Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:57
temizlik
Yönetici

Hanefide affedilen necasetler

Hanefide affedilen necasetler

mum
Hanefi mezhebinde affedilen necasetler hangileridir, miktarı nelerdir?

Hanefi mezhebine göre el ayası kadar necasetn affa tabi olduğu ile ilgili aşağıdaki hadistir.
Su ile temizliğin şart olmayışı ve peçete/taş vb şeylerle de emizliği sırasında mutlaka necaset izi kalacağı için Almler bu kanıya varmışlardır.

Okudunuz mu?  Başkasının avret yerini görmek gusül abdesti bozar mı

Hz. Aişe (r.anhâ)’nın nakline göre Resûlullah (s.a.v.), "Biriniz, tuvalet ihtiyacını görmek istediğinde taharetlenmek için yanına üç taş alsın. Bunlar ona yeter." buyurmuştur. (Ahmed b. Hanbel, VI, 38; Ebû Dâvûd, Taharet, 21; Nesâî, Taharet, 7)

Hadis, tuvalet ihtiyacını gördükten sonra taharetlenmek için taş kullanımının yeterliliğine ve suyla temizlik yapmanın zorunlu olmadığına delâlet etmektedir.

Okudunuz mu?  Sperm akmadan cenabet olunur mu ?

"Hadise göre az olan pisliğin bağışlandığında icmâ bulunmaktadır. Nitekim tuvalet ihtiyacını gördükten sonra taşla taharetlenmenin yeterli olduğunda icmâ bulunmaktadır." Reddü’l-Muhtar (1/326)

Bu kategoride yer alan Gusül abdesti alırken müzik dinlenir mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefide affedilen necasetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.