Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:21
sizden09
Abone

Hanımlar Kocalarına karışma ölçüleri nedir?

Hanımlar Kocalarına karışma ölçüleri nedir?

ercanbey
Selâmün aleyküm, İki yıldır evlilik niyeti ile bir hanım ile görüşmekteyim. Benimde(29Yaşındayım) görüştüğüm hanımında(20Yaşında) daha önce bir tecrübesi yok(sevgili flört dahil) ikimizde ilk defa bu yola girdik ve başlarda olmayan bir çok problem yaşamaya başladık. Sözlüm(lütfen eşim olarak değerlendirin) tesettürlü(tabi ki zamane tesettürlüleri gibi bu hususta zamanla düzelme sözü verdi), abdestinde, namazında, ağzı kuranlı(tecvid vs biliyor) ve çok güzel vs bunlara kanarak olur diye düşündüm fakat ümreye gitmeme izin vermiyor, babaneme halama gitmeme izin vermiyor yada kavga çıkarıyor sılayırahim yapmama izin vermiyor vs vs.

Okudunuz mu?  İşyerinde izin almak için yalan söylemek

1)Bunların hepsini saliha biri diye yuttum fakat evlenince de böyle kaprisler yaparsa çiğner yaparım bu iznini alamadığım şeyleri koca olarak yapmak hakkım mı? hanım kocasına karışabilir mi?

2)Aileme maddi destek vermeme müsaade etmiyor.(Mühendisim gelirim iyi Allahın izni ile evleneceğim eşi aç açıkta bırakmam) Bir hanımın kocasına bunu yapma deme hakkı var mı? Kadın kocasının helal kazancından anne, baba kızkardeş(bekar) erkek kardeşlerine yardım etmesine karışabilir mi? Bu konuda nasihat etmem için ayet hadis var mıdır? Her cuma hutbede imamlarımız Nahl Suresi 90. ayeti okuyor burada "akrabaya(buradaki akraba kimlerdir?) yardımı emreder"in ölçüsü nedir?

Okudunuz mu?  Tarikatlarda şeyhi düşünerek rabıta yapmak uygun mu?

3)Erkeğin bekar kızkardeşe bakma zorunluluğu var mıdır?(Babası bakamıyorsa veya vefat ettiyse değişir mi?)

4)Güvendiğimiz birini geçen hafta istihareye yatırdık ve olumsuz çıktı buna ne kadar itimat etmeliyim?

Allahın emrini gözeterek bir yola girdim ama duvara tosladım evlenmemize 6 ay kalmışken(askere gidiyorum) hayırlı bir işi bozmaktan korkuyorum cevap verirseniz mutlu olurum. Allah razı olsun.


Yorum: Hanımlar Kocalarına karışma ölçüleri nedir?

vel Fecr
Ve aleykum selam.
bir bayan hemde erkekten 9 yaş ufak bir bayan. kocasına veya kocası olacak kişiye bu kadar karışamaz.
evlendikten sonra geçimsizlik yaşamamak için baştan sınırlarınızı çizin . eğer yuları kadına verirsen çok pişman olursun.

Okudunuz mu?  Allah'ı Hissedemiyorum

abdestinde namazında olması çok güzel ama edep adab ve kadının islamdaki yerine göre öğrenmesi gereken çok şey var gibi. nefsinize yenilip yanlış karar vermeyin. etraflıca bakın olaya.

evlenmediğim bir kadın benim umreme nasıl karışabilir ? hiç kusura bakmasın karışamaz. evlenip beraber gidelim diyorsa o ayrı birşey.
ailenede yardım edebilirsin, bir kadın evin reisine geçim sıkıntısı yaşaması hariçinde parasına karışamaz. bu kadar net. tabi sizde haram yollara harcamayacaksınız, evinizide unutmayacaksınız. o ayrımı iyi yapabilmek lazım. aileniz yardıma muhtaç ise tabiki yardım edeceksin. bacınada yardım edebilirsin. yeter ki evini zor durumda bırakma.

Okudunuz mu?  Allah bir kulunu hayvana çevirir mi

en çok iş size düşüyor. ona bunları öğretmeniz gerekiyor. dediğim gibi sınırlarınızı çizin ve taviz vermeyin yoksa evlendikten sonra bazı şeyler için geç olabilir. Rabbim hayırlısını versin.


Yorum: Hanımlar Kocalarına karışma ölçüleri nedir?

Omer Faruk
Allah’ın selamı üzerine olsun kardeşim,

Öncelikle kardeşim, birisini terbiye etmenin en güzel yolu sizin o noktada güzel örnek olmanızdan geçer. Bugünlerde eşler ayet ve hadisleri birbirlerine karşı kurşun olarak kullanıyorlar. Zaten amaç geçinmek değil haklı çıkmak olunca evlilik yolundan çıkıyor.

Okudunuz mu?  Kuran ve sümer yazıları

Evlilik birinin diğerini daha çok kontrol etmesi üzerine kurulamaz. O zaman o evlilik evlilik değil muharebe alanı olur.

