Anasayfa
17 Haziran 2021, 13:44
Namaz
Abone

Şizofreni namaz kılar mı?

Şizofreni namaz kılar mı?

Kayıtsız Üye
Ben şizofreni hastasıyım namaza başladım.Hastalığımda çok garip değişiklikler oldu. Sesler çok kısık duyuluyor ve çok fazla sesler duyulmuyor. Bana çok garip lakaplar takıyorlar. Çok sertleşti sesler. Sadece namaz tesbihatı kitabıdaki dualar fayda veriyor ve sesler düzeliyor. Namaz kitabında şeytandan gelen telkinler önlenir diyor. Gerçektende telkin mi? Namaz kılmam gerekirmi?


Yorum: Şizofreni namaz kılar mı?

mum
Şeytandan gelen telkinlerden kasıt vesveselerdir. Bunlar dua ve güçlü irade ile engellenebilir.
Vesvese konusunda Nureddin yıldız hocanın ŞEYTAN SALINCAĞI adlı sohbetini mutlaka izleyin çok fayda verecektir.

Namaz kılma konusu, akıl başta olduğu sürece kılınması gerekir.


Yorum: Şizofreni namaz kılar mı?

Kayıtsız Üye
Namaz sonrasında yapılan tesbihat vesveseleri engelleyebilir. Namaz kılan insanları bekleyen en büyük tehlike dünya hayatı için ibadet etmektir. Vesvese veren cinler başkasının göremeyeceği şeyleri görebileceğine inandırabilir. Bazı insanlar kendisini evliya yada Hz. Mehdi a.s zannedebilir. Bunlardan kurtulmak için vesveselerin yani depresyonun iyileşmesi gerekebilir.

Okudunuz mu?  Namazda Zammı Sureyi okuma sıralaması ile ilgili bilgi verirmisiniz?

Yorum: Şizofreni namaz kılar mı?

Kayıtsız Üye
Bazı zamanlar gerçek olmayan sesler duyan insanlarda cinler vesveselerle rahatsızlık verebilirler. Bu cinlerin şerridir. İlaç kullanmıyorsanız, şeytan ve cinin kahrı için duayı yazarak üzerinizde taşıyabilirsiniz. Nafile olarak oruç tutmakta çok faydalı olur.Çörek otu yağı ve aç karına cevizde çok yararlıdır.


Kayıtsız Üye
Şizofreni hastalarının duyduğu sanrısal sesler olumludur.İlaç kullanmadan bile yaşayabilirler.Herhangi bir şekilde ibadettede güçlük çekmezler. Ama şizofrenin daha farklı türleri vardır. Bunlarda tasalluat söz konusudur. Yani belirli varlıklar kendileriyle uğraşır.Bu durumda olanlar olumlu ses duymaz. Emirler ve engellemeler söz konusudur.Süphecilik ve takip edildiği kişiler olduğuna inanırlar.

Okudunuz mu?  Namazda Türkçe dua okuyabilir miyiz ?

Kayıtsız Üye
Şizofren baht kapalılığı gibi geliyor bana.Çünkü halisilasyonlar duyarken tedavi olmazsanız problemsiz bir hayat mümkün değil gibi sanki.Depresyon varsa sesler olumsuzdur.Dini yöntemlerle yada bitkisel ilaçlar ile depresyon ve vesveseler iyileşirse sesler olumlu olur.Cinlerin kahrı için duadan yararlanmak fayda verir.Şeytan ve cinden emin eden ve fayda sağlayan farklı dualar vardır.Bahtın açılmasının mümkün olup olmadığını bilmiyorum.İlaç iyi geliyorsa kullanılabilir.Tedavi olunmaması sitresli ve insanlar ile problemler yaşayarak bir hayata neden olur.Allah hastalara şifa versin.


Kayıtsız Üye
Namaz tesbihatı duası kılıçtan keskindir.Bu dualar uzun süre okunursa geri dönüşümsüz olarak rahatsızlık düzelebilir bir ihtimal olarak.Şeytan veya cin ya terk eder yada nötr hale gelir.Rukye ayetinden farkı yok.Teheccüd namazıda rukye gibi.

