Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:29
missa2
Abone

Namaz kılmayacağımız zaman da taharetlenmeli miyiz ?

Namaz kılmayacağımız zaman da taharetlenmeli miyiz ?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Mesela yatsı namazını kıldıktan sonra tuvalet ihtiyacımızı giderdik, o zaman da taharetlenmemiz şart mıdır ? Çünkü ondan sonra uyuyoruz ve zaten sabah namazına kalktığımızda zaten taharetleniyoruz. Veyahut tuvalet ihtiyacımızı giderdikten sonra hemen taharetlenmek şart mı yoksa namaz vaktine kadar bekleyebilir mi ?
Bir de her sabah uyandığımızda tuvalet ihtiyacı olmasa bile taharet şart mıdır temizlik açısından uyuyup kalktığımız için ?
Son bir soru, taharetlediğimiz temiz su vücudumuza dökülse veya elbiseye dökülse bu necaset sayılır mı ve namaza engel midir ? Dediğim gibi temiz su, taharet suyu.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin okuduğu şifa duası nedir?

Yorum: Namaz kılmayacağımız zaman da taharetlenmeli miyiz ?

mum
Namaz kılınmayacak zamanlarda da müslüman temiz olur, taharetlenmelidir. Temizlik imandandır, temizlik mikroplardan uzak durmaktır, temizlik cinlerin/şeytanların bize olacak olan etkisini yok etmektir.
————–
Ön ve arkayı yıkarken su sıçratmamalıyız, çünkü sıçrayacak su necistir.

Okudunuz mu?  Evlilik için hangi dua okunmalı?

Yorum: Namaz kılmayacağımız zaman da taharetlenmeli miyiz ?

Kayıtsız Üye
Ön ve arkayı yıkarken demişsiniz ya hocam peki hiç oralara değmeden akan su da necis midir ?
İster istemez vücudumuza su sıçrıyor taharetlenirken. Bu durumda ne yapmalıyız ? Namazlarımız kabul olmaz mı ?


Yorum: Namaz kılmayacağımız zaman da taharetlenmeli miyiz ?

mum
Sıçrayan suyun kesin necis olduğunu biliyorsanız yıkamalısınız

Bu kategoride yer alan Adak kurbanında vekalet alan kişi adak etinden yiyebilir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılmayacağımız zaman da taharetlenmeli miyiz ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.