Anasayfa
2 Ocak 2024, 20:18
Rüya Yorumu
Yönetici

Dua ettikten sonra görülen rüyalar

Dua ettikten sonra görülen rüyalar

mucize
Selamun aleykum Arifselim hocam. Bazen çok ibadet ve dua ettikten sonra kötü rüyalar görebiliyoruz. İyi rüya göreceğiz diye bir şart yok evet ama yine de bu tesadüf mü sadece. Mesela gece namazından sonra bol bol tövbe ve bol salavat getirip Allahtan isteğimi istiyorum. Niyetimle ilgili rüya göreyim diye uyumuyorum bu arada kesinlikle, ama yine de bazen kötü rüyalar görebiliyorum bunun niyetimle bir ilgisi yoktur öyle değil mi ?
Nadir de olsa sormak istedim. Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  İslamda rüya tabiri nasıl yapılır, kimler ve nasıl rüya tabir etmelidir?

Alp Türkoğlu
Rüyaları aklında yada beyninde ne varsa ona uygun olan bir rüya görürsün.

Belkide güzel bir rüya gördün ama hatırlamıyorsun kötü gördüğün rüyayı hatırlıyorsun


Yorum: Dua ettikten sonra görülen rüyalar

vel Fecr
Sizden biriniz hoşuna giden bir rüya görünce, o Allah Teâlâ’dandır. Bu sebeple Allah’a hamdetsin ve o rüyasını anlatsın.

Okudunuz mu?  Rüyada su ve para görmek

O rüyayı sadece sevdiğine söylesin. Hoşlanmadığı bir rüya görürse o şeytandandır. Onun şerrinden Allah’a sığınsın ve onu hiç kimseye söylemesin. O zaman o rüya kendisine zarar vermez. (Buhârî, Ta’bîr 3, 46; Müslim, Rü’yâ 3)

Sâlih rüya -bir rivayete göre güzel rüya- Allah’tandır. Fena rüya da şeytandandır. Kim hoşuna gitmeyen bir rüya görürse, sol tarafına üç defa üflesin ve şeytandan Allah’a sığınsın. O takdirde o rüya kendisine zarar vermez. (Buhârî, Ta’bîr 4; Müslim, Rü’yâ 1)

Okudunuz mu?  Rüyada kötü koku duymak

Sizden biriniz hoşlanmadığı bir rüya görünce, sol tarafına üç defa tükürsün; şeytanın şerrinden de üç defa Allah’a sığınsın; yattığı tarafından da öbür yanına dönsün. (Müslim, Rü’yâ 5)


Dua Sonrası Görülen Rüya

mystique
Hayırlı sabahlar. Gece uyumadan önce merak ettiğim birisinin beni düşünüp düşünmediğini beni sevip sevmediğini hayatının nasıl olduğunu öğrenmeyi istediğim için dua ettim ve bunun üstüne birden fazla rüya gördüm. İkisi çok dikkatimi çekti.
1.rüya
Rüyada annemlerin evindeyim. Odada küçük bir eşya dolabının içinde tuvalet var
Tuvaletin bulunduğu yer ancak küçük bir bebeğin sığacağı kadar küçük dar Bi yer. Bende oraya girip çok afedersiniz tuvaletimi yapmak istiyorum. Tam girmeye çalışırken bulunduğum yer ve etrafımın hep sidik olduğunu görüyorum. Her yer sidik olmuştu. Nasıl olur bu diye bakınırken meğerse benden geliyormuş.ama benden geldiğini hiç hissetmedim. Kontrol ettim hala gelmeye devam ediyordu. Oraları temizlemeye çalıştım peçeteye. Ancak o kadar çoktu ki mümkün değildi temizlemek. Bende vazgeçip küçük tuvalete girmeye çalıştım. Girmeye çalışırken çok zorlandım iki büklüm oldum. Sonra vazgeçip ağlamaya başladım. ALLAHIM beni affet bunları hakkettim diyorum.
2.rüya
Bu rüyada sporcuların soyunma odasındayım. Orda merak ettiğim kişinin eski sevgilisini görüyorum. Bende ordayım ama o beni göremiyor. Neyse onun ne yaptığına bakıyorum. Eşofmanlara bakınıyor.üstünde merak ettiğim kişinin adının yazılı olduğu eşofmanı alıp bakıyor. Sonra dışarıdan sesler geliyor. Adam panikliyor. Hemen sonra merak ettiğim kız içeri girdi. Çocuğu görünce çok öfkelendi benden uzak dur dedi. Çocuk konuşmak istiyor ancak kız nefretle bakıyordu yanına yaklaşmasına izin vermiyordu.

Okudunuz mu?  Rüyada Kur'an'ı yerden yüksek biryere kaldırmak

Tohat
Hayırlı günler. İlk rüyanın tabiri sebatkar davranman, güçlü yanını kullanarak azmetmeye özen göstermen sayesinde karşılaştığın tüm zorluk ve sıkıntıları kolaylıkla ve zamanla atlatabileceğine delalet etmektedir.
İkinci rüyanın tabiri ise çalışan bir kimse için iş ortamında iş arkadaşlarına karşı şefaftan uzak olmak ve ilişkisi olmayan kimsenin yeni bir başlangıç yapmasına da delalet etmektedir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.

Bu kategoride yer alan Rüyada anahtar görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dua ettikten sonra görülen rüyalar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.