Anasayfa
5 Aralık 2023, 5:42
missa07
Abone

Liseyi bırakıp Kuran Kursuna gitmek istiyorum..

Liseyi bırakıp Kuran Kursuna gitmek istiyorum..

Rumeysa14
Selamun aleyküm.. Ben lise üçüncü sınıf talebesiyim. Ve kapalı bir kardeşinizim.. orta okuldan sonra liseyi açıktan okuyup kuran kursuna gitmek istemiştim ama babam izin vermedi.. karma sistemde okuyorum ve çok zorluk çekiyorum.. Bazı hocalarım derste dinimizle alay edici sözler söylüyorlar.. Bir çok kez de erkeklerin göz hapsine uğruyorum. Benim hayalim İmanımı güçlendirmek ibadetlerimi eksiksiz yerine getirip tesettürüme doğru riayet etmek ama bunu okulla yapamıyorum. Ortam çok kötü ve insan ister istemez ortama ayak uyduruyor nefsime de güvenmiyorum. Kaldıki benle dinime bağlı olduğum için alay edenlerde oluyor. Herkes diplomanın gerekli olduğunu söylüyor. En azından lise gittikten sonra Kurana gider istediğin hafızlığı yaparsın diyor. Ama yarına çıkabileceğimin garantisi yokken nasıl erteleyeyim. Ben dünyaya bağlanmak istemiyorum. İslamın kadına verdiği değeri biliyorum. Ve rızkımdan şüphe duymuyorum fazlasında gözüm yok elhamdulillah. Bu arada okul derslerimde istemeye istemeye gittiğimden dolayı kötü.. hem kendimi fazla gösteremiyorum da.. Ve bu arada çok fazla yazdım hakkınızı helal edin bir rüyamdan da bahçedeyim. Geçen yaz gece rüyamda Mahmut Efendi Hz.ni gördüm okula gidiyordum kulağımda kulaklık.. bana baktı güldü, kulaklığımı çıkardım. Bana sen gelmiyor musun dedi öyle hatırlıyorum. Ben de okula gitmem lazım dedim ve durağa kadar yürürken birden duraksadı iyi misiniz diye sordum. Orada gülümseyip bir şey dedi ama orayı hatırlamıyorum. Ama o an ona ilham geldiğini anladım rüyamda sonra uyandım.. zaten rüyam çok açık.. Gitmek istediğim medresede Mahmut Efendiye bağlı.. benim hayalim ilk önce kendi İmanımı kurtarıp sonra yanan İmanlara yetişmek. Hayatıma’Dava’ lafını koyup, ona davama İslamın yayılmasına sahip çıkmak.. bana dua edin.. ne yapmalıyım Kurana gidipte orada başarı sağlayamayıp babama mahçup olursam diye de korkuyorum..

Okudunuz mu?  Kocam benimle ilgilenmiyor

Yorum: Liseyi bırakıp Kuran Kursuna gitmek istiyorum..

fth123
Çok güzel bir istikamet seçmişsin. Allah muvaffakat etsin. Küfrün kaleleri olan okullardan uzaklaşmak elzem hale gelmeye başladı. Bu okullar düzelmezse ben yarın bir gün nasıl çocuğumu okula göndereceğim bilmiyorum.


Yorum: Liseyi bırakıp Kuran Kursuna gitmek istiyorum..

Omer Faruk
Selamün Aleyküm kızım,

Okudunuz mu?  Kocamın gözü dışarda ne yapmalıyım

Şunu unutma nereye gidersen git, senin gibi eksik insanlarla muhatap olacaksın ve nereye gidersen git zorluklarla karşılaşıp çalışmak zorunda kalacaksın.

