Anasayfa
12 Mayıs 2022, 21:52
sizden6
Abone

Küfür etmek kul hakkı mı

Küfür etmek kul hakkı mı

AcizBirKul4
SELAMIN ALEYKÜM.Abilerim biz her ne kadar çok kötü bir şey olsa da bazen aramızda şakalaşırken küfür ediyoruz alışkanlık haline gelmşti lakin ben Allahın izniyle bıraktım.Şakalaşıyorduk.Ben bunun kul hakkı olduğunu öğrendim.Sorum şu ki arkadaşlarımdan helallik aldım ama küfürlerin asıl hedefi anne olduğu için annelerinden helallik almam gerekir mi yoksa varis olarak arkadaşlarımdan alsam olur mu?Gerçekten çok kötü biliyorum birdaha yapmicam…Arkadaşlarıma söylediğimde "biz şakalaşıyoruz söylemeye gerek yok anneme" diyorlar.Bu durumda ben ne yapmalıyım?


Yorum: Küfür etmek kul hakkı mı

mum
Bir insana veya aile büyüklerine sövmek hem günah hemde kul hakkıdır.
Tövbe eden biri sövdüğü kişiden helallik istemesi yeterlidir.

Okudunuz mu?  Gusül abdestim kısa sürdü kabul olurmu ?

Yorum: Küfür etmek kul hakkı mı

AcizBirKul4
Hocam biraz zor olucak ama almaya çalışacağım.Allah razı olsun.Sürekli aklıma takılıyo istesemde istemesemde pişmanlıktan dersleri ve ödevlerimi hep unutuyorum..


Küfür etmek kul hakkı mı

imnotgosubro
kufrun kul hakkına girdigini dun ogrendim daha ergenlige girmedim ve onceden isledigim kul hakları felan varsa kul hakkı olarak sayılır mı


mum
Küfürden kastınız başkasına sövmek ise evet kul hakkıdır mümkünse sözvdüklerinizle healleşin


efedemir
Selamın Aleyküm. Ben şuan 13 yaşındayım ve ergenliğe girdim. Küfürün kul hakkı olduğunu öğrendim. Ben daha 2-3 ay önce insanlara küfür ediyordum. Ama kul hakkının sadece onun bir şeyini çalmak olduğunu sanıyordum. Küfür etmenin kötü olduğunu biliyordum ama bu kadar kötü bir şey olduğunu bilmiyordum. Sadece 1 kişi de değil. Birçok kişiye küfür ettim. Acaba bu durumda ne yapmama gerekir? Kendimi çok kötü hissediyorum lütfen yardımcı olun

Okudunuz mu?  Banyoda küçük abdest bozmanın hükmü nedir?

emirhan uysal
Aleyküm selam kardeşim.Eğer ettiğin kişileri hatırlıyor isen hatırladıklarından helallik al eğer hatırlamıyor isen bu işe tövbe et ve bir daha dönme 🙂


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm

Birisi oyunda anneme küfür etti ve bende onun annesine küfür ettim, daha sonra özür diledim ama o küfür etmeye devam etti ve helallik alamadım ve o kişiyi bulma ihtimalim de yok. Böle durumlarda nasıl helallik alabiliriz ? Birbirine söven 2 kişinin günahı haddi aşmadıkca ilk sövene yazılır diye bir hadis okudum ve ben bu durumda haddi aşmış mı oldum ?

Okudunuz mu?  Yemeğe tuz ile başlamak sünnet midir? Adap mıdır?

