Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:39
missa09
Abone

Start-Up Şirket Kurmak,Yatırım Almak Caiz midir?

Start-Up Şirket Kurmak,Yatırım Almak Caiz midir?

orhan48
Öncelikle herkese selamun aleyküm.

Günümüzde teknoloji dünyasında bu tarz şirketler oldukça yaygın.Sistem anladığım kadarıyla teknolojik yeni bir fikrin ortaya atılıyor,bu fikrin üzerine bir start up kuruluyor.Daha sonra büyük şirketlerden yatırım alarak büyüyor.Bu tarz bir sistem mevcut.Kabaca bir şekilde olayı anlattım,internette daha detaylıca bilgi bulunabilir.Bu olay sizce caiz midir?Bu konuda bilgi almak istedim.Şimdiden cevaplar için Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Üst üste cünüp olmak

Yorum: Start-Up Şirket Kurmak,Yatırım Almak Caiz midir?

mum
Kısaca startup şirket nedir?

Sözlük, kelimenin anlamını, sıfır noktasından işe başlayan bir şirket için kullanılan terim, başlangıç olarak tanımlıyor.
Girişim bir pazar ihtiyacını giderme amacı taşıyan yenilikçi bir ürün, süreç veya servis sunan, genel olarak yeni kurulmuş ve hızlı büyüme gösteren bir müessesedir.

Okudunuz mu?  Tevrat ile ilgili hadisler

Dini sakıncasını anlamak için Şartları nelerdir öğrenmek lazım.


Yorum: Start-Up Şirket Kurmak,Yatırım Almak Caiz midir?

orhan48
Hocam iş şu şekilde yürüyor,teknolojik bir fikir ortaya atıyorsunuz.Attığınız fikre göre büyük teknoloji şirketleri,sizin büyümeniz ve fikirlerinizi icrata dökmeniz için yatırım yapıyorlar.Ve şirketinizden hisse satın alıyorlar.İleride şirketleşerek büyüdüğünüzde,mevcut şirketini başka bir firmaya satarken ilk baştaki yatırımcıda haliyle hisse senedi aldığı için oda pay alıyor.Bu şekilde sistem,bu yatırım almak size caiz midir?

Okudunuz mu?  Kitap okumanın faydaları ile ilgili afiş

Yurt dışında yazılım mühendisiyim,bu şekilde bir teknoloji şirketi kurmak istiyorum.Cevabınızı bekliyorum.


Yorum: Start-Up Şirket Kurmak,Yatırım Almak Caiz midir?

mum
Ortaya atılan fikir içerisinde günah olan bir proje yoksa bu sözünü ettiğiniz iş helal olur.

Bu kategoride yer alan Minare ne işe yarar ve nedir?? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Start-Up Şirket Kurmak,Yatırım Almak Caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.