Okudunuz mu?  Namaz rekatları neye göre belirlenmiştir

Kayıtsız Üye
Eğer sizi yabancı bir varlık rahatsız ediyorsa sizi,bu varlık ilaç kullanırken erimez ve yanmaz.Yani sizin sure yada ayet okumanız yada vesvese duası okumanız onu eritmez yakmaz.Bitkisel yada kimyasal ilaç kullanmanız da durumda böyledir.Ancak herhangi bir ilaç kullanmıyorken cin eriyor ve yanıyor.Gerçek olmayan sanrısal ses duyanlar cin tarafından rahatsız edildiğinde, eğer ilaç kullanmıyorsa cinin yandığını sürekli söylediğini duyar.Ölüyorum ve ölmek istiyorum dediğini duyar.Yani ilaç kullanırken cin tepki vermiyor, ilaç kullanmıyorken yanıyor ve eriyor.Namazda yükselen enerji cini ve şeytanı eritir.Vesvese duası "Mü’mimun suresi 97-98 "ayetidir.Buda azap ayetidir.İllas,Nas, Felak sabah 3, akşam,3 kez okunması mübah olur.Yani çok az okunur.Ama namazdaki yükselen enerji onu eritir ve yakar.Hangi yöntem ile düzelirse düzelsin cin kendi bulamayacağı için çıkış yolunu tarif ediliyor olması gerekir.Devamlı abdestli(namaz abdesti)olanlarda musallat varsa belirli ayetler okur.Alimlerin bazı kitaplarında yazar.İlaç tam düzeltmez.İlaç bir insanın kendini Ahlak olarak düzeltmesi içindir.Büyük günahlardan sakınmayana ilaç fayda vermez.Yani çok az bir tesiri görülür.Eğer namaz esnasında cin eriyor ve yanıyor ise dua ile terk etmesi gereklidir.Cinin terk etmesi için yalvararak dua edilmelidir.İlk olarak 10 kez salat-ı münciye daha sonra 3 kez salat-ı tefriciyye okunmalıdır.Daha sonra dua ya "SübhaneRabbiye’l-Aliyyi’l-A’lal Vehhab " diye dua ya başlanıp, cinin çıkış yolunu bulup terk etmesi istenir.Acı ve ızdırabının dinmesi için terk etmesi dilenir.Dua ettikten sonra "amin" diyerek eller kapatılır.Daha sonra tesbihat sonrası yapılan kısa salevatlar3- 6 kez okuyun.Bazı kimyasal ilaçlar beyine zarar verir.Bu zarar multivitamin, Ginseng, karabaş otu ile iyi olur.Ama gerektiği kadar ve süre kullanılmalıdır.Ayva çayı ve ayva yaprağı çayı ile kendinizi tedavi edin çok sıkıntı çekerseniz.Allah’a hamd olsun iyi gelir.Hem ilaç hem dua ile iyi olmak, Allah’ın Keremi ve bir lütfudur.Şeytanın düşüncesini benimsemek ve küfre düşmek konularında araştırma yapın.Çünkü ne ilaç, ne dua sizi kurtaramaz büyük günahtan sakınmazsanız.

Okudunuz mu?  İmsak vakti girdiği an sabah namazını kılmak?

Kayıtsız Üye
İlmi gizlemek günahtır.Bu nedenle size bu rahatsızlığın neden kaynaklandığını ve nasıl iyileşebileceğini anlatayım.Esasında depresyona yakakanıyorsunuz.Ama bahtınız kapalı olduğu için işitsel olarak sanrısal sesler duyuyorsunuz.Yani depresyonda olan herkezin kafasında olumsuz düşünceler vardır.Bunlar bahtı kapalı insanda işitsel olarak duyulur.Ben 20 yaşında rahatsızlığa yakalandım.Gittiğim doktor bana çok yan etki yaptığı için psikotik denilen ilaç yazmadı.Bunlar toksit etkiye sahiptir.Yani çok yan etki yapar.Ama pek çok hatamı düzeltmemi istedi.Özellikle kendindeki anormalliği kabul etmeyenin düzelmeyeceğini söyledi.Mantıken depresyon iyileşmeli.Kalsiyum ve D3 vitamini belirli bir dozda alınması iyi gelir.İlaç ile tedavi günlük ihtiyacın üzerinde olması gerekir.Beyinde hücre yenilenmesi yapar.Yani onarım gerçekleşir beyinde.Ama bir anda iyileşme olmaz.Uzun süre kullanılırsa iyi olur.Ama her durumda ilim öğrenmek ve kitap okumak çok önemlidir.Terapi eden doktorlar sizden yapılması imkansız şeyleri ister.Ne geçmiş, ne gelecekle ilgili yorum yapmamak önemli.Yani yaşanan an önemlidir.İnsanlara fazla güvenmemek gereklidir.Mühim olan dış görünüş değil, dürüstlüktür.Karşınıza öyle insanlar çıkarki,dışardan güzel ama sahtekardır.(zahiren arkadaş olur.) Konuşmalarınız yanlış anlaşılırsa çevrenizdeki insanlar negatif elektrik alırlar.Bir hergele cevap veremeyeceğiniz bir şey söyler,kaybolup gidebilirsiniz(ermiş kişiler:düşmanın gözünde yükselemeyeceğinizi söylerler.)Sevdiğiniz kişi sizden güven alamazsa sizden vazgeçer.İyi işler ile uğraşılmalıdır.Çok kitap okuyup ilim öğrenilmelidir.Hayatta her şey istediğiniz gibi olmaz.

