Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:19
aile
Yönetici

Baba oğul diyalogları

Baba oğul diyalogları

Ugurbocek
Eğer bir baba 50 yaşına gelmiş oğlunun her şeyine karışırsa,rahatsızlık vermeye hep bana bakacaksınız diye geline baskı yapıyorsa. Diğer kardeşleri de kışkırtıyorsa, diğer kardeşleri de anne babalarının dolduruşlarına gelip onlarda kalp kırıyorsa başta belirttiğimiz kişi ne yapmalı. Babasına mesafe koymalı mı.

Okudunuz mu?  Bir annenin en önemli görevi Nedir?

Yorum: Baba oğul diyalogları

Tohat
Gelinlerin kayın valide ve kayın babalarına bakma zorunlulukları yoktur. Allah’ın rızasını kazanmak isteyenler sabır gösterip mükafatlarını alacakları güne kadar sabredebilirler. Bu tercih konusu olsa bile dinimizde aile büyüklerine karşı sabırla muamele göstermeleri konusunda teşvik edilir. Ayrıca sağlıklı kurulan bir iletişimle her iki taraf kendilerini ifade ederek birbirlerini anlamalarını kolaylaştırabilirler.

Okudunuz mu?  Ana Kimdir?

Baba Ve Oğul

Kayıtsız Üye
Öncelikle Allah c.c bereketi üzerinize olsun bir sorum olacaktı
Biraz detaylı anlatacağım cevaplarsanız sevinirim.
Şuan 21 yaşındayım ailemle bazı problemlerim var ben çocukken onların elinde baya bir dayak yedim yaptığım hatalar sebebi ile bazen de en ufak şeyde bile yedim ağza alınmayacak sözler babam edep yerlerime bakıp sen kimlerle yatıp kalkıyorsun diyordu erkek olmama rağmen bana hiç babalık yapmadı şuan artık büyüdük ablalarımla birlikte eve geldiğinde itibaren evde bir huzursuzluk oluyor ben geçen tartışmamızda bana babalık yapmadın etmedin gibisinden bağırdım ona artık yapamıyorum hocam evde ayrılmak istiyorum bunu dile getirdim lakin böyle bir şey mümkün değil. babamla konuşmuyorum annemin de bazı hataları vardı bunlar aklıma geldikçe içim daralıyor en ufak sözleri bile baya bir ağır geliyor bana benim ne yapmam lazım bu konu ile ilgili Allah rızası için dönüş yapar misiniz

Okudunuz mu?  İslamda Ailenin Önemi

Yorum: Baba oğul diyalogları

misafir4
güzel kardeşim yaşın 21 e gelmiş, gerçi genç sayılırsın ama insanlar otuzlarında kırklarında da aynılar. insanları artık tanıyacaksın kardeşim. niye böyle davrandı niye böyle davranmadı demeyecek fazla da takılmayacaksın. bu durum; insanlara karşın önyargılı olunması, kin güdülmesi veya insanların affedilmemesi anlamına da gelmiyor. hem haddini aşmamaya hem de kendini korumaya bakacaksın. ayrıca şeytan ister olumlu olsun ister olumsuz olsun, insanın geçmişte yaptıklarını veya yaşadıklarını önüne çıkarır ve insanın bunlara takılıp kalmasını ister. bir de bir projesi olmayan, başkalarının projelerinin bir parçası olur. hayırlı faydalı bir yol haritan olursa, ne yapdığın belli olursa rahatlarsın. aksi takdirde hem herkesle yüz göz olmak durumunda kalırsın hem de kararsızca, haklı dahi olsan mazeretlerle ve suçlamalarla savrulur durursun.

Bu kategoride yer alan Geçimsiz kocanın hakkı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Baba oğul diyalogları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.