Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:28
missa1
Abone

Süte su katmak

Süte su katmak

aynur öz
bugün süt sağdık kimse satın almaya gelmedi sütü kovadan temiz bir kovaya koyduktan sonra sütün köpüğü belli bir oranda kaldı annem zaten kimse satın almaya gelmedi sütü bize yapacağız dedi az su ile çalkala boşa gitmesin dedi.
bende yaptım ama akşam saat 21.00 civarında süt almaya geldiler anneme sabaha ver dedim annem bir avuç suydu bir şey olmaz dedi bende bir şey demedim sütü almaya gelenlere biir avuç şeker bir tas yogurt koydum içim rahat etsin diye.
acaba ahirette bizden hesap sorarlar mı?

Okudunuz mu?  Cenazeyi Öldüğü Yerden Başka Bir Yere Taşımak Caizmi?

Yorum: Süte su katmak

mum
Malı satarken malın vasıflarını alıcıya söylemek gerekir. Bir avuç ise bir avuç dersiniz.
Satışta hile yapan bizden değildir buyuruyor Efendimiz Peygamberimiz (sav)


Yorum: Süte su katmak

Kayıtsız Üye
evet peygamberimiz sav öyle dedi ama benim demek istediğim kasıtlı değildi. fazla tanımadığımız birileri olduğu için söylesem bizi öyle tanıyacaklardı bende bunun yerine o suyun karşılığı onlara anlamadan takas ile bir şeyler verdim. bu Allah karşı geeçerli olur mu olmaz mı bilemem ama hor görünmek yerine bunu yapmam da mı yanlış??

Okudunuz mu?  Dünyada evlenemeyenlerin durumu ne olacak

Yorum: Süte su katmak

mum
Kasıtlı olmasa bile açıklama yapmanız gerekir bu sizin imanınızı ve değerinizi artırır


Kayıtsız Üye
Benim anladigima gore küçük bisey oluyor bu.
Mesela hayvan hastalaninca ilac veriyolar ilacin ustunde ilac kullanildigi zaman sutun insan tuketimine sunulmamasi gerekir yaziyo,bir tarim kanalinda bu isten anlayan biri hangimiz buna dikkat ediyoruz diye gulerek soyleyebiliyo,ornegin bundan küçük kaliyor,yine tavuklar ve yumurtalarla ilgili de boyle bir durum var ondan da küçük kaliyor.
Birde ben kendi adima zaten dini o kadar teferruatli yasamiyorum ama genel olarak da oyle birini bulmanin hiç de kolay olacagini sanmiyorum.

Okudunuz mu?  Camide yapılan ibadetler nelerdir

Ha ama soyle bisey var genel olarak insanlar elestirme yada kendi isine gelen seylerde kendine bir faydasi dokunacaksa bu kadar küçük meselelere de onemle egilir ve guclu sekilde doğru olani savunur ama oyle degilse iste hangimiz dikkat ediyoruz diyerek gulup gecen gibi olur!

Okudunuz mu?  Gazeteci Yazar Fikri Akyüz kimdir?

süte su katmak günah mı

Bu kategoride yer alan İzinsiz ödev paylaşmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Süte su katmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.