Anasayfa
6 Aralık 2023, 22:43
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyanın rahmani olduğunu nasıl anlarız

Rüyanın rahmani olduğunu nasıl anlarız

Kayıtsız Üye
gördüğümüz ruyanin bilincaltimi rahmani mi seytani mi oldugunu nasıl anlarız,cunku peygamber efendimiz seytani ruyalari anlatmayin yorum yapmayin demis,ornek olarak seytani bir rüya gördük diyelim bunun seytani oldugunu bilmiyoruz ama güzel bir yorum yapiyoruz,yada anlattigimiz kisi güzel yorum yapiyor, bu yanlis midir doğru mudur nedir bunun cevabi???


Yorum: Rüyanın rahmani olduğunu nasıl anlarız

arifselim
Bir rüya eğer korkutucu, ürkütücü ve endişe gibi hisler veriyorsa bunu gören kişi genellikle hissedebilir. Hissetmemesi de mümkündür ve normaldir. Ama şerli olduğunu bildiği veya hissettiği sürece anlatmaması sünnettir. Her rüyayı rahmani mi şeytani mi bilmek gerekir diye bir kaide yoktur. Yorum yapan kişi ise eğer işin ehli ise ona göre bir yorum yapabilir. Bir rüyanın mümkün olduğu kadar yüz yüze ve işin ehline tabir ettirilmesi gerekir.

Okudunuz mu?  İstihare Namazı sonrası görülen rüya tabiri

Yorum: Rüyanın rahmani olduğunu nasıl anlarız

Kayıtsız Üye
hocam yorumlarin ilimli bu isin ehli kişilerce yapılmasını söylüyorsunuz,bir çok kişinin de mumsema gibi degisik forumlara yazmis olduğu rüyalar var,siz de hayirli bir şekilde yorumluyosunuz,yorumlarken kötü yorumlamamaya dikkat ediyo musunuz?Bu yapilan yorumlar genel manali yorumlar mi?

Okudunuz mu?  Rüyada arapca nun harfini görmek sürkeli tekrar edillyordu

Yorum: Rüyanın rahmani olduğunu nasıl anlarız

arifselim
Rüyanın yorumu mümkün olabildiği kadar hayırla yorumluyoruz. Genel yorumda yapabiliyoruz bu sorulan rüyanın içeriğine ve şekline göre değişebiliyor.


Kayıtsız Üye
Ben 20 yasinda kizim rüyamda kiz kardesimi kiz kuzenimi gördüm karanlik odadaydik ucumuzunde ustunde bisey var ama bel altimizda iç çamaşırı var yuzumuz guluyor ve sonra iç çamaşırlar kayboluyor ve ben utaniyorum ve ucumuzunde cinsel organini goruyorum benimkinde biraz tuy var ama kiz kardesimde ve kuzenimde yok ben bu durumdan utaniyorum ve sonra unlu bir adam kapiyi aciyo kerimcan durmaz ve beyaz disleriyle guluyor bu ne anlama geliyor hayirlara yorun insAllah.

Okudunuz mu?  Rüyada 'Sad' harfini görmek , neye delalet eder?

arifselim
Böyle bir rüya gizlenen sırların ve hiç kimsenin bilmesini istemediğiniz bazı şeylerinizin ortaya çıkması manasında işaret olarak yorumlanır. Beklenmeyen ani ve üzücü gelişmelere de tabir edilir. Sen hayırlısını dile bu en doğrusu olur. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Baki
Selamun aleyküm ben bir gece seher vakitlerinde sabaha karşı sabah ezanında uyandım birden kalkıp abdest alıp sabah namazımı kıldım secdedeyken ellerimi açtım Allah’a dua ettim hakkımda hayırlı olanı ve hayırlısıyla diye. Birde hayırlısıyla nasip et hayırlı kıl onu benim için diyerek dua etmiştim ama ağlayarak göz yaşlarımla kalbimdekini gönlümdeki kişiyi hayırlısıyla nasip et diye göz yaşlarıyla ve secdeye kapanarak ağlayarak. Allah’a tam teslimiyetle dua ettim sabah namazını kıldıktan sonrada hemen yataga yatıp uyudum ve sabah namazından sonra da rüyadamdada gönlümdeki sevdiğim kişiyi gördüm o kişiyle rüyamda konuşuyorduk sadece bu rüyayı gördüm bu rüyadan başka rüya görmedim bu rüyanın tabiri nedir? Sizce yorumlarmısınız.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimizi rüyasında gören, O'nu gören sahabilerden sayılır mı?