ALLAH razı olsun


Tohat
Küfür dinimizce hoş karşılanmamıştır. küfür ettiğiniz kişiden helallik almanız gerekmektedir.Ulaşılamıyorsa şayet kendisine dua edip ve sizde tövbe ve istiğfardan başka yapacağınız bir şey yok. Ya da kendisi adına sadaka da verebilirsiniz.


seyit gazi
utanmak ve kınanmak ateşten hayırlıdır, girdiğiniz kul haklarından mutlaka helalleşin ancak helalleşmek daha büyük bir fitneye yol açabilecekse; pişman olunur, tevbe edilir, verilen zararlar tazmin edilir, çiğnenen onurlar iade edilir, dua edilir, o kişi adına sadaka verilebilir. yani birisinin hakkında kötü konuştunuz, bundan helalleşmek daha çok fitneye yol açabilecekse bunun yerine o kişinin hakkında kötü konuştuğunuz yerlerde o sözleri söylediğiniz kişilere, böyle konuşarak hata ettiğinizi söylersiniz ve o kişinin ismini hayırla yadedersiniz, bir daha da saygısızlık yapmaz dua eder bağışlanma dilersiniz

Okudunuz mu?  İsrail - Yahudiler lanetli mi?

Dolunay13
Esselamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatühu…
Hocam benim İLLALLAH ettiğim etmediğim beddua, sövmediğim sopu kalmamış birileri var. Bana yaşatmadıkları acı ızdırap zulüm kalmadı hepsini allah-u Teala’ya havale ettim. Onlar yüzünden (ciddi anlamda söylüyorum şaka değil) sinir hastası oldum psikolojim bozuldu insanlarla yüz göz oldum. Senelerdir ilaç kullanıyorum onlar yüzünden. Hayatım ÇOK CİDDİ anlamda karardı kaydı bildiğiniz. Hemde bütün bunların hepsi hasetten, çekememezlikten kaynaklı. Yüce Allah (Celle Celalühu)’ın laneti ve şiddetli gazabı onların üzerine olsun. Hocam öyle bir kontrolden çıkıyorum ki anneme babama istemsizce bağırıyorum bazen onlar da farkında fakat ben içimde patlıyorum resmen intikam ve korkunç bir kin , nefret hırsı var içimde. Ciğerlerini sökesim kafalarını taşla ezesim geliyor resmen. Bunun yüzünden tedavi görüyorum fakat istemeden insanlara da saldırıyorum öfkem kaynar kazan gibi. Yapmadıkları gıybet, etmedikleri iftra çıkarmadıkları dedikodu almadıkları alay yapmadıkları zulüm yok neredeyse… Ben ara sıra istemdışı sinirli anlarımda onlara onlara öyle ağır sözler sövmeler hakaretler hatta Yüce Allah’ım Affetsin küfürler ediyorum bütün bunlar istemdışı ve kontrolsüzce oluyor. Öyle bir geriliyorum ki anormal hareketler yapıyorum artık delireceğim resmen. Allah korusun bu sinirim yüzünden kazayla imanımdan bile olacaktım. Yüce Rabbim beni korumasaydı bana yardım etmeseydi şuan ne hallerdeydim kim bilir. Bu tarz sinirli hallerimde ağzımdan çıkan bu sözler kul hakkı olarak geçer mi hocam? Şuan yapılması en doğru, aklı selim hareket nedir hocam? Bana bir yol gösterin Yüce Allah (Celle Celalühu) rızası için. Teşekkürler.

Okudunuz mu?  Dinimizde Flört günahsa biz nişanlımız la gezemicez mi yani?

