Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:16
Namaz
Abone

Namazda aklımıza gelen şeylerden nasıl kurtuluruz

Namazda aklımıza gelen şeylerden nasıl kurtuluruz

Tövbekârkul
namazda aklıma başka şeyler geliyor

Ben namaza baslayali 3-4 ay gibi zaman oldu ve elimden geldigince de kaza namazlarimi kilmaya gayret gösteriyorum.Lakin bir sorunum var ki azap gibi.Baslarda iyiydi ama bu son zamanlarda nedenini bilmiyorum,anlamis degilim ama namaz kilarken aklıma nedense hep sümmü hasa Allah’a küfür geliyor ve özellikle bugün kaza namazlarini kilarken bir çok kez geldi ve nerdeyse namaz kilmayi birakacaktim.Kafayi yemek üzereyim inanin bu beni mahvediyor.Vesvese diyorlar ama bu nasıl vesvese böyle.Ben de bir sorun mu var anlamadim.Gerçekten istemsiz küfür geliyor,bunalima girecegim psikolojim bozulacak.Acaba Allah namaz kılmami istemiyor mu diye düsüncelere giriyorum,moralim çok bozuluyor.Acaba imanim mi yok ya da yeterince doğru sekilde iman mi edemiyorum? Bunalima girecegim gerçekten;çünkü daha büyük günah isliyorum sanki,Bu günah olarak mi yaziliyor? Namazi birakmak istemiyorum ama çok yoruldum.Ne olur bana yardim edin.Ne yapmalıyım? Bu durumu bir tek ben mi yasiyorum.Çildiracagim ya nasıl insanin aklina küfür gelir Allah’a karsi 🙁 Lütfen yardim edin bana!!!

Okudunuz mu?  Kılmak isteyen için Her iki ezan ezan ile kamet arasında bir namaz vardır Hadisini açıklar mısınız? (Müslim, 838)

Yorum: Namazda aklımıza gelen şeylerden nasıl kurtuluruz

mum
Sevgili kardeşim; bu sorunu yanlız sen yaşamıyorsun. Namaza başlamadan önce şeytan seninle fazla uğraşmıyordu. Çünkü en büyük günahlardan biri olan namazı kılmıyordun. Namazı kılmaya başlayınca seninle uğraşmaya başladı. Amacı nefret ettrip namazı bıraktırmaktır. İçinden geçirdiğin kötü düşüncelerden dolayı Allah (c.c) seni sorumlu tutmaz. Yani bu düşüncelerden günah yazılmaz. Sen namaz kılmaya devam et ve içinden istemeden gelen düşünceleri kafana takma rahat ol. Belli bir süreden sonra bu durumdan kurtulacaksın. Allah’a Emanet ol.

Okudunuz mu?  Cemaatla namaz kılmanın bize sağladığı yararlar nelerdir bireye ve topluma neler kazandırır?

Yorum: Namazda aklımıza gelen şeylerden nasıl kurtuluruz

bow38
Ben başlayalı 1 ay oldu aynı senin gibiydim. şimdi biraz daha azaldı Ben fetva verecek kadar bilgili değilim ama senin o yaşadığın olayı sahabelerde yaşamış diye okudum bir yerde şeytan kalbe vesvese verir dile getirme yeter. Bende senin gibi düşünmeye başlayacaktım neredeyse ama Allah insana inadı niye verdi. İnadını İslam da Allah a ibadet için kullan.
Sen ne kadar çok ibadet edersen şeytan o kadar çok vesvese verecek. İbadet etmeyen adama niye vesvese versin?

Okudunuz mu?  Sabah namazı için en son kılınma vakti

Benide başka bir internet sitesinden edindiğim şu bilgiler aydınlattı biraz.

Ebu Hüreyre (radıyAllahu anh) anlatıyor:

Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)’in ashabından bir kısmı ona sordular:

"Bazılarımızın aklından bir kısım vesveseler geçiyor, normalde bunu söylemenin günah olacağına kaniyiz."

Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm):

Okudunuz mu?  Namaz kılarken etek altındaki kilot dize kadar olması şart mı?

"Gerçekten böyle bir korku duyuyor musunuz?" diye sordu. Oradakiler "Evet!.." deyince: "İşte bu (korku) imandan gelir (vesvese zarar vermez)" dedi." [Müslim, İman 209 (132); Ebu Dâvud, Edeb 118 (5110)]

"Dediler ki: "Ey Allah’ın Resulû, bazılarımız içinden öyle sesler işitiyor ki, onu (bilerek) söylemektense kömür kesilinceye kadar yanmayı veya gökten yere atılmayı tercîh eder. (Bu vesveseler bize zarar verir mi?)." Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): "Hayır bu (korkunuz) gerçek imanın ifadesidir." cevabını verdi."

Okudunuz mu?  Kuran-ı Kerimde geçen Namaz İle İlgili Ayetler hangileridir

Yorum: Namazda aklımıza gelen şeylerden nasıl kurtuluruz

Kayıtsız Üye
Namazda şehvet fitnesine düşüyorum. Genel olarak zaten kurtulamıyorum ama namazda en azından kurtulma yolu varmısır.


fth123
Namaza başlamadan soluna 3 kere tükürüp (tükrük çıkarmadan, temsili bir tükürme) kovulmuş şeytandan Allah’a sığınırım de.

Okudunuz mu?  Namaz borcu olan kimse tesbih namazı kılabilir mi?

Wasabil
Basit, Aklını boşalt ve dünyevi işleri boşver…

Rabbinin huzurunda olduğunu unutma eğer bunu yapamassan bile sürelerini ezbere değilde dikkat ederek oku yani

vurgulayarak


namazda aklımıza gelen şeylerden nasıl kurtuluruz, namazda neden aklimiza hersey gelir

Bu kategoride yer alan Kaza namazı borcu nasıl ödenir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda aklımıza gelen şeylerden nasıl kurtuluruz Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.