Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:22
missa2
Abone

Ceza ve İşkence Arasındaki Fark Nedir?

Ceza ve İşkence Arasındaki Fark Nedir?

Kayıtsız Üye
İslam’da işkencenin haram kılındığını okudum ancak şu aklıma takıldı : Bir kadına atılan zina iftirasından dolayı iftira atan kişi nin cezası 80 kırbaçmış lakin bu da işkence gibi değil mi? Aslında her ceza hak etmesi sonucu kişiye uygulanan bir işkence değil midir? Bu iki kavram arasındaki fark nedir?

Okudunuz mu?  Hazır mezar yapmak caiz midir? Rahmet giremez diyorlar.

Yorum: Ceza ve İşkence Arasındaki Fark Nedir?

mum
İşkence, birine haksız yere eziyet etmektir. Ceza ise, Allahın yasakladığı fiilin silinmesi/bağışlanması için verilen cezadır.
Biri helal diğeri haramdır.
Hiç bir günahın cezasının olmaması düşünülemez.

Bu kategoride yer alan Berzah alemi nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ceza ve İşkence Arasındaki Fark Nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.