Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:33
sizden08
Abone

Kocam boşanmak istiyor. Ben istemiyorum. Böyle bir durum yaşayan kadın ne yapmalı?

Kocam boşanmak istiyor. Ben istemiyorum. Böyle bir durum yaşayan kadın ne yapmalı?

Ehlena
Eşimle 2017 yazında eşimin aniden senden sogudum cumleleeıyle başladı sorunlar.Hamileydim bunu söylediğinde.Bir sene öncesinde de aldatıldıgımı öğrenmiştim ama af ettirdi kendini.üç çocuğum var .Maddi sorunları da vardı o dönem.Babası ve kardeşleriyle aynı ısı yapıyorlardı.Isı bıraktı .Ben kadının hayatında uzun zamandır olduğunu duydum.Halbuki 11 senelik evliliğimde tartışmadık bile.Beni evden göndermek soğutmak için çabaladı.yanımda uyumadı.Eve gelmemeye başladı çalışıyorum diyerek.Bebeğim altı aylıkken baktımkı eşim duzelmıyır , ailemin yanına geldim.Bir haftada onun ailesinde kaldım.Davayı açtı, bir ay sonra mahkeme var.Bosanmazsam çocuklar dan birini alacağını söyledi bide gecen.Çok efendi sevilen bir insandı.Ailemle arası iyiydi.Boşanmak ıstemedıgıöı söyledim.Bana benden ümidini kes dedi .Ama ben hala kıskanıyorum , unutamıyorum eşimi .İyi günler hep aklımda .Nasıl bir yol izlemeliyim.1 senedir ben çabalıyorum.Ama eşim kararından hiç geri adım atmıyor.4 aydır ayrı yaşıyoruz.Aılesıylede iyi anlaşıyorduk.Eşim benim ona ilgi gostermedıgıöı , evime ozen gostermedıgımı ıddaa ediyor.Ama sorunlar buysa , bıkere bile niye benim aileme konu açmadı .Düşünmekten yoruldum .Elim kolum bağlı .Yardım edin lütfen..

Okudunuz mu?  Akla gelen din ile ilgili kötü düşünceler

Yorum: Kocam boşanmak istiyor. Ben istemiyorum. Böyle bir durum yaşayan kadın ne yapmalı?

Omer Faruk
Allah’ın selamı ve selameti üzerinize olsun,

Zor bir durum yaşıyorsunuz, eminim yıpranmış ve düşünceler içinde kendi içinizde bir savaş yaşıyorsunuz. Çocuklarınız bir yanda, yıkılan yuvanız bir yanda.

Okudunuz mu?  Hayatta yaşadıklarımız belalar en son günahtan mı bütün günahtan mı başımıza gelir

Eşinizi seviyorsanız şunları açıklığa kavuşturun;

1- Sizden niçin memnun değil?
2- Cinsel olarak mı?
3- Ev işleri mi?
4- Çocuklara bakım mı?
5- Kendi akrabalarına davranışınız mı?
6- Aranızda kültür farkı mı?

Erkeklerin başka kadına gidişinin temel sebebi "cinsellik"tir. Diğer kadında, sizde bulamadığı neyi buldu bunu öğrenmeye çalışın. Boşanacağınızı ama, kendisinin bu konuda sizi ikna etmesini isteyin. Özel bir yerde baş başa kavga etmeden (sesinizi de kaydetmek suretiyle) dinlemeye hazır olduğunuzu belirtin. Kendisi sözünü bitirinceye kadar asla cevap vermeyin, konuşma esnasında kendinizi savunmaya çalışmayın (çünkü faydasızdır). En önemlisi son söylediğimdir, asla bu konuşma savunma-suçlama şeklinde geçmemelidir. Konuşmazdan önce kendisine bunu belirtin, "benim hakkımda ne kadar olumsuz şey söylersen söyle sen izin vermedikçe konuşmayacağım, izin verdiğinde de sorduğun şey hakkında konuşacağım" dersiniz.

Okudunuz mu?  Ya Latif Zikri ile dileklerim gerçekleşir mi ?

Eğer konuşmaya söylediğim kurallar çerçevesinde gerçekleştirirseniz, bu eşinizi tam anlamanıza sebep olacaktır. Bu konuşmadan sonra muhtemel şu sonuçlara ulaşacaksınız:

1- Aynı kurallarla bir kaç defa daha konuşmaya ihtiyaç duyabilirsiniz. Eğer olabilirse bu iyi olur.
2- Birlikte boşanmaya karar verebilirsiniz.
3- Çocuklarınızdan dolayı, eşinizin ikinci eşini kabullenebilirsiniz (bu dünyanın sonu değil)
4- Siz de eşinizin artık size koca olamayacağını anlar, çocuklarınızı ona bırakıp başka biriyle evlenmeye karar verirsiniz
5- Eşinizin size koca olamayacağını anlar, çocuklarınızı da alır ondan nafaka ile çocuklarınıza bakmaya çalışırsınız.
6- En son olarak, konuşmalarınız netice verir biraz sabırla eşiniz size döner.

Okudunuz mu?  Hakkını helal etmemesi geçerli mi?

Son ihtimal uzun bir sabır ve sonucun ne olacağını bilmeden beklemek demektir. Bu hem size hem çocuklarınıza zarar verebilir.

