Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:54
missa4
Abone

Büyü olabilir mi? Bütün bunların sebebi sizce nedir?

Büyü olabilir mi? Bütün bunların sebebi sizce nedir?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm. Hayırlı geceler diliyorum.

Sizlere bir sorum olacaktı.

Neredeyse iki senedir evimizde huzursuzluk , tartışma , sağlık sorunları eksik olmuyor. 4 kardeşiz , hepimiz üniversite mezunuyuz ancak iş bulamıyoruz , bulsak dahi çeşitli nedenlerle ayrılmak durumunda kalıyoruz ve dolayısıyla maddi sorunlar da yaşıyoruz.

Bunun yanında evimizde 2 yıldır sonu gelmeyen haşeratlar mevcut. Hamam böceği , karıncalar , kalorifer böcekleri gibi.. Ne yaptıysak bu haşretlardan bir türlü kurtulamıyoruz.

Okudunuz mu?  Ebced hevvez hutti kelemen se'fes kereşet dazuğilen

Hatta son zamanlarda evimizde fare dahi görüldü. Aynı zamanda devasa büyüklükte örümcekler görüyoruz. Şu anda da küçük fakat çok sayıda örümcek evi istila etmiş durumda. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Öldürmek de istemiyoruz ancak elimizden hiçbir şey gelmiyor. Endişe içindeyiz.

Daha önce evimizin kapısının önüne büyük ve küçük idrar karışımının döküldüğü bir durumla da karşılaştık. Yaklaşık 1 sene önce.. Bu kadar olayın bir arada yaşanması bize bir " büyü " yapılmış olabileceği ihtimalini aklımı sza getiriyor.

Okudunuz mu?  Allah ve insan sevgisi ile ilgili şiirler

Bilgi sahibi olan biri varsa lütfen bana yardımcı olabilir mi?

Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Dua ile..


Yorum: Büyü olabilir mi? Bütün bunların sebebi sizce nedir?

Omer Faruk
Selamün Aleyküm,

< Neredeyse iki senedir evimizde huzursuzluk , tartışma , sağlık sorunları eksik olmuyor. >
Aile içindeki anlaşmazlıklarınız için Allah yol göstermiş:

Okudunuz mu?  Genç beyin dergisi nedir sahibi kimdir?

En’am Suresi, 114. ayet: Allah’tan başka bir hakem mi arayayım? Oysa O, size kitabı açıklanmış olarak indirmiştir. Kendilerine kitap verdiklerimiz, bunun gerçekten Rabbinden hak olarak indirilmiş olduğunu bilmektedirler. Şu halde, sakın kuşkuya kapılanlardan olma.

Eğer aile içindeki sorunlarınıza çözüm bulmak istiyorsanız herkes için Allah hakem olmalı bunun yolu da Allah ne demiş diye Kur’an’a bakmaktan geçiyor. Ayrıca Hucurat suresini baştan sona okuyunuz.

Okudunuz mu?  İslamda zina cezası nedir

< hepimiz üniversite mezunuyuz ancak iş bulamıyoruz , bulsak dahi çeşitli nedenlerle ayrılmak durumunda kalıyoruz ve dolayısıyla maddi sorunlar da yaşıyoruz. >
Üniversite mezunu olmak, tek başına iş sahibi olmak için yeterli değildir. Rasulullah (A.S) ın buyurduğu gibi :

"Kişi elinin emeğinden daha hayırlısını yememiştir!"

Okudunuz mu?  Ergenlik çağında kız ve erkek çocukları için nasıl terbiye verilmelidir?

Allah Kur’an’da : "Rızk Allah’ın üzerinedir" diye buyuruyor. Ama rızk için emek vermek, bazen aza kanaat edip sabır etmek gerek. Hiçbir büyü hiçbir sihir rızkı engelleyemez. Eğer rızkı büyünün engellediğini düşünürsek Allah’ın kudretine eş koşmuş ve saygısızlık etmiş oluruz.

Haşerat için ise evinizi baştan sona güzel bir şekilde ilaçlayınız.

Okudunuz mu?  Meyan balı hangi rahatsızlıklarda kullanılır?

Son olarak illa iddia ettiğiniz gibi bir sihir var diye düşünüyorsanız bu vesveseden kurtulmanız için Felak ve Nas suresini indirilmiş. Bunları namazlarınızda okuyunuz. Allah var kaygı yok, Allah’ı hayattan kaldırırsak kaygı çok. Allah’ın hayatınızda olması için Kur’an’ın hayatınızda olması gerekir. O yoksa Allah hayatınızda düşünce olarak vardır bu düşünce gayri müslimlerde de mevcuttur. Bizi gayri müslimlerden farklı kılan, Allah’ı düşünce olarak değil hayatımızda rehber kılarız.

Okudunuz mu?  Misafire ikram etmek ile ilgili hadisler

Ben şu ana kadar tanıştığım hiçbir İslam aliminde sihir ve büyü etkisi görmedim. Allah bunun çaresi olarak Felak ve Nas suresini indirmiş. Sihir ve büyü ancak bilgisiz ve duygusal olarak etkiye açık insanlarda etkili olur. Lütfen bilginizi ve amelinizi artırınız, Allah’a emanet olunuz.

Okudunuz mu?  Severek ayrıldım, çaresizim.

Yorum: Büyü olabilir mi? Bütün bunların sebebi sizce nedir?

fth123
Beddua almış olabilir misiniz? Bunu bir değerlendirin, canını yaktığınız biri varsa helallik alın.


Yorum: Büyü olabilir mi? Bütün bunların sebebi sizce nedir?

Kayıtsız Üye
Ben ilk yorum arkadaşa bazi noktalarda katilmiyorum tabi ki emekle rizik verilir universite de bir emek ama yillarca sinav stres ders calisiyorsun masa basinda calismak da emek değil mi kafa patlatmak da emek bence.

Okudunuz mu?  İyiliği gizlemek

Imtihan olabilir hata olabilir hayirlisi olmayabilir.

Allah yardımcıniz olsun.

Bu kategoride yer alan Kimlere Zekat Verebilirim anne anneme Zekat Verebilir miyim? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Büyü olabilir mi? Bütün bunların sebebi sizce nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.