Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:04
Egitim
Yönetici

Hızlı Okuma ve Bellek Geliştirme Programı

Hızlı Okuma ve Bellek Geliştirme Programı

Efdal
Hızlı Okuma Eğitimi
Sizler için hazırladığımız etkili hızlı okuma eğitim programı yardımıyla göz kaslarınızı güçlendirebilir ve beyninizin işlem hızını arttırabilirsiniz. Alıştırmalar sonunda gelişen becerileriniz yardımıyla da okuma hızınızı kolayca arttırabilirsiniz.

Göz kaslarınızı geliştirmek üzere tasarlanmış 12 ayrı eğitim programında bulunan alıştırmalar okuma hızınızı sürekli olarak arttıracaktır. Aynı gün içinde gözlerinizi zorlamamanız için yalnızca bir bölüm üzerinde alıştırma yapmanız önerilmektedir. İlk 7 bölüm görüntüleme yeteneğinizi geliştirmek ve göz-beyin bağlantısını güçlendirmek üzere tasarlanmıştır. Hızlı okuyabilmeniz ve yazabilmeniz için görüntüleme yeteneğinizin gelişmiş olması gerekmektedir.

Okudunuz mu?  Arapça Dersleri - Muttaride

Ayrıca hızlı okuma konusunda uzmanlaşmak ve dakikada 1.000 veya daha fazla sayıda kelime okumak isteyenler için 4 ek bölüm daha bulunmaktadır. Her bölüm 3 aşamadan oluşmaktadır.

Birinci aşamada bulunan alıştırmalar okuma hızınızı ölçmek üzere tasarlanmıştır. 1. ve 6. bölümler arasında okuduğunuz metni kavramaya çalışmadan yalnızca en fazla miktarda kelimeyi okumaya çalışın. Bu bölümde özellikle okunması ve tekrarlanması kolay metinler kullanılmıştır. Bu türden metinler hızlı okuma ve tarama yeteneklerini geliştirerek beynin bilgi işleme hızını arttırmaktadır.

Okudunuz mu?  Arapça Faydalı konuşmalar (günlük) ile ilgili kelimeler cümleler

Okuma alıştırmalarında Yavaş-hızlı-orta tekniği kullanılmaktadır. Bu tekniğe göre her okuma alıştırması önce yavaş bir hızda başla birden hızlanır ve ardından orta bir hıza erişir. Alıştırmaları yaparken gözlerinizde yorgunluk, bulanıklık veya acı hissederseniz, klavyede bulunan Ara tuşuna basarak alıştırmayı durdurun ve bir süre dinlenin. Eğer acı devam ediyorsa gözlerinizde bir problem olabilir, bu durumda alıştırmalara son vermenizi ve bir göz doktoruna başvurmanızı öneririz.

Okudunuz mu?  Cahil anne baba zulmeder, zalim olmasa bile..!

Diğer kaslarınız gibi gözlerinizin de düzenli olarak egzersiz yapması ve ısınması gerekmektedir. Bunun için tasarlanmış olan test merkezinde alıştırmalar yaparak okuma hızınızı sürekli geliştirebilir ve gelişiminizi sürekli olarak izleyebilirsiniz.
cdromdata.com/microsoft/hizliokuma.exe

Bellek Geliştirme
Sizler için hazırladığımız Bellek Geliştirme eğitiminde beyin, bellek ve öğrenme ile ilgili bilmek istediğiniz hemen her şeyi toplamaya çalıştık. Beynin ve belleğin yapısından öğrenme stratejilerine hemen herkesin yararlanabileceği çok sayıda konuyu izleyerek ve dinleyerek kolayca inceleyebilirsiniz. Ayrıca işinize yarayacak bellek geliştirici sorular ve oyunlar gibi çeşitli bölümleri inceleyebilir ve kolayca uygulayabileceğiniz testler yardımıyla durumunuzu ölçebilirsiniz. Bellek kullanım kapasiteniz ile ilgili becerilerinizi geliştirecek bu eğitim sayesinde artık bilgiyi çok daha hızlı ve kolay kullanabilir hale gelebilirsiniz!

Okudunuz mu?  Arapçada kalın harfler hangileridir

• Beyin • Beyin nedir? • Beyin yapısı • Beyin hücreleri • Beyin Dalgaları • Bellek • Belleğin yapısı • Belleğin çalışma sistemi • Bilgilerin bellekte uzun süre kalmasıyla ilgili teknikler • Öğrenme • Öğrenme nedir? • Öğrenme Stili • Öğrenme Stratejileri • Öğrenmeyi engelleyen faktörler • Bellek geliştirici Sorular • Öğrenme kapasitenizi artıran müzikler

Okudunuz mu?  Arapça İyelik Zamirleri

alıntıdır…


Cevap: Hızlı Okuma ve Bellek Geliştirme Programı

Efdal

NEDEN YAVAŞ OKUYORUZ?

Kelimeleri teker teker okuyoruz

– Okurken kelimelere takılıyoruz ve geriye dönüşler yapıyoruz

– Okurken dudaklarımızı, belki dilimizi oynatıyoruz.

– Bir konuyu daha iyi anlayabilmek için yavaş okumak gerektiğine inanıyoruz

Okudunuz mu?  Klasik Medrese Eğitiminde okutulan arapça sarf nahiv fıkıh hadis tefsir ders kitaplar

– Dikkatimizi toplayamıyoruz, okurken çabuk yoruluyoruz

– Kelimeleri içimizden seslendiriyoruz


Yanıt: Hızlı Okuma ve Bellek Geliştirme Programı

dilem
s.a kardesim bu linkler acilmiyor bir bakarmisiniz rica etsem ayrica bu güzel paylasim içinde tesekkür ederim Allah razı olsun


Soru: Hızlı Okuma ve Bellek Geliştirme Programı

cananım
link nerde efdal göremedik 🙂 selametle…..

Okudunuz mu?  Arapça Havaalanı ve Uçak ile ilgili kelimeler cümleler

yasar06
benim en çok hızlı okumaya ve okuduğunu unutmamaya ihtiyacım var


şeydanur
Allah razı olsun güzel paylaşım. birde link olsaydı daha iyi olurdu:)


dengiz02
s.a efdal ben link göremedim link nerde


meczubane
link nerde? tehh!……….


göz geliştirme programı, hafıza geliştirme programı, kuran okumayı geliştirme

Bu kategoride yer alan Medreselerde hangi dersler okutuluyordu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hızlı Okuma ve Bellek Geliştirme Programı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.