Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:21
missa3
Abone

Eğlence için resim çizmek

Eğlence için resim çizmek

Kayıtsız Üye
merhaba ben resim çizmeyi çok seviyorum. ama dün canlı çizmenin günah olduüunu öğrendim ve en çok da insan resmi çiziyorum. anladığım kadarıyla resim çizmek HZ. Muhammed (s.a.v.) zamanında onlara tapılması ve Allah(c.c.)’ı taklit etmek amaçlı olduuğu için yasaklanmış. ama benim amacım Allah(c.c.)’ı taklit etmek değil amacım eğlenmek. eğlenmek ve çizgi roman yapmak için resim çizsem yine de günah olur mu? İslam dininde niyetler allerden daha önemli değil mi?

Okudunuz mu?  Mekruha Caiz Demek

mrhaba ben de bir soru sormak istiyorum. ben resim çizmeyi çok seviyorum ve insan çiziyorum genelde. dün islamda bunun günah olduğunu öğrendim. günah olmasının nedeni anladığım kadarıyla Allah (c.c.)’ı taklit etmeye çalışılması ve o çizimlere tapılması. benim amacım sadece eğlenmek. yoksa haşa Allah (c.c.)’ı taklit etmek değil. zaten İslam dininde amellerden çok ,niyetler önemli
değil mi? yani bu amaçla insan çizebilir miyim?

Okudunuz mu?  İbni sinanın kişisel özellikleri

Yorum: Eğlence için resim çizmek

mum
İhtiyaç nispetinde resim çizilebilir, çizgi romanlar ve diğer resimler ihtiyaç varsa yapılabilir ama eğlence için canlı resmi yapmamaya çalışın.
Dünyada bütün puta tapanlar resimle başladırlar, günaha götüren tüm yollar haram kılınmıştır. mesele bundan ibarettir.

Bu kategoride yer alan Birisi hakkında dua ederken istemeden akla başka birinin gelmesi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eğlence için resim çizmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.