Okudunuz mu?  Çocuklarımın namaz kılması için ne duası okumam gerek sizden dua istiyorum

Kayıtsız Üye
Doktor kontrolünde ilaç kullanımı söz konusu ise ilacı kendiniz aniden kesmeyin.Çok kötü bir hale gelebilirsiniz.Daha önceden ilaç kullanmayanlar kalsiyum- D3 vitamini ile fayda görürler bitkisel olarak.Bitkisel ilaç olarak yüksek dozda iyi gelir.Hem depresyon hem şizofren iyi olur.Dua üzerinde taşımak caiz yada mübah olur mu bilmiyorum.Cinlerin şerrinden korunma amaçlı dua okumak ve üzerinde taşımak ancak rahatsızlığı iyi edebilir.Ama insanların hepsi farklı şeyler söyler.Açıkçası muska gibi tedavilere şirk diyen insanlar var.Yani tercih ancak size kalmıştır.Açık bir fikrim yok.Namaz tesbihatı rukye etkisine sahip cin musallatı olan kişilerde.Namaz ise hastalık çok ağır iken bir cinin varlığı hissediliyor ise onu eritip yakabilir.Çünkü cine hastalık ağır iken şeytan musallat olabilir.Yada cinin kendisi hastalık ağır iken musallat oluyor olabilir.Allah C. C. şifa ve sabır versin.

Okudunuz mu?  Namaz kazalarında namazların sadece farzları mı kılınıyor yoksa sünnetleri mi

Kayıtsız Üye
Mükellef olan her kez namaz kılabilir.Yani akıl sahibi olan ve takalti yeten her kez namaz kılabilir.Gerçek olmayan,gaipten sesler çok farklı türde olabilir.Çok farklı özellikli olanları vardır.Çok türde gaipten ses türü ve görüntü türü vardır.Namaz tesbihatındaki,İsmi-i Azam duası hastalıkları iyi eden bir duadır.Bu etki eder hastalıklara.

Okudunuz mu?  Bayram namazı sabah namazından ne kadar sonra kılınır

Kendinibulanadam
Gerçek olmayan görüntü ve ses hastalığıdır bu.Normal insanlarda düşünce halinde var olan düşüceler duyulabiliyor.İsterseniz bundan daha önceki mesajları iptal ederek bu mesajı yayınlayabilirsiniz.Namaz tesbihatı olmadan eksik ve kusurlu olur yapılan ibadet.Namaz tesbihatı mutlaka yapılmalıdır.Ama muska takmadan bir dua net bir iyileşme yapmaz.Ancak psikolojik bir düzeltme yapar.Yani muska takılır ve dua ve ibadet edilirse net bir düzelme olur.Ama muska için iyi bir düşünce söylenmiyor genel olarak.Araştırmak gerekli yinede.Bunun dışında dua kabul saatine denk gelirse ancak net bir iyileşme olur.Namaz kılınca bir insan hayattan çok zevk almaz.Şeytan kalbe hortumunu dayamıyor yada çok az vesvese veriyor.Çünkü namaz kılınca bir insan, şeytan;"Bir kulumu daha kaybettim."diyor.Bu nedenle biraz sıkıntı olur.Bitkisel ilaç olarak fayda verecek ilaçlar olur.İnternetten yada kitaplardan araştırıp bulabilirsiniz.Dua ederken dünya için bir şey istenirse,hemen arkasından ahiret için bir şey istenmelidir.Bir kişi dünya perişanlığı ve ahiret azabından korunmalıdır.İbadet bunun için.Ama her ibadet Allah rızası için olmalıdır.

Okudunuz mu?  Teravih Namazı 8 rekat mıdır ? Efendimiz (SAV) Teravih Namazlarını 8 rekat mı kılardı ?

Şizofren, Her Durumda Namaz, şizofreni ve namaz

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şizofreni namaz kılar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.