Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:29
missa2
Abone

Allah’ a Tanrı dedim sakıncası var mı günah mıdır ?

Allah’ a Tanrı dedim sakıncası var mı günah mıdır ?

alonsof1
Selamun Aleykum arkadaşlar Hayırlı Ramazanlar. Dün biri bana Kelime i Şehadet in anlamını sordu ve bende şu şekilde söyledim ; Allah tan başka İlah, Tanrı yoktur , Hz Muhammed s.a.v Allah ın kulu ve elçisidir. Dedim ama Tanrı kelimesini de kullandım normalde kullanmam Allah en güzel ismidir Rabbimizin. Allah c.c çok seviyorum en güzeldir. Ve günlük hayatımda hep ve hep Allah derim kullanırım ama ne olduysa orada öyle söyledim bunun günahı var mıdır arkadaşlar sakıncası var mı ?
Sanırım huvAllahullezi suresinin yani Haşr suresinin son 3 ayetinde mealine bakarken de Tanrı geçmişti Allah tan başka Tanrı yoktur diye. Bilmiyorum belki de yanılıyorumdur Allah ım affeder inşaAllah. Bilmiyorum günah mı işledim Estağfirulah.

Okudunuz mu?  Yanlışlıkla gelen kontör nasıl iade edilir

Yorum: Allah’ a Tanrı dedim sakıncası var mı günah mıdır ?

mum
Tanrı kelimesini genelde İLAH anlamında kullanırlar. Dini bir sakınca yok ama İLAH demek daha güzel


Yorum: Allah’ a Tanrı dedim sakıncası var mı günah mıdır ?

vel Fecr
tapılan her bişeye cahiller tanrı diyebilir.
Allah’a ona benzetmekten rabbime sığınırım. tabiki dememek gerekir.

Bu kategoride yer alan Kabe cami resimli seccadede namaz kılınır mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’ a Tanrı dedim sakıncası var mı günah mıdır ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.