Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:29
missa2
Abone

Negatif insanlardan uzak durun sözü

Negatif insanlardan uzak durun sözü

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm; bazen internette buna benzer sözler okuyorum: "Negatif insanlari hayatinizdan cikarin. Cünki negatif insanlar negstif düsünceler ile gelir".
Simdi benim sorum: böyle tür sözleri paylasmak ve ciddiye alip uygulamak doğru mu? Benim de tanidigim bazi insanlar var, negatif bir kılıf bulabilen (ki ben de mükemmel, hatasiz bir insan degilim). Bazen düsünüyorum, belki de onlar sayesinde benim tahammül gücüm ölcülüyor öyle insanlara vs. Bu yüzden o yukaridaki gibi sözleri uygulamak ve paylasmak doğru mudur? Ama bir yandan da düsünüyorum, hiç bir sey de mesela empati kurmayan insanlari hayatimizda tutmak da ne kadar dogrudur insanin ruh sagligi için? Yani mesela yapilan uyarilari ciddiye almayan. Ama belkide hemen pes etmemiz de yanlis. Kafam karisti. Belki bu durumlar hakkinda bir fikir verebilirsiniz.
Simdiden Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Yesrib anlamı ne?

Yorum: Negatif insanlardan uzak durun sözü

mum
Kötü arkadaşlardan uzak durun anlamında bir sözdür.
Kötü arkadaş insanı saptırır, ahlakını bozar ve Allahtan uzaklaştırır.
Hep kötümser bir insanla arkadaş olan kişi, ya onu terk eder yada onun gibi kötümser olur.

Bu kategoride yer alan Ölünün gözü açık gitmesi ne anlama geliyor? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Negatif insanlardan uzak durun sözü Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.