Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:31
sizden2
Abone

Anne babanın evladını eşinden boşanmayı zorunlu tutması

Anne babanın evladını eşinden boşanmayı zorunlu tutması

Sirin22
Selamunaleykum hocam
Esimle yaklasik 3 yildir evliyiz. 1 yildir asiri borc batagina dustugunu biliyorum. Kendisi bu kadar borc batagina dustugunu benden gizleyerek yalanlar soyledi ama Kumar gibi seyler oynamadigina eminim. Ailem kurtulsun diye ona maddi destekte bulundu ama kurtulcam dedigi halde borclarindan kurtulamadi. Alacaklilari ailemi de rahatsiz etmeye basladilar. Ailem artik onu istemiyor kocan bizi herkese rezil etti bu evlilikten artik hayir gelmez deyip bana bosanma davasi actirdilar. Esim bu sure zarfinda toparlayip tekrar birlesmek istiyor fakat ailem duzelse bile gittigin vakit bizi unut seni reddederiz diyorlar. Esimi seviyorum onunda beni sevdigini biliyorum. Ailemin bosanmaya zorlama tutumu caiz midir? Ailemi dinlemezsem gunaha girer miyim? Tesekkurler

Okudunuz mu?  Ömrü kısa olan bir insan hayırsız mı oluyor?

Yorum: Anne babanın evladını eşinden boşanmayı zorunlu tutması

mum
Ailenizin haklı yönleri var ama asla boşamaya zorlamarı hakları değildir.
Siz kocanızı yalnız bırakmayın ve ailenizi de ikna etmeye çalışın.
Sonuç olarak Dini açıdan anne babanız sizi kocanızdan boşama hakları yoktur.

Okudunuz mu?  Namazda esnemek namazı bozar mı?

Yorum: Anne babanın evladını eşinden boşanmayı zorunlu tutması

OsmanGazi
Her insanın kendine has kusurları, eksiklikleri vardır. Kocanizinda kendine göre eksik taraflari var. Buna ragmen eğer aranizda sevgi ve saygi varsa, asla bosanilmaz. Bu günlerde gecer diye sabredip Allah’a (c.c.) dua ediniz. Sakin kocanizi yalniz birakmayiniz. Seveceyin kisi bulabilmek bu devirde çok zor.

Bu kategoride yer alan Arkadaşlarım bana lakap takıyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Anne babanın evladını eşinden boşanmayı zorunlu tutması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.