Anasayfa
18 Eylül 2023, 22:39
missa0
Abone

Çamaşır makinesinde köpek necaseti

Çamaşır makinesinde köpek necaseti

Kayıtsız Üye
Hocam şafii mezhebine göre köpegin salyasının değdiği elbiseler toprakla yıkanmalıdır. Farkında olmadan çamasır makimasinda yikanirsa diğer elbiseler de necis olur mu?


Yorum: Çamaşır makinesinde köpek necaseti

mum
Köpek salyası bulaşan bir elbise önce bir defa topraklı su ile altı defa normal su ile yıkanmalı ve öylece çamaşır makinesine atılmalıdır.
Bu temizlik yapılmadan çamaşır makinesine atıldığında hepsi necis olur


Yorum: Çamaşır makinesinde köpek necaseti

Kayıtsız Üye
O zaman evdeki bütün elbiseleri toprakla yıkamak gerecek aksi hâlde namazlarımız kabul olmayacak ama böyle bir şey mumkün degıl gibi görülüyor. Annem babama söyliyeyim namaz kilmasınlar.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin hoşgörü ile ilgili hadisleri

Hocam hepsini yıkama gibi bir şansımız yok zaten bilmeyerek yaptığımız için yükümluluk kalkmaz mı


Yorum: Çamaşır makinesinde köpek necaseti

mum
Hafif çamurlu suya batırmanız yeterlidir.
Toprakla yıkamaktan kasıt, Bir leğen suya bir avuç toprak atmanız yeterlidir.


Kayıtsız Üye
Hocam ben başka bir sitede araştırdım toprakdan daha iyi dezenfekte eden maddelerde necaseti giderebiliyormuş ve coğunlukla bu hükme uyuluyormuş ben şafiiyim ama bu hükme uyacağım bir sıkıntı olmaz değil mi?

Okudunuz mu?  Peygamberimizin gayret göstermekle ilgili 10 Hadisi

mum
Domuz ve köpek necaset temizliğinde Toprak şart maalesef


Kayıtsız Üye
Hocam dinde kolaylık vardır ve dinde zorluk yoktur gibi ayet ve hadislerden yola çıkarak şafii olsam bile başka bir mezhebi taklit edebilirim diye biliyorum bana kalsa ben bütün elbiseleri toprakla yıkıyabilirim ama annem ve babamı ikna edemiyorum ve ikisi de necis elbiselerle namaz kılmaya devam ediyorlar bundan dolayı son 3 aydır alnım secdeye değmedi hocam

Okudunuz mu?  Karı koca hakları

mum
Köpek salyası ve domuz necaseti için bir leğen suya bir avuç toprak atın ve batırın yeter.
Namazı kılmamak için bu durum bahane değildir kardeş


Kayıtsız Üye
Lütfen bana yardim eder misiniz? Köpeklerin mama tabaklarini prilli suyla yıkadım ve ellerime değdi o su. Üzerime de sıçramış olabilir. Şimdi necis midir? Sonra ellerimi iyice iki kez sabunlayarak yıkadım ve ardından hafif ıslak ellerimle saçlarıma dokundum. Islak olduğu için necis bulaşıyormuş. Burda diğer sayfada Şema hocam şampuanın şart olmadığını yazmış. Bir misafir topraksız yıkanınca gider mi diye sormuş ve acilservis de necisin gittiğini yazmış. Hangisi doğru topraklı suyla yıkamak gerekir mi? Sabunla yıkamak yeter mi?

Okudunuz mu?  Ebu cehil müslüman oldu mu?

