Anasayfa
23 Şubat 2022, 20:06
missa1
Abone

Kadınların namusuna tecavüz edilince cihad farzı ayn olmaz mı?

Kadınların namusuna tecavüz edilince cihad farzı ayn olmaz mı?

Kayıtsız Üye
Dünyanın her yerinde Müslümanlara zulüm var. Hiç bozazı kesilen, tankın altında ezilen, yakılan… kişilerden bahsetmeden direk namus konusuna giriyorum. Bacılarımızın namusu kirketilirken nasıl cihad halen farz-ı kifaye olabiliyor. Devletimiz bu işleri boşverdi diye biz de mi boşverelim? Yoksa politikacı olup seçilmeye mi çalışalım kardeşlerimize yardım için? Peygamber(s.a.v) böyle yapmadı, biz onun izinden gidiyorsak niye böyle yapalım? Bugün cihad farz-ı ayn değilse ne zaman farz-ı ayn olacak? Mazlumlar ne zaman kurtulacak?
(Not: Bu soruyu kimseyi haşa eleştirmek için sormuyorum sadece hakikatı öğrenmek istiyorum)

Okudunuz mu?  Eski dinlerde idam cezası var mıydı?

Yorum: Kadınların namusuna tecavüz edilince cihad farzı ayn olmaz mı?

Hoca
İslam halifesi cihad ilan edince farzı ayn olur ama maalesef imam yani islam halifesi olmadığı ve her islam ülkesinden bir ses çıktığı için bir araya gelinmiyor ve tek çatı altında toplanılmıyor.

Okudunuz mu?  Eşim telefonda kizarak seni bosuyorum seni bosuyorum seni bosuyorum dedi. Pişman oldu ne yapmamiz gerek?

Yorum: Kadınların namusuna tecavüz edilince cihad farzı ayn olmaz mı?

Tevbe
Bu konuda ne desen hak’tır kardeşim. Mevlanın huzuruna çıkacak yüzümüz kalmıyor. allah-ü Teala dünyaya Peygamberimiz s.a.v. gönderirken Kureyşliler kalabalık ve zenginler benim elçimi ezerler demedi ve tek kişi olarak gönderdi. Tek kişinin 3 milyar ümmeti oldu, 3 milyar ümmet tek olup bir Kudüsü koruyamadı… Allah bizlere af buyursun.

Okudunuz mu?  Tecvid ilmi nedir ?

Yorum: Kadınların namusuna tecavüz edilince cihad farzı ayn olmaz mı?

vel Fecr
< Dünyanın her yerinde Müslümanlara zulüm var. Hiç bozazı kesilen, tankın altında ezilen, yakılan… kişilerden bahsetmeden direk namus konusuna giriyorum. Bacılarımızın namusu kirketilirken nasıl cihad halen farz-ı kifaye olabiliyor. Devletimiz bu işleri boşverdi diye biz de mi boşverelim? Yoksa politikacı olup seçilmeye mi çalışalım kardeşlerimize yardım için? Peygamber(s.a.v) böyle yapmadı, biz onun izinden gidiyorsak niye böyle yapalım? Bugün cihad farz-ı ayn değilse ne zaman farz-ı ayn olacak? Mazlumlar ne zaman kurtulacak?
(Not: Bu soruyu kimseyi haşa eleştirmek için sormuyorum sadece hakikatı öğrenmek istiyorum) >

dediklerinizde haklısınız. Hoca nickli arkadaş zaten açıklamış.
şuanki devletimiz islam devleti değil demokrasi laikliğe dayalı, dinle devlet işlerini ayıran yönetimi halinde.

Okudunuz mu?  Risale-i Nurda Kabz ve Bast Halleri

ha Allah nasib eder ümmet bir araya toplanıp bir islam devleti kurarda, intifada meydana getiririz inş. o zaman çağrı yapıldığında cihada katılmak her müslümana farz olur. eyyübel ensari 80 yaşlarında istanbulun fethine katıldı biliyorsunuz.

burdaki mesele biz önce nefsimizden başlayarak ailemizi çocuklarımızı ailemizi, gölün ortasına atılan taş misali. merkezden etrafa doğru islamı yaymamız gerekmekte ve Allahın nusretiyle vahdeti bulmalıyız Allahın izniyle.

Okudunuz mu?  Eşhedu ella ilahe illelah ve eşhedu enne muhammederrasullulah

Allah nurunu tamamlayacak peki bunu yapan neden biz olmayalım ? bunun için çabalayalım, lafta kalmayalım icraat edelim inş.
ilim alıp ilip öğretelim. davetçi yetiştirelim tıpkı islamın ilk geldiği zaman ki gibi.

"Allah Teala Hazretleri diyor ki: Ben, kulumun benim hakkımda yaptığı zanna göreyim. O , beni zikretti mi onunla beraberim. Eğer o beni nefsinde zikrederse ben de onu onunkinden daha hayırlı bir cemaat içerisinde zikrederim. O bana bir karış yaklaşırsa ben ona bir zira yaklaşırım, o bana bir zira’ yaklaşırsa ben ona bir kulaç yaklaşırım. O bana yürüyerek gelirse ben ona koşarak giderim." [Buhari, Tevhid 50; Müslim, Zikr 2, (2675); Tirmizi, Da’avat 142, (3598)]

Bu kategoride yer alan Bulunduğum yerde kıblenin ne tarafta olduğunu nasıl bile bilirim ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadınların namusuna tecavüz edilince cihad farzı ayn olmaz mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.