Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:51
sizden07
Abone

Cünüp iken saç sakal traşı olup banyoda gusül alınır mı

Cünüp iken saç sakal traşı olup banyoda gusül alınır mı

alonsof1
SelamunAleykum. Bugün oruç tutuyordum sabah kalkar iken ihtilam oldum rüyalandım.cünüp oldum yani.

Şimdi gusül abdesti alacaktım ama saç sakal traşıda olmam lazımdı hazır saçımı tıraş etsem sonra banyoya girsem gusül abdestimi alsam kabul olur mu ?

Okudunuz mu?  Eskiden Yaptığım Zinadan Dolayı Çok Pişmanım..

Yani saç sakal traşı olup, banyoya girip gusle niyet edip gusül abdesti alsam temizliğim gusülüm kabul olur mu ? Yoksa gusül alırken saç sakal kesilmez mi ?


Yorum: Cünüp iken saç sakal traşı olup banyoda gusül alınır mı

Ebû Mansur
Cünüpken tıraş olur, tırnak keser, bedeninden herhangi bir parça ayrılmış olursa guslüne bir zarar da gelmez, mani filan da olmaz. Sadece (mekruh) işlemiş olur.
BİLGİ:İmam-ı Gazali İhyâü Ulum ed-Dîn kitabında şöyle diyor: Cünüp olan kimsenin tırnak kesmesi, tıraş olması, etek ve koltuk altını temizlemesi, kan aldırması veya vücuttan herhangi bir parça kopartması uygun değildir. Çünkü âhirette bütün vücud geri döneceğinden yıkanmadan kesilen veya tıraş olunan şey cünüp olarak dönecektir. (Mügni’ I -Muhtaç, c. I. s. 75; Halil Gönenç, Günümüz Meselelerine Fetvalar )

Okudunuz mu?  Nazar değmesin diye yalan söylemek . tabiki duada edip

Yorum: Cünüp iken saç sakal traşı olup banyoda gusül alınır mı

Acizanekul
Cünupken tıraş olmak haram değil ama yapılmaması tavsiye edilmiştir, kıl da olsa vücuttan bir parça olduğu için vücut temizken ayrılması daha uygun görülmüştür


cünübüm ama traş olmam gerekli, cunupken banyoda elimi kestim guslum kabul olurmu, gusül abdesti alırken traş olmak

Bu kategoride yer alan Tevbede ısrarcı olmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cünüp iken saç sakal traşı olup banyoda gusül alınır mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.