birine bağışlamak bir can kurtarmaya yaradığı ve cenazeye engel olmayacağı için çok problemli gelmiyor bana ama vücut üzerinde çalışılması doğru değil diye düşünüyorum. Belki kimsesiz veya kaza sonucu tanınmaz hale gelen insanların bedenleri üzerinde çalışma yapılabilir bana göre.

Okudunuz mu?  Bayanlar pantolon üzerinden dize kadar uzun bir kıyafet giyerek namaz kılabilir mi?

Yorum: Tıp Fakültelerinde Kullanılması İçin Kişinin Bedenini bağışlaması Caiz mi?

vel Fecr
7 sene önce yurtta bir hocam bu konuyla alakalı bana şöyle bilgi vermişti.

mısırda alimlerin toplandığını ve bu konuda organ nakli yapılacak kişinin müslüman olacağını icma ettiklerinden bahsediyordu.

o yüzden ben eskiden kan bağışı yapan biri olarak, artık yapmamaya karar verdim.

Okudunuz mu?  Trans yağlar helal mı

Kadavra

Bu kategoride yer alan Oruç ibadetinde seferi olmanın ölçüsü nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tıp Fakültelerinde Kullanılması İçin Kişinin Bedenini bağışlaması Caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.