Bir aile danışmanı olarak size ayrıca tavsiyem, eğer eşinizin islami bir yönü varsa her il ve ilçe müftülüklerinde bedava danışmanlık hizmeti veren ilahiyat mezunu "aile danışmanları" var. Randevu almak suretiyle tek ve çift olarak görüşebilirsiniz.

Okudunuz mu?  Namazdan sonra tesbih çekerken ve dua okurken bağdaş kurmak caiz midir?

Müslüman ailelerde en önemli problem islama göre yuva kurmamak bunun sonucunda ortaya çıkan sorunları da islami olarak çözmemektir.
İslami çözüm ise Kitabullaha göre bir hayat yaşamaktır.

Hayat imtihandır, her birimizin ayrı ayrı imtihanları var. Duam; imtihanınızda Rabbim sizlere güç versin, çocuklarınıza hayırlı terbiye vermeyi nasip etsin, ahirette de hem size hem bize "Rabbim huzuruna imtihanlara sabır ederek geldim ama doğru yoldan ayrılmadım" demeyi nasip etsin.

Allah yar ve yardımcınız olsun…

Okudunuz mu?  Cünubum ama yıkanamıyorum

Yorum: Kocam boşanmak istiyor. Ben istemiyorum. Böyle bir durum yaşayan kadın ne yapmalı?

Ehlena
Selâmün aleykum hocam mesajımı eğer tekrar görürseniz sunu ekleyeyim, şu an eşimle ayrı sehırlerdeyız.Ve ben ailemin evine gelmeden önce , bu konuyu konuştum, ama dediğiniz gibi savunma olmadan olmadı tabi.Bende onu suçladım.Ama o kadınla bir birliktelik yasamadıgını iddaa etti hep.Doğruluğunu bilemiyorum. Beni suçlama sebebi birincisi tıtız olmayısım.Çok tıtız bir insan değilim ama pasaklı bir o insanda değilim.Sadece hamilelik dönemi ve doğum sonrası 3 çocukla biraz zorlandım.Manende gucsuzdum.Ama eşim evliliği kurtarma cabasından daha çok, bıaeyler mana edip kurtulma cabasındaydı sanki.Ona hatalarım bunlarsa degısebılırım dedim evime daha özen gösterdim.Ona karsı daha bakımlı oldum.Ama o artık bunların yapmacık bulduğunu söyledi.Kadın olayıda basta babasına yanımda gönül düştü dedi, sonra bana arkadaş gibi dertlesıyorduk dedi.Bana senden daha kötu bu evde , ama evi pırıl pırıl dedi. Bu arada bayan da evli ve çocuklu. Bayan da hep ınkar etti.O benim kardeşim yerinde dedi.Ama eşim son zamanlarda benim ısmımle seslenecegıne tartışırken yada uykukuyken onun ismini zıkrettı.Ben eşimle artık iletişim kuramıyorum hocam , telefonda konuşurken bile , hemen kapatmak istiyor.ilk gorusmemız telde oldu ve 4 ay sonra .Söyleyeceğim çok seyım var dedim.Bana cevabı 4 ay olmuş aklın basına yenıöı geldı dedi. Umutlanmıstım.En son konuşmada benden umudu n olmasın , kalbimde beynimde bitti, sen yoluna ben yoluma dedi, ben artık ne yapabilirim.Evliligm ellerimden kayıyor ve belki de bir kadın için .En küçük oğlum 10 aylık daha .

Okudunuz mu?  Evlatların günahı belli bir yaşa kadar ailelerine geçermiş diye bir şey duydum böyle bir şey var mıdır?

Yorum: Kocam boşanmak istiyor. Ben istemiyorum. Böyle bir durum yaşayan kadın ne yapmalı?

Kayıtsız Üye
Hanım kardeşim eşinle ilgili sorunun için asla muska falan yaptırma şarlatanlara sen durumun için gücünün yettiğince dua edip sadaka ver ama beş ama on TL(ALLAH ım benim ve ailemin eşimin ve ailesinin tüm günahlarından ben sana binler kere binler tövbe ettim estağfurullah ya gaffar diye tövbe et ve tüm şeytanların ifritlerin bana ve aileme maddi ve manevi verdikleri verecekleri tüm zararlardan sana sığınırım deyip sadakanı ver Allahın izniyle faydasını göreceksiniz ama tüm dualarını kalbe indirerek yap bende sana dua ederim birde sabah namazını tavsiye ederim tek şahitli namazdır namazın ikinci rekatında alnın secdede iken dua et(bedende senin için diyorum ki yüce Allah ıma seni eşine kavuştursun ya hafız ya hafız ya hafız ya hafız ya hafız ya hafız ya hafız Allah dualarına cevap verir asla şüphe etme kardeşim aman aman şüphesiz Allah görendir işitendir

Okudunuz mu?  Bidat ehli birine nasıl davranmalı?

Kayıtsız Üye
Hic sorunu kendinizde aradinizmi bir Adam neden duruk yere evligligini bitirsin ki´?


Kocam beni evden göndermek istiyor göndermemesi için dua

Bu kategoride yer alan Allah kabul etmeyeceği duayı ettirmezmiş gercektende bu doğru mudur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kocam boşanmak istiyor. Ben istemiyorum. Böyle bir durum yaşayan kadın ne yapmalı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.