Anasayfa
9 Haziran 2021, 23:50

Hiç namaz kılmayan şehit olurmu?

Hiç namaz kılmayan şehit olurmu?

Kayıtsız Üye
Namaz ve oruç borcu hiç yerine getirmemişse bir kişi şehit olurmu? Sanırım bir hadiste, namaz kılan insanın şeytanın kulluğundan çıkacağı belirtiliyor. Kıldığı hiç bir namaz geçerli olmayanın mahşer yerinde beli bükülürmü?

Kendi soruma kendim cevap vereyim. Cünüp olmazsa belki şehit sayılabilir. Fakat zerre kadar iman bile olsa lazımdır. Fakat şeytan kimseyi affına sığındırarak kaldırmasın. Askere gitmeden evvel hiç değilse cuma namazı kılın.


Yorum: Hiç namaz kılmayan şehit olurmu?

mum
İmanı olan herkes Allah için savaştığı sırada ölürse şehit olur.
Cünüp bile olsa… ama derecesi düşük olur o ayrı konu

Okudunuz mu?  Baskı Altında Hak Helal Etmek

Yorum: Hiç namaz kılmayan şehit olurmu?

Kayıtsız Üye
Müslüman olduktan sonra, imanın altı şartına öğrenip inanması gereklidir. Şüpheye düşerse imanı gitmez. Ama şüpheye düşüp ahiret yaşantısını inkar ettiği halde imanı gider. İmanını korumuşsa şehit olur. Ama neticede ecelinizlede ölürseniz cehenneme namaz kalmadığınız taktirde girersiniz. Ama şehitliği dileyen kişi, vurulursa mutlaka şehit olarak ölebilir.


Yorum: Hiç namaz kılmayan şehit olurmu?

Kayıtsız Üye
Yuuh artık çok affedersiniz kardeşim yıllardır bunlara benzer sorular soruldu duruldu hep,
1-bu tür soruların 2018 de bile sorulmasinin anlamı demekki bir yanlış var ortada; insanlar dinliyor anlatilani sonuca bakıyor böyle olmamalı, ee tekrar tekrar soruyor yeni değişik bir şey varmı diye.
Çünki yüzeysel cevablar o an sadece tarafı olanı rahatlatır dile kolay 80 milyon bitmez Allah bereket versin.
Tek soracağımiz; elimizde ilahî eksiklikten vede noksanliktan munehzeh olan kitabımız ve yol gösterici peygamberimiz var buna rağmen neden bu durumdayız, alabildiğine Allahın nimetlerini bazimiz burun deliklerine kadar bogulacakcasina ulaşırken, bazıları yoklukla yaşiyorsa;
Bu kişinin namaz kilmadigi, ibadetlerini eksik yaptığı, okuduğunu anlamadığı vb şeylerin sonucu mudur?
Kim ve neyin sebeb olduğu ve sorumlularının ahiret hayatını merak etmesi gerekmez mi, akıl sahibi olan kişilerin.

Okudunuz mu?  Guslü Gerektiren Haller ile İlgili Bâzı Meseleler

Kayıtsız Üye
Allah’ın takdiridir. Ben bu soruyu sormaktaki amacım şüphe içinde kalmış insanların olabileceği. Zerre kadar dahi iman olsa düşük mertebe ilede olsa şehit olur. Vurulduğu zaman Şehit olacağına inanıp ve Cennete gireceğine inanan şehit olacaktır. Ama mutlaka askere gitmeden evvel cemaatle namaz kılmak çok doğru bir davranış olur. Allah’ın ipine sarılın.

Okudunuz mu?  Allahıma dua etsem, ne kadar yalvarsam da Hikmet i İlahi işlerim sarpa (yardım)

vel Fecr
şimdi şehitlik ayette denildiği gibi, Allah yolunda savaşıp, hayatını verenlere denir.

peki bir müslüman ne için cihad eder ?
dinin asıllarını korumak, islamı yaymak ve islam devletini düşmanlardan muhafaza için.
Allah yolunda cihat etmek demek islamın asılları ile olur.

Okudunuz mu?  Kadın düğünde oynadığı zaman nikahı düşermi ve bu zina yapmak gibi midir?

kendi üzerimizde islamın asıllarını taşımıyorsak, ne için cihad ediyoruz bir oturup düşünmemiz lazım.

fazla detaya girmek istemiyorum.


