Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:09
sizden4
Abone

Oyunlarda olan yaratmak kelimesi

Oyunlarda olan yaratmak kelimesi

Kırmızı_su
Selamun aleyküm kardeşler.Malum oyunlar her zaman İslam dinine uygun şeyler yapmıyorlar.Bunlardan bir tanesi ‘yaratmak’ kelimesi oyunlarda şu geçebilmektedir ‘bu ticari teklifi yaratmak ister misin? gibi tarzında sorular cümleler yönetebiliyorlar bu oyunları oynamamızda herhangi bir sakınca var mıdır?

Okudunuz mu?  En sağlam Kuran meali hangisidir?

Yorum: Oyunlarda olan yaratmak kelimesi

vel Fecr
o kelimeyi oyunlara hapsetmeyin. güncel hayattada duymamaya çalışın.. duydugunuzda ise haşa diyin.

oyundada karşınıza çıkınca haşa diyin.


Yorum: Oyunlarda olan yaratmak kelimesi

Kayıtsız Üye
Kardeş zaten oyun oynamak zaman israfı.Yaratmak kelimesini zaten o anlamda niyetlenmediğin sürece sorun olmaz.

Okudunuz mu?  İçkili bir lokantada yemek yemek

İngilizce olan Create Kelimesi Hk.(Yaratmak/Oluşturmak)

Berat2424
Selamün Aleyküm bir sorum var önce direkt soruçam sonra cevabınıza göre detaylara giricem.Şimdi elinizde bulunan bilgisayar veya televizyon bu twitter facebook programlar oyunlar vs. Hepsi yazılımlarla yazılıp oluşturuluyor.
Ama bu yazılımlarda ingilizce olan Create kelimesi kullanılıyor bu kelimenin türkçe karşılığı yaratmak ve oluşturma anlamlarına gelmektedir.
Mesela Facebooktaki Create AccountHesap oluştur manasındadır,Bir diğer örneğim şudur;Bu konu gündemde oldu İphone telefonlarda yeni kişi yarat olarak çevirmişlerdi türkçeye create kelimesini ama oluştur anlamınada geliyor nitekim Google playdada ingilizcesinde create account türkçede hesap oluştur olarak çevirdiler,ama yazılımcılar yazılımlarda telefon laptop televizyon program veya oyun yaparken bir şey yaptıkları şeye bir şey eklerkenki yazılan create kelimesi yaratmak anlamıyla kullanılıyor olabilir tam emin değilim ama bir türk yazılımcısının videosunu izledim oyuna bir özellik ekliyecekken şimdi oyuna falanca bir şey yaratacam diyordu(bir özellik ekliyordu oyuna) yani yazılım dünyasında bu kelimeyi kodu girince bilgisayar yaratıyorum olarak algılıyo olabilir ama tabi tam emin değilim.Ama varsayalım ki o anlamında yazılıyor o kodlar ve bilgisayarda öyle algılıyo Mesela bir yazılımcı futbol oyunu yapıyor içine stadyum yapmak için stadıum iş create yani stadıum yarat olarak yazılım yazsa ve o stadyumu veya herhangi birşeyi oluştursa bizde bunu yaratmadı oluşturdu olarak anlasak oyunu oynasak özaman küfür olurmu tabi bu örnek verdim
Bunu yapılan her yazılım yani twitter facebook ınstangram televizyon telefon leptop her açıdan bakabilirsiniz.

Okudunuz mu?  Köpek beslemek

Berat2424
Benim sorum; elimizdeki bilgisayar leptop telefon facebook twitter programlar oyunlar vs. Hepsi yazılımlarla yazılip oluşturuluyor.
Ne kadarini kestirmem zor ama bunlarin belli bir kısmında diyeyim bunların yazılıminda yanı yapım aşamasında ingilizce Create kelimesi kullaniliyor bu kelimenin Türkçe karşiliği yaratmak ve oluşturmak.
Ama yazılım dünyasında yazılımı yazarken mesela bir program yazıyorlar arka plani siyah renk olmasini istiyor adam colour black is create yazdı bunu bilgisayar siyah renk yaratıyorum olarak algılıyo olabilir yazılım dünyasında, hatta yazan kişide o niyetle yazıyor olabilir.
Demem oki müslümanlar olarak biz bunu bilgisayar yaratmadi oluşturdu olarak anlarsak oyle kabul edersek küfre düşme gibi bir durum söz konusu olurmu.

Okudunuz mu?  Ahir Zamanda mıyız?

Diyanet haber, Berfin, Create kelimesi

Bu kategoride yer alan Zemzem suyu ile ilgili soru başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oyunlarda olan yaratmak kelimesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.