Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:23
missa2
Abone

Meslek kader midir?

Meslek kader midir?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm.
Sahibi olacağımız meslek kaderimizde yazılı mı? Yoksa bizim emeklerimiz sonucu mu şekilleniyor? Bilgilendirebilir misiniz?


Yorum: Meslek kader midir?

TC_Baron
Aleykümselam Ve Rahmetullah kardeşim,
Öncelikle belirtmek isterim; Her insanın yaşayacağı şeylerin önceden programlanmasına kader, vakti geldiğinde bunların yaşanmasına kaza denir. Fakat "Her insanın yaşayacağı şeylerin önceden programlanmasına kader denir." cümlesini yanlış anlamamak gerekir. Çünkü her ne kadar kader Külli irade tarafından yazılsa da seçimler insanın kendi iradesi olan Cüz-i irade tarafından yapılır. Kısacası yapacağımız meslek kader tarafından değil, irade tarafından seçilir. "Külli İrade – Cüz-i İrade" kavramlarını araştırırsan ne demek istediğimi daha detaylı olarak bulabilirsin.

Okudunuz mu?  Bidat ehli kime denir?

Yorum: Meslek kader midir?

Kayıtsız Üye
sevgili kardesim

hicbir sey yasanmis olsunki kaderde yazilmasin.
aldigin nefes adedi bile kaderinde yazili.

sevgilerle


Meslek kader mi, meslek sahibi olmak kader midir, meslek seçimi kader mi

Bu kategoride yer alan Hz. Adem dünyaya nasıl geldi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Meslek kader midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.