Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:57
fikih
Abone

Kul Hakkını Haber Etmeden Ödemek

Kul Hakkını Haber Etmeden Ödemek

Kayıtsız Üye
Hayırlı günler. Ben bir akrabamın maddi anlamda kul hakkına girdim. Çok ama çok pişmanım. İçimde hep vicdan azabı var gerçekten pişmanlık yaşıyorum. Tövbe etsem bir daha asla yapmasam onun için sevaplar işlesem ve aldığım parayı ona bir şekilde ulaştırsam evine vs. Koysam ve o kişi ile helalleşsem fakat bu durumu söylemeden helalleşsem tövbem kabul olur mu? Çok utanıyorum itiraf edemiyorum ve çok pişmanım Allah şahidim.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alınırken avret yeri kapatılır mı?

Yorum: kul hakkını haber etmeden ödemek

mum
Parayı hak sahibine ulaştırırsanız bile helallik de istemeniz lazım.
Çünkü ha deyince sadece para değildir, ona verilen üzüntü ve sıkıntı da kul hakkıdır hatta paradan daha önemlidir. İmkan mertebesinde olayı anlatıp helallik istemelisiniz.

Okudunuz mu?  Sıkıntıdan kurtulmak için ne yapmalı

Yorum: kul hakkını haber etmeden ödemek

Ugurbocek
Helaleşmek bazen sıkıntı ortaya çikartabiliyor. Peki bu durumda ne etmeli.

Bu kategoride yer alan Yara bandı ile abdest alınır mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kul Hakkını Haber Etmeden Ödemek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.