1- Asla anne babanın rızasını almadan bir yere gitme.
2- Okullarda başörtüsü serbest, karma eğitim zor ama çalışkan, dinini temsil eden gençlere çok ihtiyacımız var.
3- Bunun yolu ise senin gibi inanan kız arkadaşlarınla okulda görüşüp bir grup oluşturmaya çalışmandır.
4- Birlikte ders çalışın ve birbirinizden güç alın. Din yalnızca Kur’an kurslarına giderek öğrenilmez. Bugün varolan imkanlarla heryerde öğrenebilirsin.
5- Cemaatler aleyhine bir şey konuşmayı doğru bulmadığım için konuştuğun cemaat hakkında bir şey söylemeyeceğim.
6- Ben bir cemaate bağlanıp O cemaatin yaptıklarının hepsinin doğru olduğu inancını taşımıyorum. Allah’a şükür bugün bizi yönetenler heryerde dinimizi rahat yaşayabileceğimiz ve öğreneceğimiz ortamlar oluşturdular. Dolayısıyla senin gibi genç çocuklarımıza bu cemaatlerden faydalanmasını ama ayrıca kendilerinin de Kur’an ve islami ilimleri okumalarını tavsiye ediyorum.
7- Ne yazık ki bugün bir cemaate mensup olan kendi hocasının hiç hata yapmayacağına inanıyor. Bunu test etmek için, hocanızın 2 hatasını sayın deyin, 1 tanesini bile sayamayacaklardır. Oysa hatasızlık öncelikle Allah’a daha sonra da Allah tarafından korunan Peygamberlere hastır.
8- Eğer amacınız üzüm yeyip bekçi dövmek değilse, çevrende birlikte İslamı öğrenebileceğin bir arkadaş grubu edin ve mümkün olduğu kadar onlarla birlikte zaman geçirmeye ders çalışmaya çalış.
9- Derslerine çok iyi çalış ki istediklerin konusunda aileni daha rahat ikna edebilesin hem de islamı etkili biçimde temsil edebilesin. Unutma müslümanı müslüman yapan amelidir. En güzel amel de bilerek uygulamaktır.

Okudunuz mu?  Camiye hangi ayakla girilir çıkılır

Allah zihnine açıklık versin ömrünü bereketlendirsin.


Yorum: Liseyi bırakıp Kuran Kursuna gitmek istiyorum..

Kayıtsız Üye
Dediğiniz konularda haklısınız. Okulda olmayı da denedim ama yapamıyorum.. dini ilimler almayı çok istiyorum Arapça, siyer, fıkıh gibi.. yazdığım yazı da okulları tamamen kötülemek için değil. Kendini bilirsen çizginden şaşmadan okulda da okuyabilirsin tercih ve nefis meselesi. Cemaatler hakkında da tabiki evliyalar, Allah dostları bu zatlarda kul hata yaparlar.. zaten her dinlediğini sorgulamadan almak müslümana yakışmaz.. araştırarak tahkik ederek öğrenmek gerek.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre süt kardeşliği ve şartları nelerdir?

Kayıtsız Üye
Karma değil de sadece kız veya erkek olanlarada çocuğunuzu gönderebilirsiniz. Karma bir okul seçmem benim hatamdı..


ayseiclal99
Çevrenizde herhangi bir imamhatip lisesi yok mu?Eğer geçiş yapma imkanınız varsa tercih edebilirsiniz.


Kayıtsız Üye
Güzel bir yol seçmişsin Allah yardımcın olsun.

Okudunuz mu?  Topkapı sarayı kim tarafından yapılmıştır?

vel Fecr
Allah muvaffak eylesin çok güzel bir yol çizmişsiniz kendinize. ama sizden ricam lütfen mealleride nuzül sebebleriyle beraber okumanız.
kuranı okuyun derken aslında verilmek istenen. okuyup anlayıp hayatımıza sokmak.


kuran kursuna gitmek istiyorum

Bu kategoride yer alan Ehlisünnet ile alevi ortak kurban kesebilirmi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Liseyi bırakıp Kuran Kursuna gitmek istiyorum.. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.