Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:45
missa09
Abone

İşe girmek için yanlış bilgi vermek

İşe girmek için yanlış bilgi vermek

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar merhaba, sizlerin bir konuda görüşünü almaya ihtyacım var. Lütfen bilgisi olan yazsın. Kafam çok karışık.

Ben 3 yıldır işsiz bir öğretmenim. Devlette malum mülakat geldi atama çok zor. Üç senedir de sınava giriyorum fakat olmadı, bölümün ataması da çok düşük üstelik puanları çok yüksek. Bende özel kurumlara baş vurdum. Üç yıldır şehirdeki her kuruma cv bıraktım ve tecrübem olmadığını yazdım. İnanmayacaksınız ama bu üç sene de bir tek geri dönüş bile alamadım. İşe alınmadım demiyorum kimse telefonla arayıp görüşmeye bile çağırmadı. Ailemin tek erkek çocuğuyum, ablamı okutmadı babam, onlarda bende şeyler yapmamı bekliyor, geçinemiyoruz ve bana beceriksiz gözüyle bakıyorlar. Başka işlere de başvurdum, ama kimse dönmedi, zanaat bilmem ki gidip sanayi de çalışayım. Bu sene 4 senedir işsizim ve atama yine yapılmadı. Ben de (Utanarak yazıyorum) CV daha önce çalıştım diye yazdım. Yalan farkındayım ama başka ne yapabilirim bilmiyorum. Bunu yazmamın üzerine gecen günde bir kurumdan geri dönüş aldım. Görüşmeye çağırıyorlar. Ne yapmalıyım? Görüşmeye gitmesem kimsenin arayacağı yok.

Okudunuz mu?  Hz Musanın rabbi şahri duası

Yorum: İşe girmek için yanlış bilgi vermek

mum
İşsizlik senin için bir imtihandır ama yalan söyleyere sınavını kaybetme. Aşağıdaki ayetle amel et ve sabret bak Allah teala sana bir sürü kapı açacaktır.
———————-

وَمَنْ يَتَّقِ اللهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجًا وَيَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لَا يَحْتَسِبُ وَمَن يَتَوَكَّلْ عَلَى اللهِ فَهُوَ حَسْبُهُ

Okudunuz mu?  Üç Kardeş" Meselesi Ve Ehl-i Sünnet Kelâmının Doğuşu

… Ve men yettekıllâhe yec’al lehû mahrecen; Ve yerzukhu min haysü lâ yahtesib ve men yetevekkel ‘alAllâhi feHUve hasbüh … (65.Talâk: 2-3)

Anlamı:

Kim Allah’a itaat ederse, ona bir çıkış yeri oluşturur. Ona ummadığı bir taraftan rızık verir! Kim Allâh’a tevekkül ederse, O, ona yeter!

Okudunuz mu?  Rabbi zidni ilmen ve fehmen ve imanen anlamı

Bilgi:

Ebu Zerr’i Gıfârî (r.a.), Rasûlullâh AleyhisSelâm’ın şöyle buyurduğunu nakletmiş bizlere:

Şüphesiz bir âyet biliyorum ki, insanlar buna sarılsaydı, onlara yeterdi…

Ve İbn-i Abbas (r.a.) da açıklamasını naklediyor Rasûlullâh (s.a.v.)’in:

(Âyeti okuduktan sonra) hem dünyanın şüphe ve sıkıntılarından, hem ölümün sıkıntılarından hem de kıyamet gününün sıkıntılarının şiddetinden kurtuluştur bu âyetle amel etmek.

Bu kategoride yer alan İnsan aniden istemeden yaptığı yemin veya hareketlerden sorumlu mudur ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İşe girmek için yanlış bilgi vermek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.