Tohat
Ve aleyküm selam. Huzur ve sevgi babında muradına ereceğine, Allah’tan istediklerinin gerçekleşeceğine, emeline kavuşarak ferahlık göreceğine delalet eder. Bu güzellikleri aklındaki kişi ile olup olmayacağını Allah bilebilir huzurun kimde olduğunu Allah bilir ve Allah nasip eder. Hakkıyla bilen bir tek Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada boğulan birini kurtarmak

18-Unexpected
Selamın aleyküm. Dün kendim adına kötü denebilecek bir olay yaşadım ve hâlâ da yaşamaya devam ediyorum, bu sorun biter mi bilmiyorum, Allah’a kalmış bir şey. Benim birkaç sualim var size:

1. Rüyamın kötü olup olmadığını nasıl anlarım?

2. Rüyamın kötü olması için illa şeytani mi olması gerekiyor yoksa benim istemediğim, gerçekleşmesini istemediğim bir olayı da anlatsam bu kötü bir rüya mı sayılır?

Okudunuz mu?  Kaza orucu tutarken rüyada eşi ile ilişkiye girerken görmek orucu bozar mı

3. Eğer benim için kötü olabilecek bir rüyayı anlatırsam onun gerçekleşebilme ihtimali var mı, ya da o kötü olayın başıma geleceğiyle ilgili bir ihtimal. Çünkü bir yerde öyle bir yazı okumuştum ve bu yüzden anlatmamamız gerekiyor falan diyordu.

4. Bize kötü gelen bir rüya gördüğümüzde ne demeliydik, sola doğru dua mı okunuyordu, tam hatırlamıyorum.

Okudunuz mu?  Rüyanın gerçek çıkması şans mıdır?

Cevaplarınızı sıralı ya da belirterek, yazım ve noktalama kurallarına göre yazarsanız aklımdaki sorulara cevap bulmuş olursunuz ve minnet duyarım. Şimdiden teşekkür ederim.


Tohat
Ve aleyküm selam. 1. Herhangi bir mesaj içeriği olmayan, korkutan, güzel ve iyiliğe dair hiç bir şey barındırmayan nitelikte olmalarından anlarız.
2. Rüyalar üç kısma ayrılır şeytani, salih ve bilinç altından dolayı görülen rüyalar. Şeytani rüyalar sadece rüyalarla sınırlıdır gerçeğe aksetmez. Salih rüyalar olabilecekleri gösterir. İstemediğin durumlar da olsa bunları kötü olarak tanımlamak doğru olmaz. Olacakların bir hikmeti mutlaka vardır. Dua ederek Allah’a tevekkül etmek gerek.
3. Rüyanın tabirine bakmadan iyi veya kötü olduğu anlaşılamaz. Rüya eğer gerçekleşecekse bunun önünde bir şey durmaz. Kaderin bir göstergesi olur. Anlatılmaması gerekenden kasıt üzülmemek, ye’se kapılmamaktır. Rüyayı dua ederek Allah’a sığınarak Allah’a havale etmek en iyisidir.
4.Bizi korkutan rüyalar olduğunda ya euzü billehi mine’ş-şeytani racim bismillahirrahmanirrahim denebildiği gibi sol tarafa dönerek üç defa tü tü diyerek sağ tarafa dönüp yatılır.

Okudunuz mu?  Rüyada Abdülkadir Geylani hazretlerini görmek

Kayıtsız Üye
Rüyamda erkek bebek doğuruyorum .evliyim ama henüz 5 aylık evliyim hamile de değilim.
Bebeğin saçları ve gözleri siyah .teni bembeyaz

Sonra dışarı çıkıyorum güneş batmak üzere
Bir tane dışı köpek doğurmuş bir sürü yavrusu var oda yavrularını emziriyor

İçeri giriyorum bebeğimle oynuyorum konuşuyorum sonra onu emziriyorum

Okudunuz mu?  Tövbe ettikten sonra görülen rüya

Tohat
Hayırlı günler. Oldukça hayırlı ve olumsuz manası bulunmayan bir rüya olup mutluluğun, huzurun, şifanın artarak devam edeceğine, her türlü olumsuzlukları geride bırakarak daha çok güzel gelişmeler yaşayabileceğine yöneliktir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


rahmani ruyayi nasıl anlariz, rüyanın rahmani olduğunu nasıl anlarız nedir, gerçek rüyalar nasıl anlaşılır

Bu kategoride yer alan Üveys zikrinde görülen rüya başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyanın rahmani olduğunu nasıl anlarız Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.