Anasayfa
1 Haziran 2023, 3:55
missa2
Abone

Allah isteyin vereyim derken neden bazı duaları kabul etmiyor

Allah isteyin vereyim derken neden bazı duaları kabul etmiyor

Kayıtsız Üye
Dua etmek bir ibadettir ve Allah bunun çok önemli olduğunu vurgular ama bazen o kadar içten o kadar candan dua ediyorsun ki o bir türlü olmuyor ve üzülüp sorgulamaya başlıyorsun şayet Allah istediğini kabul edecekse ve verecekse ben neden dua ediyorum ki?


Yorum: Allah isteyin vereyim derken neden bazı duaları kabul etmiyor

capscroll
Klasik şeytan vesveselerinden biri, Allah’ın sevdiği kul olduktan sonra senin için hayırlı olmayanı neden sana versin ki? Örneğin sevdiğin birisi için çok dualar ediyorsun onun sana çok iyi geldiğini ve geleceğini çok emin şekilde hissediyorsun. Ya o kişi ileride sana büyük acılar çektirecekse? Mesela Allah’ın büyük imtihanlarından birisi yoğun ibadet moduna giren insanlara istedikleri gibi büyük mal ve mülk vermesi, sonra bu zatlar o mal mülk içerisinde "Çok şükür" Diyerek alacağını aldıktan sonra "Allah verdi, Allah verdi" Diyerek dinden imandan uzaklaşıyor, geriye bu tür sloganlar kalıyor. İşte o vakit vay onların haline… Hadi diyelim ki Allah senin böyle bir hal alacağını bilerek bunları sana vermiyorsa? Bizi bizden iyi bilen Allah’ı bu tür vesveselerle sorgulamak hiç normal değildir, hatta bu tür vesveseler, geçelim duayı namazda bile akla geliyor. Mesela, "Hadi Allah yoksa??" Ya da "Hadi Allah bu namazını kabul etmeyecekse??" Bu tür İmanını içten içten yiyen vesveselere hiç bir şekilde kulak asma, sen onlara takıldıkça kendi ellerinle büyüteceksin, demek ki Allah’ın bildiği var de geç. Çünkü şeytanın yapabildiği sadece aklına zehirli bitkinin tohumunu atmak, sen ya onu besleyip büyütür kendini zehirlersin ya da umursamaz denize dökersin. Lütfen bu vesveselere dikkat edelim. Yüksek ilim sahibi hocalarımın bu konuya daha net şekilde açıklık getireceğine inanıyorum. Unutmayalım ki zira dünya imtihan dünyasıdır, Allah’a emanet.

Okudunuz mu?  Hz Ebubekir (ra) Kısaca hayatı

Yorum: Allah isteyin vereyim derken neden bazı duaları kabul etmiyor

Kayıtsız Üye
En önemli şey imtahanda olduğumuzun farķına varmak ve imanı muhafaza etmek..Allah kullarım bana olan inançlarını kaybedeceklermi diye bizi imtahan ediyor, ayrıca her dua kabul edilir ama insanlar bunu bilmezler…

Okudunuz mu?  Sultanahmet camisi kimin eseridir?

Yorum: Allah isteyin vereyim derken neden bazı duaları kabul etmiyor

arzudeniz
Dua etmek, Rabbine güvenmek herşeyi Rabbinden istemektir. Ettiğin dua’ların kabul olup olmadığını seni hangi kötülüklerden koruduğunu bilemezsin. Ayrıca dua etmek seni en güzel olarak öncelikle şeytandan uzaklaştırıp Rabbine yaklaştırır. Ve duaların günahlarına kefarettir, yani günahlarını eksiltir… Seni kötülüklerden korur.. bu dünyada hepimiz sınavdayız, eğer dua ederek çok lüks bir hayat yaşamayı istiyorsanız, her istediğiniz olsun istiyorsanız Peygamber efendimiz sav. o kadar eziyet çekmezdi.. biz dualarımızı bu dünyada kötülüklerden korunmak, imtihanımızı yanlış yola sapmadan Allah’ın yolunda ona sığınarak vermeliyiz ki, bizler de Cennet’e kavuşabilelim, biz de affedilen kullardan olabilelim. O yüzden kardeşim dua etmeyi terk etme, bu güzel ibadetinin karşılığını bu dünyada hemen alamadın diye üzülme, Rabbim kalbimizden geçen güzel düşünceleri bile mükâfatlandırıp, aklimizdan geçen kötü düşüncelerimiz için günah yazmazken, dualarını karşılıksız bırakmaz. Allah yardımcın olsun

Okudunuz mu?  Süt anneye zekat ve fitre

vel Fecr
benim rızkımı vereceğini Allah teala söylüyor ama ben neden her sabah işe gidiyorum ki ?

neden gidip akşama kadar kendime zülmediyorum ki ?

belki senin duan mahşerde karşına çıkacak ne biliyorsun ?
belki hakkında hayırlı olan duanın kabul olmaması, nerden biliyorsun ?
belki seni imtihana tabi tutup sabrını sınıyor ne biliyorsun ?
Allah teala el evvelin el ahiridir. geçmişi ve geleceği en iyi bilen o dur.

Okudunuz mu?  İbni Aşur'un tefsiri, Aliimran suresi

madem kadere iman ettik, dua edip illa olacak diye beklemek olmaz, hakkımızda hayırlısını bilen Allah tealadır bizde ona teslim olalım inş.


Allahniye benimduamikabuletmiyor, Allah yoksa, Allah duası

Bu kategoride yer alan Günümüzde Hariciler var mı ? İbadiyye kolu ne demektir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah isteyin vereyim derken neden bazı duaları kabul etmiyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.