Anasayfa
8 Temmuz 2022, 9:04
Sohbet
Yönetici

Pişmanlık ve tövbe

Pişmanlık ve tövbe

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm değerli abilerim. Ben 17 yaşında erkek gencim. Bundan 8 9 ay önce 16 yaşında iken büyük hata ve günahlar yapmışım ve ben bu yaptığım hataları yeni farkettim. Şuan kendimi affedemiyorum çok kötü hissediyorum hayatı yaşayamıyorum.Şuan tövbe ettim ve Yüce RABBİM den af diliyorum.Ben kendimi affedemiyorum kendimi aşağılık biri olarak görüyorum.Allah beni inşAllah affeder .Bundan 8 9 ay önce bir kişiden sohbet sitesi duydum ve telefona indirdim . Bu site anon sohbet sitesi idi. Yani anon olarak kimliğin ismin falan belirtmeden mesaj atılıyor idi .bende o zamanlar orda takılan kızlara mesaj atıyordum anon olarak. Onlara soru soruyordum ama bu sorduğum şey o zamanlar bana normal geliyordu .şuan çok pişmanım aylardır aklımdan çıkmıyor. Keşke elim kırılsa idi yazamasaydım .tövbe ettim ama inşAllah kabul olur. Yüzlerce kişinin kul hakkı nı yemiş gibi hissediyorum. Orda ki kızlara erotik sohbet ediyormusun +18 konuşalım mı diye soruyordum. Ama sadece soruyordum hiç bir zorlama yapmıyordum istesem de yapamazdım zaten engeller geçerdi.O kızların çoğu geri mesaj atmıyordu bende tekrar mesaj atamıyorum.Bazıları sert tepki veriyorlardı. Evet yaptığım davranış çok kötü kendimi affedemiyorum ve kendime ceza vermek istiyorum aklıma öyle şeyler geliyor. Benim asıl problemim o kızların kul hakkına girmişmi oluyorum onların hakkınımı yedim abilerim tütfen söylermisiniz. O kişileri bulma şanşım olsa onlara yalvaracam affet diye helallik isteyecem ama onları bilmiyorum kim olduğunu. İnşAllah kul hakkı degildir. Kul hakkı ise ben ne yaparım nasıl affederim kendimi.abilerim gençliğime kandım şeytana uydum yardım edin bana. Ben bu yükü nasıl taşırım bilemiyorum keşke zamanı geri alabilsek.Hata yaptığımı yeni farkettim.abilerim lütfen cevap yazın.Benin şuan ne yapmam lazım bilgi verin lütfen.

Okudunuz mu?  Vahiy kaynaklı olmayan dinler hangileridir?

Yorum: Pişmanlık ve tövbe

-=tomorrow
Aleyküm selam kardeşim Allah Tövbeleri Kabul Edendir
Allah (c.c), onlar da eski hallerine dönsünler diye, tövbelerini kabul etti. Şüphesiz ki Allah, tövbeleri çok çabuk kabul edici ve çok merhamet edicidir. (Tevbe-118)
Onlar yaptıklarından hala Allah’a tövbe edip, onun mağfiretini dilemeyecekler mi? Allah çok bağışlayıcı ve esirgeyicidir. (Maide-74)
O, kullarının tövbesini kabul eden, günahlarını affeden ve işlediklerinizi bilendir. (Şura-25)

Okudunuz mu?  Medine şehrinin eski adı nedir?

kardeşim bu konuyla alakalı baya hadis var yüce rabbim bizleri bizlerden çok çok iyi tanıyor eğer çok içten pişmanlık duyuyorsan ALLAH her zaman kabul eder (kul hakkı gibi şeyler hariç)


Yorum: Pişmanlık ve tövbe

Kayıtsız Üye
SELAMÜN ALEYKÜM
Ben bir hata yaptım ve tövbe etmek istiyorum. Ama ya pişman değilsem diye yada sadece Cennete girmek için pişmansam diye korkuyorum. Tövbem kabul olur mu?

Okudunuz mu?  Allaha el açmadığını söyleyen Bu Mezar Kimin?

Yorum: Pişmanlık ve tövbe

Kayıtsız Üye
SELAMÜN ALEYKÜM
Ben bir hata yaptım ve tövbe etmek istiyorum. Ama ya pişman değilsem diye yada sadece Cennete girmek için pişmansam diye korkuyorum. Tövbem kabul olur mu?


Kayıtsız Üye
Misafir kardeşim,hata yaptığını anlamışsın bu senin pişmanlığının bir delilidir.Elbette herkesin pişmanlık derecesi farklıdır fakat sen yaptığın hata doğrultusunda bunu düzeltmek ve bağışlanmak istiyorsun işte bunun için istiğfar gerekli.Allah tan (c.c) bağışlanma dileyerek seni cennetine almasını istemen gerekiyor zaten.Tövbe, istiğfar olayını kapsayan bir kavramdır;önce istiğfar edersin bağışlanma dilersin daha sonra yaptığın hatayı düzelterek aynı hataya düşmemeye gayret gösterirsin işte buda tövbedir.Allah her türlü günahı bağışlar yeter ki sen bu hatalarını affettirmek Onun rızasını kazanmak Onun istediği gibi bir kul olmaya çaba göster…Allah (s.v.t) günahlarımızı bağışlasın bizi hidayete erdirsin güzel samimi temiz kulları ile vakit geçirmemizi nasip etsin….
Hz.Burak yazdı

Bu kategoride yer alan Dua etmenin anlamı nedir? Kısaca başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Pişmanlık ve tövbe Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.