Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:30
missa2
Abone

Allah zalimlerin cezasını neden geç veriyor

Allah zalimlerin cezasını neden geç veriyor

Kayıtsız Üye
4 kişilik bir aileyiz annem ablam erkek kardeşim ve ben.. babam hayattayken bizlere çok zulüm yaptı. bıçakla bile saldırırdı hepimizin üstüne. çocuk aklıyla ve ablamın yönlendirmesiyle liseden itibaren ne zaman vurmaya kalksa karşılık verirdim. 2011 yılında vefat etti babam ve ben bütün günahlarımın hesabını yapıyorum bir tek o günah nasıl affolunacak diye düşünüyorum boğuluyorum resmen düşününce 🙁 şimdi de babamın yerini ablam aldı evde kimseye huzur vermiyor arkadaşlarına evde mağdur olan kendisiymiş gibi anlatıyor ama gerçeği bir Allah bir biz biliyoruz çok kavgacı kavga esnasından ağzını bozan hakaret eden kalp kıran biri. babam epilepsi hastasıydı son yıllarda oruç tutamadı yemek yapardı oruç tutmayanlar yaptığım yemekten yiyemez derdi babama da erkek kardeşime de yedirmezdi babamı döverdi babam öldü hala annemi dövüyor vuruyor. kadının boğazını sıkıp sen bu paraları nereye harcıyorsun para ver diyor üstelik üniversite mezunu birde. ben hayatımda gördüğüm en zeki kızım ben şöyle mükemmelim ben böyle harikayım öve öve bitiremez kendini. düşmanlarımıza arkadaşlarına herkese bizleri kötülüyor arkamızdan konuşuyor. Namaz kılıyorum önümden geçme yanıma gelip konuşma dikkatim dağılıyor diye uyarmama rağmen her defasında aynısını yapıyor. benim artık aklım almıyor Rabbim neden yaptıklarının karşılığını ödetmiyor? neden yaptığı zulüm hala devam ediyor? biliyorum ki herkes iyi veya kötü ne yaptıysa karşılığını alacak Rabbimin adaletinden zerre şüphem yok ama insanız sabredemiyoruz 🙁

Okudunuz mu?  Kadın kocasını boşayabilir mi ?

Yorum: Allah zalimlerin cezasını neden geç veriyor

vel Fecr
saçma saçma konuşma. kime ne dediğinin farkındamısın ? adaletine şüphen yok ise hesap günü imanın ise böyle bir soru sormaman gerekir.


Yorum: Allah zalimlerin cezasını neden geç veriyor

Kayıtsız Üye
Slm ,
bu dünyadaki her şeyin yine bu dünyada bir karşılığı vardır, olmalıda. Öbür dünyada olması gerekenlerle bu dünyada olaması gerekenleri birbirinden ayırmak gerek.
Sen Allah niye bunu yaptı bunu yapmadı diye oturup öbürtarafı bekleyene kadar kendin yapman gerekenleri bir yap. Eğer öyle olsaydı ozaman ne polise ne mahkemeye gerek kalmazdı, dünyadada dinsiz kalmazdı zaten.
Eğer rahatsız oluyorsan birinden yada birşeyden önce kendin bir kalk çaresini ara birşeyler yap.
Allahım şunu yap Allahım bunu getir şunu götür , hizmetçinizle karıştırmış olmalısınız.

Okudunuz mu?  İslam'ın aseksüelliği öğütlediği doğru mudur ?

Yorum: Allah zalimlerin cezasını neden geç veriyor

Kayıtsız Üye
ya sen hoca mısın acaba dini bilgin nedir? her yorumda görüyorum seni insanları dövecek gibi abuk subuk cevaplar yazıyorsun. müslüman dediğin ılımlı olur insanları kendine çekeceğine itiyorsun. ben gayet normal bir soru sormuşum öyle ki hocalarımız sorduğum soruda kötü bir şey görmemiş ki sağolsunlar paylaşmışlar. Allah her kulun cezasını yaptığı günahın hemen ardından verseydi dünyada insan kalmazdı hepimiz helak olurduk. bunu biliyorum ama neden yıllarca erteler bunu merak ediyorum.. bence sen her yoruma soruya atlama cevap yazma işin ehli hocalarımız yazsın…

Okudunuz mu?  Eşim bir daha içki içerse Allah belamı versin evi terk etmezsem'' dedim ve eşim tekrar içti evi terketmedim

duzgunomer
Küçük suçlarda taraflar ayrılır, belki en fazla bir gün karakolda kalınır sonra salınırlar. Ama suç büyürse, birisi buçaklanırsa mahkeme de büyür. Bu dünya da küçük suçların cezası bu dünyada verilir, ama suç büyürse o ceza ancak ahirette verilir. Zira o suçun cezası dünyada verilemeyecek kadar büyüktür. Ve elbette tövbe edenler müstesna olur.

Okudunuz mu?  Sınava girecekler için Okunacak Dua

"Suç büyüdükçe, mahkeme de büyür."


Zorunluyolcu
Hocam kusura bakmada babamdan sonrasını okumadım, herkesin ailevi sorunu var benim babam bana manevi olarak zulm yaptı hemde öyle böyle değil ben babama böyle bir şey demedim düşünmedim, eminim seninki benimkinin yanında parkta güzel bir gün geçirmek gibidir.

Okudunuz mu?  Kardeşlik Şiirleri - Kardeş ile ilgili Şiirler

Kayıtsız Üye
duzgunomer Allah senden bin kere razı olsun kardeşim cevabımı aldım ben sağolasın…


duzgunomer
Hayalhanem, Çay House, Sözler Köşkü, ÇınarAltı gibi kanalları takip etmeni tavsiye ederim. İmanı meseleler hakkında sohbet ediyorlar, helal dairenin ne kadar geniş olduğunu göstermeye çalışıyorlar. Gençlere yönelik olduğu için sohbet sıkmıyor, arada bir espri falan patlatıyorlar. Sıcak bir ortam.

Bu kategoride yer alan Oymalı mum sanatı için gerekli malzemeleri ile ilgili bilgiler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah zalimlerin cezasını neden geç veriyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.