Omer Faruk
< Lütfen bana yardim eder misiniz? Köpeklerin mama tabaklarini prilli suyla yıkadım ve ellerime değdi o su. Üzerime de sıçramış olabilir. Şimdi necis midir? Sonra ellerimi iyice iki kez sabunlayarak yıkadım ve ardından hafif ıslak ellerimle saçlarıma dokundum. Islak olduğu için necis bulaşıyormuş. Burda diğer sayfada Şema hocam şampuanın şart olmadığını yazmış. Bir misafir topraksız yıkanınca gider mi diye sormuş ve acilservis de necisin gittiğini yazmış. Hangisi doğru topraklı suyla yıkamak gerekir mi? Sabunla yıkamak yeter mi? >
Güzel kardeşlerim

Okudunuz mu?  Kulya suresini bilmeyen yerine ne okumalıdır?

Yukarıdan beri okuyorum ve hayretler içinde kaldım. İmam Şafii acaba toprak katarak yıkamayı niye öngörmüş hiçbir şafii bunu sorguladı mı? Sonuçta bir peygamberden değil bir alimden bahsediyoruz. Nasıl sorgulamadan O’nun dediğini olduğu gibi her çağda uygularız. Bu şekilde uygulanacak 2 kaynak vardır;
1- Kur’an
2- Hadis

Okudunuz mu?  Çok tembelim ders çalışamıyorum

Alim İslam’da delil değildir. Necaset sonuçta arapça kökeni itibarıyla PİS olan şey demektir. Bu gün bu pisliği TAHARETE (Temizliğe) dönüştürecek araçlar belli ve dünden daha mükemmel. Sanki İMAM ŞAFİİ bir ayet söylemiş gibi illa TOPRAK kullanmayı öngörmek MEGASIDU ŞERİA (Şeriatın maksatlarını) anlamamak demektir.

Okudunuz mu?  Günaha girmeyeyim diye canımı al demek günah mı

Üstelik İmam Şafii bile Suriye’de iken verdiği bazı ictihatları (yorumları) Mısır’a gittiğinde değiştirmiştir. Sebebi Suriye’deki ihtiyaçlarla Mısır’daki ihtiyaçlar aynı olmadığı içindir.

Sevgili kardeşlerim gönül rahatlığıyla günümüz temizlik araçlarını kullanarak her türlü necasetten kurtulabilirsiniz. Bunun dini bir tarafı yok tamamen NECASET’in temizlenmesi ilgili bir meseledir. Bir insan üzerine hayvan pisliği bulaşırsa bunu nasıl temizleyeceğini bilmez mi? İçine sinen şekilde yıkar ve elbisesini tekrar kullanır.

Okudunuz mu?  Dua ederken okunan ezanın hürmetine gibi cümleler kullanarak dua edebilirmiyiz

Sırf bu tür gereksiz soruları önlemek için ALLAH Bakara suresinde Yahudilerin gereksiz sorularını göstererek yapılması gerekeni SADE BİÇİMDE yapmamızı öğütlemiştir. Günümüzde herkes PİS bir şeyi nasıl temizleyeceğini, üstelik geçmişten de üstün şekilde bilgisine sahip ve ne yapacağını bilmektedir.. Dün mikrop bilinmezken biz bütün hastalık yapan şeyleri de biliyoruz.

Allah Kur’an’da YIKANIN (gusül edin) diyor. Kardeşlerimiz soruyor, kulağımıza girsin mi, kulak deliğine girsin mi, saçım boyalı altına geçer mi? Bütün bu sorulara gerek yok. Hepimiz Banyoya girdiğimizde nasıl yıkanacağımızı bilmiyor muyuz?

Okudunuz mu?  Kasemül emlakül felekiyye duasının anlam ve faydası

Selametle kardeşlerim…


Kayıtsız Üye
Teşekkürler cevabınız için. Topraklı suyla yıkanması şart diye yazdığı için emin olamadım. Bi necasetli giyim makinede yınkanınca diğer giyimlerin de necaset olduğunu yazmış Mum hoca bunu anlayamadım bu yüzden sordum.


safıı mezhebinde camasır makınesı , Köpeğin yaladığı eçbise

Bu kategoride yer alan Hz Yusufun Züleyhadan çocuğu oldu mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çamaşır makinesinde köpek necaseti Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.