seyit gazi
sizin yanlışlarınız başkalarının yanlışlarını doğuruyor, bunlar onların kendi yanlışları ile birleşip başkalarının yanlışlarını doğuruyor, bunlarda başkalarının yanlışlarıyla birleşip sizin yanlışlarınızı doğuruyor. kimsenin yanlışını düzeltemezsiniz, tek yapabileceğiniz kendi yanlışlarınızı düzeltmek ve başkalarının yanlışları ile başa çıkmayı öğrenmek. ayrıca insan bütün ömrü boyunca salih olmayan niyetleriyle bir bir imtihan edilir de haberi olmaz. sadece kendi salih olmayan niyetleriyle imtihan edilse yine iyi, başkalarının kendi salih olmayan niyetleriyle imtihan edilmelerinin ceremesini de siz çeker bunun altında ezilebilirsiniz. onun için iyiyi kötüyü güzeli boşverin. önce insanlarla haddi hududu belli, hakka riayet eden ilişkiler kurun. kendinizi koruyun ve sizde haddi aşmayın. bu hadleri tayin etmek ilk başta zor olabilir. ayrıca insanlar salih olmayan niyetleriyle bütün ömürleri boyunca imtihan edilirlerde haberleri olmaz derken, sizde olaylarla kendiniz başa çıkıyor, öfkenizle ve şiddetle her olayın üstesinden gelecebileceğinizi düşünüyor olabilir devamlı bununla yaşıyor olabilirsiniz. madem sen herşeyin hakkından gelirsin o zaman uğraş dur bakalım bunlarla deniyor olabilir. ben güçlüyüm kinliyim hakkımı yedirmem ayakta kalmam lazım gibi düşünceleriniz olabilir, insanidir, haklı taraflarınızda vardır da, bu kadar yıpranmaya yıpratmaya, hayatı bunun üzerine kurgulamaya gerek yok. kendinizi koruyun birisi bir iftira mı attı doğrusunu ortaya koyun birisi bir hata mı yaptı zararlarını ortadan kaldırın, en az etkilenmenin yolunu arayın. bırakın kim ne demiş neye inanmış bunlar bitmez. herşeyin çözümü herhalde susmak, motorun soğuması. küsmek tirip yapmak kin gütmek duvar örmek anlamlarında söylemiyorum, susmak herşeyin çözümü herhalde.

Okudunuz mu?  Bayan kuaförlüğü günah mı? bu yoldan kazanılan para haram mı?

Kayıtsız Üye
Ülkemizin geleceği ile ilgili çok önemli bir video izliyordum. Annem, odamın dışından, "herkes evleniyor, çoluk çocuk sahibi oluyor" diyerek baskı yaptı, o sırada herkesin ile başlayan küfür ettim, sonra ben herkes miyim, herkes gibi olmak zorunda mıyım gibi toparlamaya çalıştım ama bir süre sonra bunun kul hakkı olduğunu çok düşünmeye başladım ve ağladım, gözlerimden yaş aktı, çok üzüldüm. Kul hakkı konusuna çok dikkat ediyordum, ne kadar üzgünüm anlatamam. Bunun kul hakkı olmadığını söylesin biri, yoksa bittim ben, nasıl affederim kendimi.

Okudunuz mu?  Nezleden dolayı gözden gelen yaş abdeste mani olur mu ?

Kayıtsız Üye
Gece videoya dikkatli bakılırkenki aile baskısı, öfke anı gibi dış etkiler, hata ettiğinin hemen farkına varıp toparlamaya uğraşmak, gözyaşı dökmek, tövbe ve herkes için dua etmek, bu gibi hataları bir daha tekrar etmemek, kul hakkı konusunda araştırmak ve daha hassas olmak, bağışlanmaya neden olabilecek önemli unsurlardır, Allah, bağışlayacaktır. Peygamberimiz Sav bile sonunun ne olacağını bilmediğini söyledi, Müslüman, özellikle kul hakkı konusunda her zaman dikkatli olmalıdır. Kardeşim diyen bazı kişilere bu durumu sorup cevap almamış olmam da kimlerle arkadaşlık etmem gerektiği konusunda büyük ders oldu. Hayat, ibret alınacak olaylarla dolu, hayırlar, hikmetler, nereden çıkıyor, çoğu zaman bilemiyoruz. Allah, kul hakkını almış olduğum herkesin zararlarını, Dünya’da ve Ahiret’te bana zarar gelmeyecek şekilde, karşılasın, amin.

Okudunuz mu?  Annem babam sevgilimi istemiyor

anneye küfür etmek günah mıdır, haddi aşmak, küfr kul hakımıdır

Bu kategoride yer alan Meni temizliği başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Küfür etmek kul hakkı mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.