Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:43
missa09
Abone

Kuranda ve Hadislerde o kadar mucize ve kerametten bahsediliyor. Peki günümüzde neler var?

Kuranda ve Hadislerde o kadar mucize ve kerametten bahsediliyor. Peki günümüzde neler var?

kastamonu37
Merhaba,

Kuran-ı Kerim de ve Hadis-i Şeriflerde birçok mucizeden/kerametten bahsediliyor. Ben günümüzde bu tür şeylerin olup olmadığı konusunda bilgi almak istiyorum.

Bu tür konularda mucizeler Peygamberlerin gösterdiği şeylerdir deniliyor. Buna pek katılmıyorum çünkü sonuçta mucize Allahtandır. İsterse direkt olarak insanların acziyetini Allah kendisi de giderebilir.

Okudunuz mu?  Deniz ürünlerinden karides yemek haram mı mezheplere göre hükümlerini verirmisiniz?

Ben daha önce bir konu açmıştım. Burnumun sağ deliğinden çok iyi nefes alamıyorum diye ameliyat oldum burnumun şeklini bozdular çökerttiler. Ben yüzüm değişsin istemiyorum bu yüzden hep burnum geri gelsin diye dua ediyorum. Mucize/keramet bekliyorum Allahtan veya onun aracı kılacağı bir sevgili kulundan. Bu tür şeyler mümkün müdür günümüzde?

Okudunuz mu?  Arefe günü ile ilgili hadisler

Birde ben Allah’a güvenerek dua ve namazlar ile ameliyata girdim. Bir insan bana güvenerek ameliyat olsa ve başına istenmedik şeyler gelse hayatını karartacak kadar, ben bile kul halimle vicdan azabı çeker ve o kişinin içinde bulunduğu durumu düzeltmek için elimden geleni yaparım.

Okudunuz mu?  Karım "seni sevmiyorum artık, zerre değerin yok gözümde" dedi.

Peki Allah? bir evlada annesinin duyduğundan kat kat fazla merhameti bulunan ve adaletinden şüphe olmayan güvenilmesi inanılması gereken İlah. Allah bu durumda kulum bana sırtını dayadı şimdi azap çekiyor, dünya hayatında zaten birçok kez azap çekti onun da mutlu olma zamanı diye yardımcı olmaz mı?

Okudunuz mu?  Eşim misafir istemiyor

Bu aralar inancım çok azalmaya başladı cevaplarınızı ve dualarınızı esirgemeyin.

Dua konusunda yaşadığınız olağanüstü durumlar olduysa detaya girmeden anlatabilir misiniz? Birde dua konusuna inancım azaldı çünkü dua hakkında Kuran da örneklere bakarsak hep dua ile yaşanan olağanüstü şeyler var fakat günümüzde dua ile ilgili hep şu var; "birşey istiyorsak onu çalışarak elde edeceğiz aynı zamanda dua da edeceğiz fiili duaymış bu." "yada Allah duaya icabet eder ya aynısını verir ya daha iyisini yada mükafatını ahirete saklar."

Okudunuz mu?  Cebrail (A.S.) ölecek mi ?

Yani dua ile ilgili Kuran da yazdığı gibi günümüzde mucizevi ve dünya hayatı için kesinlik arz eden çok net şeyler yok.

Sonuçta inanıyoruz evet ama peki ya hiçbirşey inandığımız gibi değilse?

Çok büyük boşluktayım sıradışı örnekler ve fikirler bekliyorum.

Şimdiden Allah razı olsun…

Okudunuz mu?  Ayılar ne zaman uyur

Yorum: Kuranda ve Hadislerde o kadar mucize ve kerametten bahsediliyor. Peki günümüzde neler var?

vel Fecr
mucizeler rasul ve nebilere gönderilmiştir.
Allah dilerse dilediği kula dilediği nimeti verebilir bu başka bir meseledir. kendinizi biryerlere koymaya çalışmayın hüsrana uğrarsnız.

illa bir mucizem olsun istiyorsan, ne şekilde doğduğuna bak.

Okudunuz mu?  Zikir Hakkında Ayet ve Hadisler

Yorum: Kuranda ve Hadislerde o kadar mucize ve kerametten bahsediliyor. Peki günümüzde neler var?

Zorunluyolcu
Günümüzde, geçmişteki mucizeler ve kerametler yok ama malesef üzülerek söylüyorum geçmişte helak olan kavimlerdeki insanlardan milyar daha fazlası var, belkide o helak olan kavimlerdeki insanlardan daha beter daha şeytani.

Okudunuz mu?  Kur'an Okurkrn Peltek Harfler Nasıl Okunur?

Allah bu zamanlarda tüm Müslümanları tüm sevdiği kullarını bu şeytanlaşmış insanlardan esirgesin korusun.

Gerçekten dünya git gide pislikleşen bir yer oldu.


ameliyat dua

Bu kategoride yer alan Levh-i Mahfuz ve Rad-39 ayeti ile ilgili kaderin değişimi mümkün mü? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuranda ve Hadislerde o kadar mucize ve kerametten bahsediliyor. Peki günümüzde neler var? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.