Rasulullah’ın tavsilerini hatırlatayım kısaca, Kadın 4 şey nikahlanır, Zenginliği, güzelliği, soyu ve dindarlığı, Siz dindar olanı seçiniz ki eviniz bereketlensin.

Dindar olan nedir? (Bu özellikler erkek için de geçerlidir)

1- Dindar olmak çok namaz kılıp, çok Kur’an okumak değildir. Kur’an’ın ahlakıyla ahlaklanmaktır.
2- Kadını/Erkeği rakip değil yoldaş ve Allah’ın yarattığı rahmet olarak görmektir.
3- Evliliği de Allah’a ibadet olarak görmektir.

Bir aile danışmanı olarak, bana gelen kadınların ağırlıklı şikayetleri şunlar;

Okudunuz mu?  Cuma Günü Öyle bir saat var Ki, Dualar geri Çevrilmez

1- Eşim beni kendi ailesine karşı korumuyor,
2- Beni eleştirdiklerinde sahiplenmiyor,
3- Bizim de ayrı bir aile olduğumuzu anlamak istemiyor,
4- Anne ve babasının bütün söylediklerini, "Anne baba hakkı dolayısıyla geri çeviremem" diye kabulleniyor.
5- Benim hakkım ile eşimin ailesinin hakkı çatıştığında onları tercih ediyor.
6- Kendi ailesine çok sık giderken, benim ailemi ihmal ediyor.
7- Ailesi diğer kardeşlerinden daha çok benim eşimden mali yardım alıyor ama bir teşekkürü bile çok görüyorlar.
8- Ailemin rızkını kardeşlerine ya da anne babasına vermesine razı değilim.

Okudunuz mu?  Dua ederken daima gözümden yaş geliyor

Erkeklerin kadınlardan şikayeti

1- Ailemle her görüştüğümde ya yüzü asık ya da problem çıkarıyor.
2- Anne ve babama saygılı davranmıyor.
3- Kendi ailesine çok sıcak davranırken benim akrabalarımı sıcak karşılamıyor.
4- Yatakta cinsel ihtiyacım noktasında çok naz yapıyor ya da beraber olmamak için çok bahane yapıyor.
5- Ailemin ihtiyaçlarını karşılamama rağmen anne babama ya da akrabama, sadaka olarak yardım etmeme karışıyor.
vs…

Bu şikayetlerin temel sebebi kadının erkeği kendi yönetimine alıp kadınlaştırmaya çalışması, erkeğin de kadını kendi yönetimine alıp erkekleştirme gayretinden dolayıdır. Yani kadın istiyor ki, eşim kadınsı bütün hassasiyetlere sahip olsun, aynı şekilde erkek de eşinin erkeksi hassasiyetlere sahip olmasını istiyor.

Okudunuz mu?  En iyi Kuran-ı kerim meali hangisi?

Biraz daha açarsak, kadın ayrıntıyı, estetiği önemser ve asla ilişkilerdeki iyi/kötüyü unutmaz.

Erkek ise bütünü görür, yaptığı işin pratik sonuçlanmasını önemser ve kadına göre çabuk unutur.

Kadın ve erkek bu zafiyetlerini görerek birbirlerine tavır almalı asla birbirlerine karşı beklentileri yüksek tutmamalıdır.

Sonuç olarak tavsiyem, eş adayınızı en yakınınızda bulunan müftülükte evlilik danışmanına götürerek evlilik öncesi danışmanlık alın. Hemen hemen bütün müftülüklerde bu hizmet bedava verilmektedir. Gitmezden önce mutlaka bütün soracaklarınızı not alın ve burada alacağınız sonuca göre kararınızı yeniden gözden geçirin.

Okudunuz mu?  Camide namazın sonunda dua ettikten sonra imam bi hürmeti diyor. nedemektir?

Rabbim hayırlıysa evliliğinizi hayırlı kılsın.


Yorum: Hanımlar Kocalarına karışma ölçüleri nedir?

ercanbey
Cevap için teşekkür ederim. İnşAllah evlilik danışmanını tavsiyenizi uygulayacağım. Kadınların şikayetlerini sıralamışsınız fakat ailelerin dokusu birbirine çok uygun ve en ufak bir incinme durumu söz konusu değil asla ailem tarafından eleştirilmedi kem söz edilmedi. Annesi evin içine gelin gelmiş ve hala babaneleri kendilerinde yaşamakta sanırım onlarda kaynana makamı vs var(Bizde yoktur geline zulüm) veya annesi saydığınız sıkıntıları çekmiş olabilir korkuları olabilir diye anlayışla yaklaştım ama karşımda aileme karşı şerien farz olan sorumluluklarıma engel olması bardağı taşırmıştır. 2 senelik emeğimizi (gayri islami bir gayriahlaki davranış) ile bitmesinden manen çöküş içindeyim. Rabbim hayırlısını nasip etsin.

Bu kategoride yer alan Mezi Sıvısı geldiğinde namaz abdesti almamak günah mıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanımlar Kocalarına karışma ölçüleri nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.