Kayıtsız Üye
Ezberinde hiç kuran ayeti olmayan insan imanını koruması kolay kolay mümkün olmaz. Çünkü âyet ezberlemeyen adam harebeye dönmüş ev gibidir. İşlediği günaha pişman olmaz.Bu nedenle âyet ezberlemek önemlidir. Bir gün terör sivil olarakta öldürebilir, Allah muhafaza eylesin.

Okudunuz mu?  Vefk ve Tılsım nedir? Gerçekliği var mıdır? Bunları yapmak günah mıdır?

Kayıtsız Üye
Allah dilediği kuluna iman verir.Kimin kalbinde iman olup olmadığını Allah bilir. İmanı olan adam günah işlediği zaman iman tepede bulut gibi durur. Daha sonra sahibine geri teslim edilir. Ama zaten imanı olan kişi günahtan pişmanlık duyan kişi olur. Harp çıksa Allah’tan günahlarının affını ister ve ölürse cennete gireceğine inanır.

Okudunuz mu?  Huşu Nedir?

Kayıtsız Üye
Hiç namaz kılmayan ve namaz borcu yerine gelmemiş,namaz kılmayı öğrenmiş yada hiç oruç borcunu yerine getirmiş bir kişi,mükellef olduğu bunları yapmayanın,imanlı ölmesinin mümkün olacağını zannetmem.Oruç tutamayan kefaret olarak öder bu ibadeti gerçekleştirir.Eğer aklı başında ise namaz kılmayı öğrenmiş, vaktinde namaz kılmak yada kaza namazı kalmış olmak gereklidir.Normal şartlardaki insanlar ise daimi olarak ya vakti ğirdiğinde namaz kılmak yada kaza namazı kılmak mecburiyetindedir. Çünkü islamın beş şartından kelime- i şahadetten sonraki en önemli şartıdır namaz.Namaz kılmayı bilmeyenlerin öğenmesi gereklidir.Öğrenci olanlar bile kaza namazı kılması gereklidir.Çünkü namaz dinin direğidir.Namaz kılmak ve namaz için gerekli farzlar yerine getirilmelidir.Küfür ve şirk günahı işleyenler ise tövbe edip iman tazelemelidir.Namaz ve oruç borçlarının ancak yerine getirilmeyen kısmı affolunur.

Okudunuz mu?  Yaşadığı sırrı anlatan sırrı bir daha yaşayamaz

Kayıtsız Üye
ALLAH CC sevdiği kullarını ahirette azap etmemek için Ölüm acısını çok şidetli kılar hala dünyada iken namazını kılmaya çalışın orucunuzu tutmaya çalışın zekatınızı unutmayın kul hakkınız çok varsa her gece uyumadan önce diyinki Allah ım bir takım ayakların kayacağı Kıyamet gününde benim ayaklarımı senin yolunda kaydırma Allah ım insanları sorguya çektiğin dehşetli bir günde beni azabından koru yediğim kul hakları için beni bağışla onlarıda bağışla bizi kabir ve cehennem azabından koru Yarabbi diyin hatta EZBERLEYİN ALIŞKANLIK HALE GETİRİN

Okudunuz mu?  Takipçi Satmak Caiz midir?

Kayıtsız Üye
Şehitliğin ölçüsü Allah rızasıdır. Bu konuda bir hadis vardı,internette aradım bulamadım.Sanırsam amellerin kabulü için Allah rızası olması gerekiyor. Şehitlikte buna dahil. Hadiste üç amelden bahsediyor cihadta buna dahildir. Yani Allah rızası olması gerekiyor,aksi taktirde tam tersi cehenneme girilebilir.

Okudunuz mu?  Karı-koca aynı kabre gömülür mü?

Omer Faruk
Kimin şehit olduğunu biz bilemeyiz. Ancak şehadetin ölçüsü şahitlikten geçer. Şahit ise Allah’ın farzlarını bilerek terketmeyen kimsedir. Öteki dünyanın sahibi Allah’tır, buradan O’nun adına ahkam kesmek kimsenin haddine değil.


namaz kılmayan şehid olur mu, Namaz Kılmayan, Şehit namaz

Bu kategoride yer alan Yemini yerine getirmemenin günahı nedir, yemin keffareti nedir, nasıl yerine getirilir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hiç namaz kılmayan şehit olurmu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.