Anasayfa
25 Nisan 2022, 12:34
missa2
Abone

Şaka maksadıyla yalan söylemek

Şaka maksadıyla yalan söylemek

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Ben bazen şaka maksadıyla yalan söylüyorum. Örneğin rüyamda bunu gördüm diyorum veyahut olmayan bir şeye evet veya hayır diyorum ama gerçekten öyle bir şey yok ve hemen sonrasında şaka olduğunu söylüyorum zaten. Bu da günah mıdır ? Yalan yerine geçer mi ?

Okudunuz mu?  Beslediğimiz hayvanların hakkına nasıl gireriz?

Yorum: Şaka maksadıyla yalan söylemek

mum
Şakadan da olsa yalan söylenmemlidir. Çünkü insan yalan böyle başlıyor.

Bakınız Rasulullah (sav) bu konuda ne buyuruyor:

Aşağıdaki konuyu okumanızı öneririm:

forumduasi.com/hadisler-bolumu/187706-rasulullah-saka-da-olsa-yalan-soylemeyiniz-diye-emretmis-midir.htmlRasulullah şaka da olsa yalan söylemeyiniz diye emretmiş midir


Yorum: Şaka maksadıyla yalan söylemek

Kayıtsız Üye
Aslında vermek istediğim sadece bir örnekti ama öğrendiğim iyi oldu çünkü bunun şakasını da yapmışımdır bir kaç kere. Merak ettiğim neden acaba sadece rüya için söylenen yalanlar (şakalar) bu derece kötü bir şey de, diğerleri değil ? Rüyaların ne gibi bir özelliği var ?
İyi ki sorup öğrenmişim çünkü ilk defa duyuyorum bu gibi hadisleri rüya üzerine sizler sayesinde, bir daha asla yapmam. Başkaları da öğrenmiş olur inşAllah.
Hocam verdiğim rüya örneği dışında başka bir şey için yalan söylense sonra şaka olduğu söylense o da mı aynı derece de kötü bir durumdur ?
Öyleyse bundan sonra şaka bile olsa yalan söylemem…

Bu kategoride yer alan Ramazandan sonra fidye verilebilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şaka maksadıyla yalan söylemek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.