Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:29
missa2
Abone

Her kötülüğe el atmış bir genç

Her kötülüğe el atmış bir genç

Kayıtsız Üye
Merhaba, hayırlı ramazanlar. Ben 18 yaşında bir gencim ve benim problemlerim var. Ben hayattan zevk almıyorum. Kendimden ve dış görünüşümden nefret ediyorum. Ben çok çirkin bir surata sahip bir gencim. Bunu sakın psikolojik olarak algılamayın, gerçekleri söylüyorum. Hayatım ezilmekle geçti. Şuan lise son sınıfta okuyorum ve staj yapıyorum. Derslerinde başarılı bir gencim ve arkadaşlarımla gülerim, eğlenirim. Ama bu düşünceler yalnız kaldığımda kafamda yaralar oluşturuyor. Ben bu hayatta mutlu olmak için uyuşturucu madde kullanmayı bile göze almış birisiyim. Dinine bağlı bir gencim ve uyuşturucudan nefret ederim. Ama başka çarem kalmadığını düşünüyorum. Kuzenim var mesela. Ne güzel hayatını yaşıyor, geziyor ve eğleniyor. Sanki cenneti yaşıyor ama benim durumum böyle. Allah’a soruyorum şimdi, sebebi neydi?

Okudunuz mu?  İnternet sitesinde editör varmış gibi göstermek caiz mi?

Yorum: Her kötülüğe el atmış bir genç

capscroll
Allah’a değil kendinize sorun, belli ki bir çok imtihanı ya sallayarak geçmişsiniz ya da geçememişsiniz. Ve şuan bir imtihanı kaybetmek üzeresiniz, Allah’ın yarattığı hiç bir şey çirkin değildir. Örnek verelim, senin suratına baktığında mideni bulandırıp karnına ağrılar sokan insan başka birisinin karısı veya kocası olabiliyor, belli ki sana çirkin gelen kişi diğer insanlara güzel geliyormuş. Bu durumdan da anlaşılacağı gibi dünyada çirkin insan yokmuş. Şimdi madde konusuna değinelim, insan vücudunda değişik tepkiler gösteren bu maddeler insanı mutlu etmez aksine onu basitleştirip kendini kandırarak mutlu olduğunu düşündürür. Bu dünyada ailen dışında sana iyilik yapan insanların sırf iyilik olsun diye yaptığı bile şüpheli, torbacıların derdi para insanlara mutluluk dağıtmak değil, tek dertleri sizi tilki yapmak ve tilkinin dönüp geleceği yer her zaman kürkçü dükkanı olur. İnsan olursanız bir şeyleri her zaman Allah’tan isteyip bunun yanında çaba sarfedersiniz, tilki olursanız kürkçüden medet umarsınız kürkçüye çaba sarfedersiniz. Buna bizzat şahitlik ettim, Allah affetsin bu yaşımda babamın dedemin yaşamadığı ortamları yaşadım (Bunu kibir olsun diye değil ibret olsun diye söylüyorum) ve girdiğim her ortamı göze alıp bir sebep sonuç ilişkisi çıkardığımda yaşadığım o kadar şeyin yararımaymış gibi görünüp hem dünyamı hem ahiretimi yıktığını çok büyük şekilde anladım. Net şekilde anlayıp pişmanlığın dibini yaşamak istiyorsan gir yaşa hayatını, önünde engel yok babandan annenden ekmektir ihtiyaçtır diyerek paraları topla ortamlara gir ama gözünü açtığında bir şey hariç herşey için geç olduğunu anlayacaksın. Geç olmayan tek bir şey ise Allah’ın merhameti olacak, o anı yaşadığın zaman başından aşağı kaynar sular dökülmüş gibi olacak. İyi ya, hayattasın o kaynar su mecazen dökülüyor belki yaşamasaydın onun milyarlarca kat fazlası ebediyen dökülecekti. Onlar eğleniyor demişsin, doğru eğleniyorlar hayatlarını 4-4’lük yaşıyorlar, ölüm dediğinde konuyu saptırıp cıvıtıyorlar gülüp eğleniyorlar. Ama bu eğlence uykudan uyanıncaya kadar sürer, uyandıklarında Allah artık onlara merhametle ve sevgiyle bakmayacak, onlar Allah’a nasıl baktıysa öyle bakacak. Hem dünyada hem kabirde hem ahirette her yerde her zaman onlar Allah’a nasıl baktıysa Allah onlara öyle bakacak.
Ayrıca sen bu şekilde dinine bağlı değilsin, öyle hissediyorsun yani kendini kandırıyorsun. Eğer dinine bağlı olsaydın sana gelen her derdin ve her mutluluğun Allah’tan geldiğine emin olur ona göre hareket ederdin. Mesela sen bu şekilde hissederek sabrını zorluyorsun, ama Allah seni sabrınla imtihan ediyor. Gerçekten bu sıkıntının Allah’tan geldiğine inansaydın sabırla karşılardın, ona el aç ve onun senden istediği şeyleri yerine getir ahirette kurtuluşa erenlerden ol. Unutma, 2 günlük dünyada gülüp eğlenenler ebedi mutsuzluğun yolcularıdır, 2 Günlük dünyada üzülenler ebedi mutluluğun yolcusudur. Belli ki Allah senden bir şeyler bekliyor ve bu yüzden imtihana sürüyor, ona istediği güzellikleri ilet.
Bakara Suresi, 45. ayet: Sabır ve namazla yardım dileyin. Bu, şüphesiz, huşû duyanların dışındakiler için ağır (bir yük)dır.

Bakara Suresi, 153. ayet: Ey iman edenler, sabırla ve namazla yardım dileyin. Gerçekten Allah, sabredenlerle beraberdir.

Bakara Suresi, 155. ayet: Andolsun, Biz sizi biraz korku, açlık ve bir parça mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle imtihan edeceğiz. Sabır gösterenleri müjdele.


Yorum: Her kötülüğe el atmış bir genç

Kayıtsız Üye
Teşekkür ediyorum sizlere. Çok şükür etmem gereken şeyler var ama ben nankörlük ediyormuşum. Sağol mümin kardeşim.

Okudunuz mu?  Ezan duası yemek duası

parmak Isırtmak

Bu kategoride yer alan Aldatılan erkek ne yapmalıdır fikirlerinize ihtiyacım var başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Her kötülüğe el atmış bir genç Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.